Indonezia a început ieri vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor de şcoală elementară cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, devenind una dintre puţinele ţări din Asia care a început inocularea în masă a copiilor de vârstă mică, relatează Reuters, conform Agerpres.
Vaccinarea împotriva coronavirusului pentru această grupă de vârstă a reprezentat o problemă sensibilă în unele ţări. Europa tocmai a început vaccinarea copiilor mici, însă ţările adoptă strategii diferite deoarece insuficienţa datelor provoacă neîncredere în rândul părinţilor.
Copiii şi tinerii sunt consideraţi transmiţători involuntari ai virusului către persoanele cu risc ridicat, iar experţii afirmă că inocularea acestora reprezintă un pas esenţial către stoparea pandemiei.
Campania din Indonezia a început cu inocularea a 100 de copii cu serul chinezesc Sinovac. Aceştia se numără printre cei 26,5 milioane de copii vizaţi pentru imunizare în Indonezia, ţară care a fost la un moment dat epicentrul epidemiei de COVID-19 din Asia.
În Indonezia au fost raportate 4,2 milioane de cazuri de infectări cu coronavirus şi peste 143.000 de decese. Aproximativ 38% din cei 270 de milioane de locuitori ai Indoneziei au fost vaccinaţi împotriva COVID-19.
În Asia, China a început deja vaccinarea copiilor cu vârste de peste 3 ani, în timp ce Cambodgia a început imunizarea copiilor de vârstă mică în septembrie. Singapore va începe în curând vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2021, 14:36)
Alte bestii care-si omoara si isi nenorocesc prin injectare, copiii!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2021, 16:19)
Este vorba de Sinovac, o tehnologie care foloseste virus mort si purificat (IMPORTANT). PiCoVacc
La fel se face si pentru polio sau gripa.
Vaccinul genereaza un titru de anticorpi mai mic decat vaccinurile mRNA. Ceea ce il face probabil mai sigur.