Nicolae Ciucă - ales preşedinte al PNL

G.U.
Politică / 10 aprilie 2022

Sursă foto: Partidul Naţional Liberal/Facebook

Sursă foto: Partidul Naţional Liberal/Facebook

Actualizare - Nicolae Ciucă - ales preşedinte al PNL

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, astăzi, preşedinte al PNL în cadrul Congresului extraordinar al partidului, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Moţiunea cu care a candidat Nicolae Ciucă a obţinut 1.060 de voturi favorabile şi 60 anulate.

---

Actualizare - Nicolae Ciucă: ''Românii aşteaptă rezultate şi eficienţă, nu populism şi gâlceavă permanentă''

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că românii aşteaptă de la coaliţia de guvernare, despre care a afirmat că Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Nicolae Ciucă: ''Investiţiile sunt cel mai puternic medicament pentru economie în situaţie de criză''

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că investiţiile sunt ''cel mai puternic medicament'' pentru Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Florin Cîţu: ''Nicolae Ciucă să nu uite de electoratul liberal''

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, i-a transmis astăzi premierului Nicolae Ciucă să nu uite Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Rareş Bogdan spune că partidul are un scor de 22,2%, conform unui sondaj de opinie

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat astăzi, în timpul Congresului extraordinar desfăşurat la Palatul Parlamentului, că un sondaj de opinie arată că partidul a ajuns la un scor de 22,2% din intenţiile de vot ale românilor, conform Agerpres.

"Am primit un ultim sondaj de opinie, pe care casa de sondare îl va face cunoscut, probabil, în această seară sau mâine dimineaţă. Este făcut la comanda unei importante instituţii internaţionale. Cifrele arată că, în continuare, votanţii liberali şi PNL sunt cei mai pro-occidentali de pe scena politică românească, că PNL are scorul astăzi de 22,2% din totalul populaţiei, PSD - 31,1%, AUR - 16,2%, UDMR - 5%. Avem potenţial. Haideţi să-l valorificăm şi să nu ne batem joc de ceea ce a rămas, pentru că peste doi ani trebuie să mergem în faţa oamenilor cu realizări, nu cu proiecte", a anunţat europarlamentarul Rareş Bogdan.

---

Actualizare - Lucian Bode: ''Avem doi ani să coagulăm dreapta şi să ne pregătim pentru lupta electorală''

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat că partidele care compun actuala Coaliţie de guvernare trebuie să aibă obiective comune, însă Partidul Naţional Liberal are misiunea ca în Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Nicolae Ciucă: ''Nu vreau să par ceea ce nu sunt, dar niciodată nu mă voi lăsa prizonier''

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu are vechime în Partidul Naţional Liberal, nici experienţă politică şi nici că nu vrea să pară ceea ce nu este, dar a punctat că nici nu se va lăsa prizonier, conform Agerpres.

"Dragi liberali, am scris pe prima pagină a moţiunii că am făcut acest demers conştient că forţa unui partid nu stă într-un om. Forţa partidului este dată de primari, consilieri, preşedinţi de consilii judeţene, este dată de senatori şi deputaţi, dar mai ales este dată de toţi membrii PNL şi de votanţii noştri. Este adevărat - nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am experienţă politică şi nici nu vreau să par ceea ce nu sunt, dar niciodată nu mă voi lăsa prizonier. Sunt pregătit să îmi asum această funcţie", a spus Ciucă, duminică, în discursul susţinut la Congresul extraordinar al PNL.

Acesta i-a mulţumit preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, pentru tot ceea ce a făcut bine pentru PNL.

---

Actualizare - Moment de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina

Liberalii, reuniţi astăzi în Congres extraordinar, au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina, conform Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă, singurul candidat la preşedinţia PNL, a propus păstrarea acestui moment de reculegere în memoria victimelor războiului din ţara vecină.

Nicolae Ciucă îşi prezintă moţiunea cu care candidează la şefia PNL.

---

Actualizare - Iulian Dumitrescu, Congres PNL: ''Alegem personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere''

Prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu a declarat că liberalii îl aleg, astăzi, pe premierul Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte, personalitatea politică în care românii au cea Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Gheorghe Flutur: ''Noua conjunctură geo-politică, economică, de crize ne obligă să îmbunătăţim programul PNL''

Preşedintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a explicat, astăzi, motivul pentru care liberalii trebuie să-şi aleagă Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Nicolae Ciucă: ''Sper ca partidul să-şi găsească echilibrul''

Premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi, înainte de începerea Congresului extraordinar al PNL, unde este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al partidului, că românii s-au săturat de gâlceavă şi este nevoie de stabilitate pentru a guverna ţara, conform Agerpres.

"Sper ca, prin acest demers pe care l-am asumat, PNL să-şi găsească echilibrul. Nu suntem într-o situaţie simplă, dar am convingerea că vom putea să ne găsim un rost şi am convingerea că vom putea să regăsim o direcţie. Trăim într-o situaţie geopolitică deosebit de gravă, iar pentru noi cel mai important obiectiv este să guvernăm ţara. Sunt convins că, după această activitate, aleşii locali, liderii filialelor judeţene se vor întoarce acasă şi se vor preocupa de tot ceea ce înseamnă administrarea comunelor, oraşelor, iar noi aici, împreună cu miniştrii din Guvern, ne vom ocupa de tot ceea ce înseamnă administrarea ţării. Cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii, măsuri, aşteaptă de la noi să fie protejaţi. Cetăţenii români s-au săturat de gâlceavă şi de toate aceste discordii care apar în spaţiul public. Important este să avem stabilitatea necesară să putem să guvernăm ţara", a spus Ciucă.

"Cred că în politica românească este nevoie şi de oameni noi, iar prin tot ceea ce am reuşit să asigur până acum, echilibrul necesar pentru funcţionarea Guvernului, pentru funcţionarea Coaliţiei, se va întâmpla şi în interiorul PNL", a continuat premierul.

Întrebat de jurnalişti cum a reuşit să-i convingă pe cei din echipa lui Florin Cîţu să-l susţină pentru a candida la şefia PNL, Ciucă a răspuns: "Rezultatele guvernării".

---

Actualizare - Congresul extraordinar al PNL pentru alegerea noului preşedinte a început

Congresul extraordinar al PNL în care este ales noul preşedinte al formaţiunii, funcţie pentru care candidează doar Nicolae Ciucă, a început, astăzi, la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Preşedintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a anunţat că la reuniune şi-au înregistrat prezenţa 1.003 delegaţi.

---

Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal se întruneşte, astăzi, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noului preşedinte, premierul Nicolae Ciucă fiind singurul candidat la această funcţie, informează Agerpres.

Ciucă şi-a depus candidatura la şefia PNL miercuri, în ultima zi în care era posibil acest lucru.

Cu o zi înainte, marţi, Biroul Executiv al liberalilor a stabilit o derogare de la statutul partidului în ceea ce priveşte vechimea, astfel încât Nicolae Ciucă să poată candida la funcţia de preşedinte. Statutul PNL prevede că orice membru al partidului poate candida la funcţia de preşedinte dacă are o vechime de cel puţin 5 ani. Ciucă s-a înscris în partid în octombrie 2020.

"Am decis să îmi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuţie pe care am avut-o cu colegii şi în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situaţii politice. (...) PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei buni primari din ţară şi poate ajunge primul partid din România", a declarat premierul, după depunerea candidaturii la şefia Partidului Naţional Liberal.

Prim-ministrul candidează la funcţia de preşedinte al PNL cu moţiunea intitulată "Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică", notează sursa citată.

În document, Ciucă vorbeşte despre dezvoltarea şi modernizarea României, argumentele pentru o Românie puternică, fundamentele reclădirii încrederii, cetăţeanul în centrul preocupărilor PNL, reconectarea la profesionalism, elite şi meritocraţie, guvernarea de mare coaliţie.

"Deciziile şi opţiunile politice rămân apanajul partidului, în timp ce aplicarea acestor decizii ţine de dinamica din coaliţie, de dezbaterile şi deciziile din interiorul organismelor de conducere ale marii coaliţii şi de opţiunile Guvernului şi ale prim-ministrului", se arată în moţiunea lui Nicolae Ciucă.

De asemenea, el vorbeşte despre dezvoltare prin politicile publice ale PNL.

"Viaţa de partid trebuie să continue şi când partidul este la guvernare. Departamentele partidului trebuie să funcţioneze tot timpul - şi când suntem şi când nu suntem la guvernare. PNL nu trebuie să repete greşeala de a ignora nevoia continuării dezbaterii în interiorul partidului a proiectelor de politici publice de guvernare locală şi naţională. Partidul trebuie să rămână racordat după alegeri la acest proces de formulare şi adaptare a politicilor executive şi a soluţiilor legislative", se precizează în moţiunea cu care premierul candidează la şefia PNL.

Alte obiective din document vizează o economie sănătoasă, bazată pe investiţii şi liberă iniţiativă, consolidarea României europene, susţinerea diasporei, eficienţa mecanismelor de partid.

"Democraţia internă şi deschiderea trebuie să fie caracteristicile organizaţiilor de partid, precum şi respectarea regulilor şi a actelor statutare, care înseamnă respect pentru fiecare liberal. (...) Buna guvernare realizată de PNL presupune un proces continuu de selecţie şi de pregătire a celor ce vor reprezenta PNL în funcţiile numite sau alese. Resursa umană de cadre va fi aşezată pe profesionalism şi pe meritocraţie. (...) Vom realiza periodic evaluări ale modului în care organizaţiile PNL respectă regulile de numire în funcţii publice", se mai arată în moţiune.

Nicolae Ciucă are în vedere şi întărirea capacităţii organizaţiilor PNL de a pregăti alegerile din anul 2024.

Colegiile directoare judeţene ale Partidului Naţional Liberal au avut termen până vineri, la ora 22,00, să analizeze şi să voteze moţiunea.

Conform unor surse liberale, noul Biroul Executiv al PNL urmează să fie ales într-un Consiliu Naţional în luna mai.

Sâmbăta trecută, Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL, după ce mai mulţi lideri liberali i-au solicitat acest lucru.

Şi Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de secretar general al partidului.

În acest context, prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur a devenit preşedinte interimar al PNL, iar prim-vicepreşedintele Lucian Bode - secretar general interimar.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. "Alegeri' si "candidat unic" sunt termeni incompatibili , pot fi asociati doar in tiradele personajelor lui nenea Iancu !

    1. Unanimitate nene, ce majoritate? Un pic de disciplina, mobilizare, actiune. Daca ne aliem cu AUR facem 36% si putem scapa odata de comunisti

    alege din unul singur si ala militar , halal partid liberal ! caricaturi penibile !

    1. Domnule prim ministru. Cred ca acest mesaj este scris de MORTUL CTP, care este tinut in viata de cei de la digi tv. desi omul,este mort de mult. Poate vorbiti cu PIRATII din CARAIBE si aia ii pun chipul de mort pe steagurile lor.!

      ...

    Motto:

    “Unii au noroc desigur, 

    De trifoi cu patru foi. 

    Poti s-alergi de unul singur 

    Si s-ajungi pe locul doi.” 

    (Gheorghe Gheorghiu- Trifoiul) 

    Premierul Nicolae Ciucă si-a depus candidatura pentru sefia PNL, la congresul extraordinar din 10 aprilie, 2022, cu motiunea intitulată “UNIȚI PENTRU O ROMÂNIE STABILĂ ȘI PUTERNICĂ”. În motiune, Ciucă vorbeşte despre dezvoltarea şi modernizarea României, militând pentru o Românie puternică, bazată pe principiile reclădirii încrederii, cetăţeanul în centrul preocupărilor PNL, reconectarea la profesionalism, elite şi meritocraţie, guvernarea de mare coaliţie. 

    Lasând la o parte faptul că premierul a candidat singur la functia de presedinte al PNL, acesta are o problema serioasă legată de lamurirea acuzatiei de plagiat a tezei sale de doctorat. Ori, notiunile clamate in motiunea de candidatura, precum profesionalism, elite şi meritocraţie nu se pot fundamenta pe plagiat care este de fapt furt intelectual. 

    De aceea, premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să lamurească aspectele de plagiat ce planează asupra tezei sale de doctorat. Numai că, in loc să lase Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care este singurul organism specializat al Ministerului Educației, in stabilirea si emitereaunui un verdict oficial de plagiat, Ciucă a dat în judecată propriul guvern, adică ministerul Educației, cerând suspendarea a 3 sesizări prin care lucrarea sa de doctorat a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU. Iar Parchetul General a declanșat o investigație cu privire la teza de doctorat a lui Ciucă, cu care prilej, procurorii PG au confiscat toate documentele referitoare la studiile premierului și dosarul de analiză a acuzelor de plagiat. Astfel încât, în clipa de față nimeni nu poate să vadă teza lui Ciucă, CNATDCU nu poate acționa, iar Parchetul General tace mâlc. Cel puțin anul acesta, nu se va face niciun pas semnificativ în anchetă. Aceasta denotă încă o dată, dacă mai era nevoie că generalul Ciucă are ceva de ascuns in legătură cu plagiatul. Altfel, ar fi lăsat lucrurile să fie lămurite de organele competente.

    ch ar dacă a fost ales, neavând contracandidat, ceea ce este o anomalie pentru că "a alege" este o operatiune care presupune cel putin 2 indivizi, generalul Ciucă mai are si această tinichea a plagiatului legată de gât si prin urmare, el porneste cu stângul la sefia PNL, care este cel mai mare partid de dreapta. 

