Mircea Fechet, ministrul Mediului: "Campania Reciclăm în România şi-a atins obiectivele"

D.R.
Miscellanea / 22 august 2023

 Mircea Fechet, ministrul Mediului: "Campania Reciclăm în România şi-a atins obiectivele"

Campania Naţională "Reciclăm în România" şi-a atins obiectivele, a declarat, astăzi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, informează Agerpres.

Micea Fechet a declarat: "Astăzi suntem în plină desfăşurare a celei de-a 8-a conferinţe pe care o avem în cadrul programului 'Reciclăm în România'. Este evenimentul de închidere, este evenimentul unde tragem principalele concluzii pe care le putem obţine după un an de desfăşurare a acestui proiect. Este ziua în care nu doar că putem să concluzionăm ce a funcţionat şi ce nu a funcţionat, dar mai ales ziua în care ne putem face planuri pentru modul în care vom comunica în viitor cu cetăţenii. Din cifrele pe care mi le-au pus la dispoziţie colegii mei, putem spune că această campanie şi-a atins obiectivele. În ceea ce priveşte componenta TV a acestei campanii, am ajuns în casele a peste 8 milioane de români, ceea ce în opinia mea este un succes. De asemenea, în ceea ce priveşte campania din social media, am avut un rich de aproximativ 6 milioane de români. Totodată, putem să menţionăm şi un succes pe care un anumit clip l-a avut şi care a avut nu mai puţin de 1,5 milioane de vizualizări, ceea ce, pentru un clip al unui minister din România, nu este puţin lucru", conform sursei citate.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a participat, astăzi, la Bucureşti, la Conferinţa finală "Reciclăm în România", dedicată promovării campaniei privind colectarea separată, menţionează sursa citată.

El a afirmat că România ar trebui să ajungă în 2035 să devieze de la depozitare 90% din deşeuri. Ministrul Mediului a explicat că doar 10% din cele 6,5 milioane de tone pe care România în prezent le generează ar trebui să mai ajungă la gropile de gunoi.

Fechet a precizat: "Iar realitatea din teren, realitatea din viaţa de zi cu zi constată că progresul pe care statul român îl face este unul relativ modest. Băltim de multă vreme în jurul unui procent de aproximativ 13-14% în ceea ce priveşte colectarea selectivă, colectarea separată. Şi să vă dau doar un exemplu: numai în municipiul Bucureşti, în fiecare lună, ajung la groapă aproximativ 200.000 de tone de deşeuri, când noi ne propunem în 2035 să depozităm în toată România 600.000 tone/an", potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, obiceiurile românilor s-au schimbat, iar aceştia au conştientizat într-un număr din ce în ce mai mare importanţa colectării separate a deşeurilor, afirmă sursa citată.

Ministrul a susţinut: "Putem să constatăm că obiceiurile românilor s-au schimbat, au conştientizat într-un număr din ce în ce mai mare importanţa colectării separate a deşeurilor şi avem la capitolul obiceiuri sănătoase privind colectarea separată o creştere între cele două studii sociologice, la un an distanţă unul faţă de celălalt, la începutul campaniei şi acum, de curând, la sfârşitul acestei campanii. Avem creşteri în ceea ce priveşte colectarea separată între 6% şi 14% în funcţie de tipul de ambalaj reciclabil în cauză. Una peste alta, am putea să spunem că ne-am atins obiectivul. Dincolo de drumul foarte lung pe care statul român trebuie să îl facă până când va ajunge din urmă celelalte state membre, şi aş mai menţiona aici fondurile din PNRR, 1,2 miliarde de euro ce vor intra în sistemele de management integrat de deşeuri din România până în anul 2026, centre pentru aport voluntar de deşeuri şi insule ecologice. De asemenea, profit de această ocazie să anunţ că mai e foarte puţin timp până la 30 noiembrie, data la care sistemul garanţie-returnare, al doilea cel mai mare sistem din Europa, după cel al Germaniei, va reuşi să devieze de la depozitare aproape 90% din cele 7 miliarde de doze, de PET-uri sau de sticle care, astăzi, din păcate, ajung în cel mai bun caz în gropile de gunoi, dar de multe ori le regăsim pe albiile cursurilor de apă, în păduri, în tot felul de lacuri, în natură, în general aruncate pe marginea drumului, lucru de care ne propunem să scăpăm", precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb