O LUME NEBUNĂ Ţinta: actorii principali!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 13 aprilie 2017

Ţinta: actorii principali!

Nebunia terorismului nu cunoaşte limite, ultima ţintă a fost întreaga echipă a Borussiei Dortmund. Dacă până acum atacurile erau îndreptate împotriva spectatorilor, acum am asistat la o încercare de a lovi în actorii principali ai unui sport foarte iubit la nivel planetar. Firesc, într-o astfel de atmosferă, spectacolul sportiv cade pe planul doi, jucătorii fiind mai preocupaţi de siguranţa personală decât de meciul propriu-zis.

Trei dispozitive artizanale acţionate de la distanţă printr-un telefon, plasate în nişte arbuşti de pe marginea drumului, au explodat marţi seară lovind în două locuri autocarul care transporta echipa germană. Poliţia a descoperit la locul incidentului o scrisoare de revendicare, autenticitatea acesteia fiind verificată de specialişti. Die Welt informează că atacul are origini islamiste şi că scrisorea începe cu "În numele lui Allah..." şi continuă extremist "Sportivii şi celebrităţile din Germania şi din alte ţări implicate vor fi pe lista morţii Statului Islamic. Şi aşa va fi până ce avioanele germane vor fi retrase şi baza militară americană din Rammstein va fi închisă".

Două persoane au fost rănite, poliţistul de pe motocicletă care deschidea coloana Borussiei şi fotbalistul spaniol Marc Bartra, care a fost operat pentru o fractură suferită la încheietura mâinii drepte şi pentru a i se îndepărta cioburile care-i intraseră în mână. Din fericire, autocarul formaţiei germane este dotat cu geamuri blindate, aceste dotări limitând numărul răniţilor. Firesc, meciul cu AS Monaco din sferturile de finală ale Ligii Campionilor a fost amânat pentru 24 de ore, ulterior fiind luate măsuri suplimentare de siguranţă. Decizia a fost salutată de preşedintele UEFA, Alexander Ceferin: "Decizia de amânare a meciului dintre Borussia Dortmund şi AS Monaco a fost una bună, ţinând cont de prioritatea acordată securităţii tuturor suporterilor, oficialilor şi jucătorilor. Am fost şocat de exploziile care au avut loc la Dortmund. Aş dori să îmi exprim recunoştinţa faţă de reprezentanţii celor două cluburi, autorităţile locale şi suporteri pentru cooperarea lor pe teren".

Parchetul a deschis imediat o anchetă doar pentru "tentativă de omor", fără să menţioneze în acest stadiu ipoteza unui atentat cu caracter "terorist". Gregor Lange, şeful poliţiei din Dortmund, a vorbit despre acest atac: "E dificil să loveşti o maşină în mers. Trebuie să ai o imagine bună a locului şi să activezi dispozitivul la momentul potrivit. Să detonezi trei bombe e şi mai greu. E nevoie de experienţă în realizarea şi acţionarea explozibililor. Riscul unui atac terorist nu e nou astăzi. Nu scoatem din calcul nicio variantă, dar e clar că am văzut un atac ţintit şi pregătit împotriva Borussiei Dortmund". Davis Lewin, expertul ziarului Bild, susţine că "nu au fost folosiţi explozibili foarte puternici, nu au avut efecte devastatoare, dar asta nu înseamnă că nu ar putea fi vorba de o organizaţie teroristă. ISIS le cere de multe ori partizanilor săi să iasă în stradă şi să atace cu bombe artizanale. Uneori, nu le iese totul aşa cum plănuiesc". Poliţia şi serviciile secrete caută un camion cu plăcuţe de înmatriculare străine, care ar fi fost văzut la locul atacului cu puţin timp înaintea detonării dispozitivelor.

Indiferent de ce s-a spus şi se va spune, astfel de acte nebuneşti lasă urme, care pe termen lung afectează, inclusiv sportul.

Sferturile de finală ale Ligii Campionilor au avut parte şi de o primă latură sportivă. Barcelona a reuşit să se facă, din nou, de râs în acest sezon al Ligii Campionilor, pierzând la scor, 0-3, la Torino meciul cu Juventus. Firesc după isprava din dubla cu PSG, 0-4 în tur, 6-1 în retur, toată lumea se aşteaptă la o nouă "remontada", dar este evident că Juventus Torino, o echipă "italiană" prin excelenţă, va avea cu totul altă abordare a meciului de la Barcelona decât reprezentanta Franţei. În acest moment Barcelona este clubul cu al doilea cel mai scump lot din lume, 756.000.000 euro valorând jucătorii antrenaţi de Luis Enriqe, doar Real Madrid având un lot mai scump - 766.000.000 euro. Messi (120.000.000 euro), Neymar (100.000.000 euro) şi Suarez (90.000.000 euro) sunt perlele Barcelonei. Lotul lui Juventus valorează "doar" 450.000.000 de euro, Gonzalo Higuain (75.000.000 euro) fiind cel mai bine cotat fotbalist al echipei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb