Macron cere creşterea ajutorului UE destinat Kievului

F.D.
Internaţional / 30 ianuarie

 Macron cere creşterea ajutorului UE destinat Kievului

Preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut marţi că Uniunea Europeană trebuie să-şi suplimenteze ajutorul militar şi financiar destinat Ucrainei, astfel încât eventuala diminuare sau încetare a acestui sprijin oferit de SUA să nu afecteze Kievul în războiul cu Rusia, relatează Agerpres.

"Trebuie să ne organizăm în aşa fel încât, dacă Statele Unite iau decizia suverană de a suspenda acest ajutor sau de a-l reduce, să nu existe un impact pe teren", a declarat Macron, potrivit agenţiei EFE, vorbind la Stockholm la o conferinţă de presă comună cu premierul suedez Ulf Kristersson.

Preşedintele francez a insistat că UE trebuie să facă eforturi pentru a garanta un sprijin "durabil" pentru Ucraina, atât ajutor economic cât şi militar, inclusiv instruirea soldaţilor ucraineni pentru "a învinge" Rusia.

Macron s-a referit şi la summitul european de joi, pe agenda căruia principalul punct este aprobarea unui ajutor european multianual de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, sprijin blocat în decembrie prin veto de premierul ungar Viktor Orban şi asupra căruia încă nu s-a ajuns la un acord cu Ungaria.

"Ucraina este înainte de toate responsabilitatea noastră şi problema noastră ca parte a Europei. Trebuie să fim credibili în politica noastră de securitate", a mai indicat liderul de la Elysee.

Într-o altă intervenţie, la Academia Militară din Karlberg, preşedintele francez a insistat că UE trebuie să ia în zilele următoare "decizii juste şi curajoase", chiar "inovatoare" pentru a grăbi şi extinde sprijinul său militar pentru Ucraina, consemnează France Presse.

"Trebuie să fim pregătiţi să acţionăm, să apărăm şi să susţinem Ucraina orice s-ar întâmpla", a continuat preşedintele francez, adăugând că astfel trebuie procedat mai ales în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, la care fostul preşedinte republican Donald Trump, reticent faţă de sprijinirea Ucrainei, urmăreşte revenirea la Casa Albă.

UE trebuie să sprijine Ucraina întrucât "costul" unei victorii ruse ar fi "prea ridicat pentru noi", a motivat Macron.

El le-a cerut anterior companiilor din industria franceză de apărare să grăbească trecerea la "modul de economie de război", pentru a răspunde mai repede nevoilor Ucrainei în războiul cu Rusia.

Preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, a cerut noi fonduri în valoare de 61,4 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia, demers blocat în Congres de republicani, care îi cer liderului de la Casa Albă măsuri ferme împotriva migraţiei ilegale la frontiera cu Mexic în schimbul autorizării acestui nou ajutor pentru Ucraina.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Să dea Franța,RO a dat destul

    1. Ce sa dea domnilor FRANTA,cand fermierii francezi,au umplut institutiile statului francez de RAHAT,BALEGAR,PAIE care ard autostrazile si nivelul de trai al francezilor se apropie de cel din Romania. Acest MACRON,cred ca are FANTEZII EROTICE din moment ce a numit un premier TRASCENDER. Dupa terminarea razboiului din Ucraina,o sa se descopere ca cei care conduc aceasta tara,sunt mai CORUPTI decat orice corupt din lume. Americanii,care au pompat circa 100 de miliarde de dolari in Ucraina,au inceput sa isi dea seama ca dolarii lor au fost FURATI de elitele care conduc aceasta tara. Cat despre Europa,aceasta este cu un picior in groapa si razboiul din ucraina,a dus nu numai la saracirea Europei dar la scaderea nivelului de trai al cetatenilor europeni pana aproape de dezastru. Mintile BOLNAVE,care conduc Europa,ce vor,sa ajute ucraina sa o faca insa nu in detrimentul saracirii populatiei din UE,.In curand,o sa vedem un razboi FRATICID intre cei care conduc Ucraina iar actorasul cu pulovar dupa modelul Petre Roman,o sa dea socoteala in fata ucrainienilor.Bogatii lumii,se dau de ceasul mortii cum sa reduca populatia globului si daca nu au reusit cu COVIDUL,au trecut la RAZBOI. Asa cum se prezinta situatia internationala in curand,o sa avem un RAZBOI MONDIAL,in care populatia globului v-a fi DECIMATA,punanduse problema daca se vor folosi armele nucleare. Impreuna cu cetatenii de rand ai planetei nu vor disparea si bogatii care nu se mai satura punand in pericol chiar existenta pamantului ca planeta. Sunt destui NEBUNI si din partea RUSIEI si ai asa zisei lumi democrate care in nemernicia lor,vor distruge lumea si planeta.Vom trai si vom vedea daca aceste lucruri se vor intampla.!

    trebuie introdus o taxa speciala de razboi pe care vor plati prostimea si firmele din tot UE ,avem cei mai slabi politicieni in europa din toate timpurile o gasca de smecheri vanduti corporatiilor si deep state ului american

    Să dea specialii si politicienii ca să-și păstreze avantajele.

    Buimacii ăștia progresisti și globalisti ar trebui să recunoască că au băgat UE în ciocolată până-n gât din toate punctele de vedere.

    Și ce oameni politici a avut Europa odată. 

    La fel ca și la căderea Bizanțului din 1453 când legenda spune că bizantinii discutau despre sexul îngerilor (masculin, feminin sau mai degrabă transgenderi :)) în timpul asedierii de către otomani, acum alde Macron, Joha&Co o țin langa cu ajutorarea Ucrainei pentru câștigarea unui război pierdut. Din banii cui, cu ce preț? Doar pentru că vor americanii și englezii? 

    Corabia europeană scârțâie din toate părțile și amețiții ăștia se leagănă ca bărcuța pe valuri. 

    Europa are o imensa șansă care nu trebuie ratata și care nu va fi ratata. Acum nimeni nu mai poate acuza Germania și implicit Europa ca se înarmează Este deceniul nostru al Europenilor

    1. Exact asa zicea pe vremuri Adolf

    Macron mai bine sa vadă de fermierii francezi care protestează masiv

    Ca sa aiba ce fura jigodiile de ucraineni

    Ba, lasati propaganda si spune-ti adevarul, Ucraina si Moldova nu au cum sa se apropie de sediul UE, daramite sa inceapa discutii pentru aderare, atata timp cat ele nu au in dictionarul limbilor pe care le vorbesc cuvinte ca stat de drept, alegeri libere, democratie, eliminarea furturilor si alte asemenea.

    Sa dea bani americanii ca ei au provocat aceasta situatie.

    Legat de aceste evaluari cum ca SUA va opri ajutorul financiar daca va castiga Trump ,sunt fake news . Politica asta de asistenta mlitara deriva din doctrina militara a SUA si depaseste mandatele de presedinte . La momentul acesta nu s a aprobat in Congres finantarea de 50 mld USD catre Ucraina pentru ca republicanii negociaza pentru unele politici la frontiera etc . Toti congresmenii au dat asigurari ca va continua asistenta militara din programele in curs ,iar Trump declara ca va inchide aceasta asistenta ca asa arata sondajele ca e parerea publicului ,dar nu va face asta daca ajunge presedinte . Deci e amenintarea cu drobul de sare pentru Europa ,care deja a saracit considerabil dupa ultimii 2 ani de politici cerute de administratia americana .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb