Hong Kong exclude deocamdată înăsprirea restricţiilor asociate COVID-19 pe fondul creşterii numărului de decese

G.U.
Internaţional / 14 martie 2022

 Hong Kong exclude deocamdată înăsprirea restricţiilor asociate COVID-19 pe fondul creşterii numărului de decese

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat astăzi că nu există intenţia de a înăspri măsurile stricte de distanţare fizică existente în contextul în care teritoriul aflat sub conducerea Chinei depune eforturi pentru a limita un val de cazuri de coronavirus care i-a copleşit sistemul sanitar pe fondul creşterii vertiginoase a numărului de decese, informează Reuters, conform Agerpres.

Lam a spus că există spaţiu limitat pentru restricţii suplimentare, în acest hub financiar mondial fiind deja impuse cele mai stricte măsuri de la debutul pandemiei.

Grupurile formate din mai mult de două persoane sunt interzise, majoritatea spaţiilor comune sunt închise - inclusiv şcoli - iar măştile sunt obligatorii peste tot, chiar şi în cazul practicării activităţilor sportive recreative în aer liber.

"Guvernul trebuie să fie foarte atent înainte de a înăspri şi mai mult măsurile de distanţare fizică... cu necesitatea de a lua în considerare sănătatea mintală a cetăţenilor", a declarat ea într-un briefing zilnic.

Lam a spus săptămâna trecută că Guvernul nu a stabilit un interval de timp pentru o potenţială testare în masă obligatorie a celor 7,4 milioane de rezidenţi din Hong Kong, dintre care majoritatea locuiesc în apartamente de mici dimensiuni situate în blocuri înalte.

Autorităţile sanitare au raportat luni 26.908 noi cazuri de infectare şi 249 de decese.

Hong Kong a înregistrat în total peste 700.000 de cazuri de COVID-19 şi aproximativ 4.200 de decese, majoritatea în ultimele trei săptămâni.

Fosta colonie britanică a urmat politica "zero COVID" adoptată de China continentală, care vizează limitarea tuturor focarelor de îndată ce acestea apar, în loc să încerce convieţuirea cu virusul.

Graniţele Hong Kong-ului au fost efectiv sigilate pentru doi ani, puţine curse aeriene putând ateriza şi majoritatea pasagerilor aflaţi în tranzit având interdicţie.

Însă numărul deceselor a crescut, în special în rândul vârstnicilor nevaccinaţi, oraşul înregistrând cele mai multe decese la un milion de locuitori la nivel global în săptămâna dinaintea datei de 10 martie, potrivit Our World in Data.

Comentariile lui Lam au venit după ce China a raportat duminică o creştere considerabilă a numărului de noi cazuri locale de coronavirus, de trei mai multe comparativ cu cifra totală a cazurilor din ziua precedentă şi cea mai mare din ultimii aproximativ doi ani.

Unii utilizatori de internet din China continentală au apelat la reţelele sociale pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de Hong Kong care, în opinia lor, nu a reuşit să limiteze focarul şi a contribuit la creşterea recentă a numărului de cazuri din ţară. "Oamenii din Shenzhen au criticat Hong Kong în fiecare zi în ultima lună. Este foarte clar că a provocat atât de multe probleme pentru alţii", a scris un utilizator pe nume Chen Shui pe platforma chineză de socializare Weibo.

Oraşul Shenzhen este situat la graniţa cu Hong Kong.

Hong Kong şi-a deschis duminică al patrulea centru de izolare comunitară, ce asigură peste 1.000 de paturi. Oraşul vizează amenajarea a aproximativ 90.000 de unităţi de izolare, cu ajutorul autorităţilor de pe continent, pentru a găzdui persoanele cu simptome uşoare sau asimptomatice. Acestea sunt deschise în etape şi se preconizează că proiectul va fi finalizat lunile următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb