Jake Sullivan asigură Kievul că asistenţa militară va ajunge în Ucraina

R.S.
Internaţional / 21 martie

 Jake Sullivan asigură Kievul că asistenţa militară va ajunge în Ucraina

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat ieri, în timpul unei vizite la Kiev, că un pachet de asistenţă important, blocat de republicani de luni de zile, va "ajunge în Ucraina" şi a promis că sprijinul Washingtonului va continua, informează Reuters.

Ajutorul vital al SUA pentru Ucraina este blocat în Congres de la sfârşitul anului trecut, punând mai multă presiune asupra trupelor ucrainene deja depăşite, care luptă cu un inamic mai bine înarmat şi mai mare, la doi ani de când Rusia şi-a lansat invazia, potrivit Reuters.

"Din perspectiva noastră, suntem încrezători că vom reuşi acest lucru. Vom obţine acest ajutor pentru Ucraina", a declarat Sullivan într-o conferinţă de presă comună, după ce s-a întâlnit cu şeful personalului prezidenţial ucrainean Andrii Yermak. Sullivan nu a dat nici un termen pentru sosirea ajutorului, dar a spus că nu este nevoie să vorbim despre un "plan B", părând să respingă ideea că ajutorul ar putea fi acordat sub forma unui împrumut."Sunt încrezător că vom realiza planul A. Vom obţine un vot puternic bipartizan în Cameră pentru un pachet de asistenţă destinat Ucrainei şi vom scoate banii pe uşă aşa cum ar trebui" să o facem, a spus el, adăugând că totul "a durat deja prea mult", relatează Reuters.

Trupele ruse ocupă mai mult de a şasea parte din teritoriul Ucrainei şi sunt din nou în ofensivă după ce au rezistat contraofensivei Ucrainei de anul trecut. Moscova s-a îndreptat spre est, în timp ce trupele ucrainene se confruntă cu o lipsă de cartuşe de artilerie, probleme cu forţa de muncă şi semne de întrebare cu privire la adâncimea şi puterea fortificaţiilor lor defensive, scrie sursa citată.

Yermak a spus că a discutat cu Sullivan despre nevoile actuale de pe câmpul de luptă, despre summitul alianţei militare NATO de la Washington din iulie şi despre un summit de pace din Elveţia, pe care Kievul şi-l doreşte în această primăvară. Ucraina nu intenţionează să invite Rusia la acel summit, care îşi propune să se bazeze pe viziunea despre pace a preşedintelui Volodimir Zelenski. Planul său prevede o retragere completă a trupelor ruse, respinsă de Moscova, precizează Reuters.

Yermak a declarat în cadrul conferinţei de presă că, în opinia sa, China - care a avut un reprezentant înalt în această lună în turneu capitalele europene, inclusiv la Kiev şi Moscova - ar putea lua parte la summit. China este văzută ca un aliat al Rusiei şi are legături economice profunde cu Moscova. Participarea sa la summit ar fi văzută ca o mare victorie diplomatică pentru Ucraina."Cea mai recentă vizită a reprezentantului special al Chinei oferă o speranţă prudentă că şi China va participa la acest proces", a spus Yermak, conform Reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ajutor ptr. Ucraina ???

    si cati soldati trebuie sa moara pe front ?? 

    1. Pai cu cat mai repede, cu atat mai putini ucrainieni vor muri pe front! Mujicii nu conteaza - nici putler nu pune nici un pret pe ei, de ce am pune noi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb