Italia a lansat o notificare în sistemul RASSF cu privire la brânza de oaie din ţara noastră

A.L.
Miscellanea / 18 martie 2016

 Italia a lansat o notificare în sistemul RASSF cu privire la brânza de oaie din ţara noastră

Actualizare 16:21 Andrei Butaru (ANSVSA) le recomandă consumatorilor să nu mai consume produsele firmei Brădet

Preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru, le-a recomandat celor care mai au în casă produse ale firmei Brădet să nu le mai consume.

"În ceea ce priveşte acţiunea de retragere de pe piaţa naţională a produselor lactate ale firmei Brădet, toate produsele fabricate în luna februarie au fost retrase. Acestea putem să spunem clar că sunt retrase din lanţurile comerciale. Există posibilitatea ca să mai fie în casele proprii, dar pe această cale îi anunţăm că nu trebuie să consume aceste produse care au fost incriminate", a declarat preşedintele ANSVSA vineri într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, întreaga cantitate din România de produse lactate ale firmei Brădet a fost retrasă şi distrusă, dar şi din Spania 1.112 kg şi Italia 546 kg.

Butaru a spus că, în eventualitatea în care patronul firmei Brădet va dori să reia producţia, reprezentanţi ai ANSVSA se vor deplasa la fabrică pentru a observa dacă sunt îndeplinite condiţiile în vederea autorizării.

El a explicat că un produs alimentar poate să fie corespunzător din punct de vedere sanitar, însă se poate contamina pe durata transportului, prin manipulare sau gestionare.

Potrivit lui, în prezent, produsele alimentare din România sunt "sigure", după cum au arătat analizele făcute.

Butaru a anunţat că va fi introdus şi controlul E.coli pentru producătorii de produse alimentare de origine animală.

"Avem în lucru un ordin, în care anul acesta o să introducem controlul inclusiv pe E.coli, program care se va desfăşura începând cu aprilie şi terminând cu decembrie 2016", a mai spus Butaru.

(S.A.)

------------

În Sistemul de alerta rapidă pentru alimente şi furaje (RASFF) a fost înregistrată o notificare transmisă de autorităţile italiene în data de 16 martie 2016 cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) producătoare de toxina Shiga a brânzei de oaie din România.

Notificarea transmisă prin intermediul RASFF este clasificată ca "alertă", potrivit Agerpres.

Italia a transmis această notificare după ce un copil de 14 luni a fost internat într-un spital pediatric din oraşul Florenţa, în Italia, într-un caz probabil de sindrom hemolitic-uremic, provocat de bacteria Escherichia coli (E-coli), posibil după ce a consumat brânză provenită din România, de la SC Brădet, conform unui comunicat al autorităţilor sanitare locale.

Produsul care ar fi provocat îmbolnăvirea copilului ar fi fost cumpărat de la unul dintre magazinele care vând produse româneşti în regiunea Toscana.

Cel mai probabil, produsul ar fi fost cumpărat înainte de 9 martie, când firma respectivă, aşa cum au precizat autorităţile sanitare italiene, a retras propriile produse, ca măsură de precauţie, mai precizează ANSA

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, Andrei Butaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că în 5 martie Brădet a anunţat retragerea voluntară a tuturor produselor fabricate în februarie, iar în 6 martie a furnizat ANSVSA listele de distribuţie, ale clienţilor din România, unde se găseau 20.364 kilograme, toată cantitatea fiind retrasă şi distrusă, şi din statele membre: Spania: 10.385 kg, Germania 1.410 kg, Belgia 1.108 şi Italia 6.517 kg.

"După declanşarea alertei în Italia, au fost primite documente de retragere din Spania (Madrid) pentru 1.112 kg şi Italia, 546 kg. Restul documentelor urmează să sosească pe măsura finalizării retragerii. Pe 7 martie listele de distribuţie au fost transmise Comisiei Europene cu solicitarea de a se stabili încadrarea în tipul de notificare. ANSVSA notifică prin RASSF dispoziţia de retragere şi rechemare a tuturor loturilor de produse în care s-a depistat prezenţa a genelor verotoxigene", a spus Butaru

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bradet nu produce branza de oaie.Deci tragem concluzia ca branza de oaie produsa in Romania afecteaza Italia.In italia sunt multi imigranti de origine musulmana care consuma oaie.Deci lucrurile incep sa se lege.Guvernul tehnocrat i-si face treaba pentru care a fost trimis in Romania.Sa distruga Romania.S-a gandit domnul de la ANSVA cand declara lucrurile astea ca de fapt distruge toate exporturile de produse lactate din Romania?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb