MAE:  Program guvernamental româno-egiptean de cooperare în educaţie şi cultură

Adina Lateş
Politică / 25 martie 2016

Un program de cooperare în domeniile educaţiei şi culturii între Guvernele României şi al Republicii Arabe Egipt a fost semnat vineri la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat al MAE remis astăzi redacţiei, programul prevede oferirea anuală, în regim de reciprocitate, a unor burse de licenţă, masterat şi doctorat, promovarea cooperării directe între organizaţiile de cercetare, organizarea de activităţi culturale şi artistice, schimburi de tineri în cadrul taberelor internaţionale, precum şi încurajarea participării la evenimente cu profil turistic.

Documentul a fost semnat de secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, şi de ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România, Alaa Elhadidi.

Secretarul de stat Daniela Gîtman a subliniat aprecierea pentru nivelul foarte bun al relaţiilor tradiţionale româno-egiptene, context în care a salutat aniversarea, în acest an, a 110 ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, ilustrate printr-o cooperare "excelentă" pe toate palierele - politic, economic, cultural şi cel al contactelor interumane.

Gîtman a exprimat convingerea că documentul semnat va servi drept instrument pragmatic de intensificare a colaborării îndeosebi pe linie culturală, de cercetare ştiinţifică, schimburi de experţi în materie de arheologie şi restaurare a monumentelor, precum şi în domeniile sportului, turismului şi al mass-media.

Oficialul român a subliniat disponibilitatea autorităţilor de la Bucureşti pentru dezvoltarea cooperării bilaterale şi de a împărtăşi părţii egiptene experienţa în domenii precum procesul de democratizare, construcţie instituţională, reforme electorale, siguranţă, justiţie şi afaceri interne, precizează MAE.

Ambasadorul Alaa Elhadidi a confirmat soliditatea relaţiilor româno-egiptene şi dorinţa de diversificare a cooperării cu România atât în plan bilateral, cât şi la nivel internaţional.

El a indicat că semnarea acestui program interguvernamental de cooperare reprezintă un nou pas important în ceea ce priveşte dinamizarea relaţiilor bilaterale, subliniind rolul relevant al conlucrării în sfera educaţiei şi a schimburilor de tineri, alături de dimensiunea dialogului politic şi a cooperării economice.

Totodată, oficialul egiptean a exprimat interesul realizării, în acest an, a unei noi sesiuni a Comisiei Interguvernamentale Mixte, cu obiectivul amplificării şi diversificării raporturilor economice româno-egiptene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb