Gruparea Wagner a sosit în Belarus

D.R.
Internaţional / 15 iulie 2023

 Gruparea Wagner a sosit în Belarus

Serviciul de grăniceri al Ucrainei a confirmat astăzi că mercenari ai grupării Wagner au sosit în Belarus din Rusia vecină, transmite news.ro.

DPSU spune că evaluează câţi "militanţi" sunt în Belarus, care are, de asemenea, graniţă cu Ucraina, precum şi locaţia exactă şi obiectivele acestora. În iunie, revolta Wagner a contestat autoritatea preşedintelui Vladimir Putin. Un acord a pus capăt rebeliunii de 24 de ore, în care trupele au ocupat un oraş şi au marşăluit spre Moscova.

Conform acordului, luptătorilor Wagner li s-a spus că se pot alătura fie armatei obişnuite ruse, fie să meargă în Belarus, un aliat apropiat al Rusiei. Liderului Wagner, Evgheni Prigojin, i s-a oferit şi lui o mutare în Belarus, dar nu se ştie unde se află în prezent.

Purtătorul de cuvânt al DPSU, Andri Demcenko, a confirmat astăzi prezenţa Wagner în Belarus, într-o scurtă declaraţie. El a transmis că poliţiştii de frontieră ucraineni "continuă să monitorizeze situaţia" peste graniţa de nord a ţării. Canalul Belaruski Hajun a declarat că vehiculele, inclusiv camionete, camioane şi autobuze, erau însoţite de poliţia rutieră din Belarus în timp ce se îndreptau spre oraşul Osipovici, la aproximativ 85 km sud-est de capitala Minsk.Vineri, Ministerul Apărării din Belarus a declarat că trupele Wagner acţionează acum ca instructori militari pentru forţele teritoriale de apărare ale ţării. Acesta a spus că luptătorii antrenează forţele din Belarus "într-o serie de discipline militare", lângă Osipovici.

De la revolta din 23 iunie, au existat informaţii contradictorii şi neconfirmate despre locul unde se află Prigojin.El este un fost apropiat al lui Putin fiind chiar poreclit "bucătarul lui Putin", pentru contractele sale de catering cu Kremlinul.

Dar conflictele publice dintre Prigojin şi Ministerul Apărării al Rusiei cu privire la desfăşurarea războiului l-au pus în contradicţie puternică cu guvernul Rusiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Prigojin Rogojin o să organizeze și cursuri intensive de Karate pentru lupta corp la corp.

    Zele cică se bagă și el. 

    Mare vedeta a ajuns trupa Wagner care a măcelărit zeci de mii de banderisti Z

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb