În Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor de la SC "Mittal Steel" SA Iaşi a fost respins proiectul care viza deschiderea unui punct de lucru secundar la Galaţi. Conform convocatorului AGEA, fabrica de ţevi din Iaşi intenţiona să cumpere de la "Mittal Steel" SA Galaţi, în condiţii normale de piaţă, activele aferente secţiei de producţie de ţevi sudate ale societăţii din Galaţi, preţul urmând să fie stabilit de un evaluator agreat de ambele părţi. Locaţia pe care sunt amplasate respectivele active urma să devină sediul unui punct de lucru secundar al societăţii din Iaşi, în vederea desfăşurării activităţii de producţie de ţevi în Galaţi.
De asemenea, în cadrul unei Adunări Generale a Acţionarilor, derulată în aceeaşi zi cu AGEA, s-au produs modificări şi în ceea ce priveşte structura echipei de administratori ai SC "Mittal Steel" SA Iaşi. Domnii Roelof I. Baan, cetăţean olandez, şi Wladimir Linath, cetăţean francez, au fost numiţi în funcţia de administratori ai societăţii, în locul indienilor Regie Paul Aikaravelil şi Kumar Arun Prasad Singh. Este pentru prima dată de la preluarea fabricii din Iaşi de către concernul "Mittal Steel" când administrarea societăţii nu mai este asigurată exclusiv de cetăţeni indieni.
În ce priveşte decizia de a renunţa la ideea deschiderii punctului de lucru menţionat, aceasta este destul de interesantă, cu atât mai mult cu cât propunerea era motivată de conducerea societăţii ieşene ca fiind o cale de diminuare a costurilor. Funcţionarea secţiei de la Galaţi ar fi putut contribui la reducerea cheltuielilor cu transportul materiei prime către Iaşi, ştiut fiind faptul că "Mittal Steel" Galaţi este furnizorul principal de materie primă pentru fabrica din Iaşi aparţinând grupului. Secţia "Ţevi Sudate" de la Galaţi utilizează o tehnologie care permite producerea de ţevi utilizate în industria petrolieră şi în transportul gazelor, iar forţa de muncă putea fi asigurată de cei 320 de salariaţi existenţi. Pe de altă parte, intenţia era discutabilă din punct de vedere al posibilităţilor financiare ale societăţii din Iaşi de a face faţă unei investiţii de acest gen. La finalul primelor trei trimestre din acest an, "Mittal Steel" Iaşi acumula pierderi de 6.016.406 lei, la o cifră de afaceri de 174.264.229 lei. Chiar şi în aceste condiţii, înregistrarea fabricii din Iaşi ca un debitor important al celei din Galaţi nu ar fi constituit o noutate. De la preluarea de către concernul "Mittal", societatea ieşeană s-a îndatorat constant într-o măsură covârşitoare către "Mittal Steel" Galaţi, datoriile comerciale ale fostei "Tepro" Iaşi către unitatea din Galaţi fiind transformate în împrumuturi pe termen scurt. Ultimul de acest gen s-a consemnat în decembrie 2005, când între cele două societăţi a fost încheiat un contract de împrumut pentru suma de 36 milioane lei, pe termen de un an, cu o dobândă de 7,5% pe an.
Fabrica de ţevi din Iaşi este controlată de Grupul "Mittal Steel" SA, care deţine 63,98% din acţiuni. Alţi acţionari sunt Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu 17,49% din titluri, SIF Moldova, cu 15,31%, diferenţa de 3,22% din capitalul social fiind în posesia micilor acţionari.