    Democratia a ajuns atat de departe in PNL incat nici un candidat nu indrazneste sa se opuna celui desemnat de SRI.

    In curand va fi la fel si la candidatura pentru presedentia Romaniai daca mai conduce dl. Iohanis mult tara. 

    1. de CIA direct , ce sa se mai incurce cu sri

      Asi fi fost dezamagit daca generalul nu strangea toate voturile PRO,nu aveam de ce ma bucura cand alde Rares si camerila vor iesi peste luni la rampa sa demonstreze ca alegerea unui militar nu cadreaza cu statul nostru EUROPEAN SI DEMOCRATI Unanimtatea de opinii este lipsa de democratie ascunsa sub faldurile totalitarismului.Daca HARAIALA din ucraina va dura mult atunci,boineinteles vom avea nevoie de u guvern MANA FORTE condus dine inteles de un militar .Democratic,va fi guvernul,V or clama, cei bine retribuiti,in special cei din media.Ce bucurie,pentru ei,va curge lapte si miere pe toate retelele.

      Vroiam sa spun VICEVERSA,legat de totalitarismul totalitarismul ,pe care ne straduim sa-l construim.

      Domnule, nu este asa. De acum putem sa vedem clar cine a condus Romania in cei 30 de ani si cine o va conduce in viitor. Serviciile, foste si actuale, cum zici, pilotati de francezii si nemtii, pana acum si, s-a vazut unde s-a ajuns - la "m-a invins sistemul" si la "statul esuat" sau armata si americanii si vom vedea daca este rau ori bine.

      Americanii, acolo unde au pus piciorul au impus sistemul lor social si economic si au determinat democratie si prosperitate. Si nu cred ca, daca vor sporii prezenta in Romania, se vor molipsii ei de la noi, si vor incepe sa ... mita, furaciuni, mizerie, .. 

      Ce bine ar fi daca si in Romania ar fi ca in tara tuturor posibilitatilor, ai putea sa faci intr-o zi o firma fara sa dai mita si sa produci ceva. La noi ca sa produci ceva iti trebuiesc 2-3 luni pana cand obtii toate aprobarile si o groaza de bani.  

      Cu Franta si Ciolos, Germania si Johanis ne-am lamurit. Sa-l vedem pe general si pe americani.  

      Numai sa nu-l auzim ca "l-a invins si pe el sistemul"

      Insa, daca opreste furtul din visteria tarii, sigur reuseste. Si s-ar putea sa o faca; ca militar a fost crescut in spiritul griji fata de bunurile armatei, ( din dotare) si stie ce este ordinea si disciplina. Si mai este si leul in spatele lui.  

      vrei sa spui ca americanii acum au aterizat in tara noastra . soros a fost primul care a descalecat in Romania , la ambasada sua unde si-a stabilit cartierul general . si copii de gradinita cunosc asta , te-ai facut de ras !

      Declaratia cu "Romania stat esuat" e o gherla a presedintelui cu dificultati de exprimare. In mod normal trebuia aa isi dea demisia pe motiv de incapacitate daca ii trebuie 8 ani in fruntea statului sa descopere falimentul national (provocat de altii inaintea lui desigur) Plus ca statul esuat zace pe un banc de nisip deci nu mai are nevoie de vreun carmaci, capabil sau incapabil.

    Oficial, "asta e Ciuca al nostru", insa neoficial si de facto, este "Ciuca al altora", care nu au nici o treaba buna cu romanii!

    Cu plagiatorul în frunte! Halal partid liberal. Vor avea soarta Pro România sau PNTCD. Ce partid liberal din lume are un conducător militar și plagiator pe deasupra. A dispărut libertatea și democrația din PNL. Sa va fie rușine!

    1. Uitati-va la poza ca sa vedeti ce s-a ales de PNL. O poza cat o mie de cuvinte.

      Orban este vinovat pentru ca a transformat PNL în PDL pentru a putea scăpa de dosarul penal. PNL nu mai exista. A rămas doar un nume. Orban i-a adus pe cei din PDL în partid și acum i-au furat partidul.

      Corect. PNL nu mai exista, a disparut, este PD sau PDL cu Blaga in frunte. PNL va disparea la urmatoarele alegeri. Alianta PNL cu PSD pana in 2028, va dizolva acest partid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb