Piaţa finanţării pentru echipamente medicale va creşte cu 30% în 2007

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 2 iulie 2007

Piaţa finanţării pentru echipamente medicale va creşte cu 30% în 2007

Finanţările acordate de societăţile bancare sau de leasing pentru echipamente medicale vor creşte în acest an cu circa 30%, piaţa fiind estimată la circa 20 milioane euro la nivelul anului trecut, au apreciat recent reprezentanţii pieţei bancare, cu ocazia unei conferinţe dedicate creditelor pentru echipamente medicale. "Piaţa înregistrează creşteri de circa 30% pe an, şi cred că această evoluţie se va menţine şi în acest an. Este un lucru normal, având în vedere dezvoltarea segmentului medical privat şi faptului că românii au început să prefer cabinetele medicale, care au dotări de ultimă generaţie", a declarat directorul de vânzări al TBI Leasing, Laurenţiu Levandovschi. La ora actuală unele bănci şi societăţi de leasing oferă produse bancare pentru medici, în special pentru achiziţia de echipamente medicale, cât şi credite individuale, credite imobiliare pentru segmentul medical şi leasing auto pentru achiziţia de ambulanţe. Medicii pot primi credite cu avans zero, dobânzi variabile, de în medie de opt la sută, şi cu perioadă de rambursare destul de mare, de circa cinci ani, societăţile bancare şi financiare ţinând seama de perspectivele de dezvoltare ale segmentului. "Datorită dezvoltării segmentului imobiliar, majoritatea societăţilor de leasing oferă credite avantajoase şi pentru începerea unei afaceri în domeniu", a declarat directorul de marketing Libra Bank, Andreea Poida. Din cauza stagnării leasingului auto pe fondul scăderii vânzărilor ca urmare a introducerii taxei de înmatriculare, ponderea leasingului bancar şi a echipamentelor în portofoliul societăţilor de leasing este de aşteptat să crească.

"Ponderea leasingului imobiliar şi a celui pentru achiziţia de echipamente vor creşte în următoarea perioadă. În portofoliul nostru leasingul medical reprezintă la ora actuală circa patru la sută, respectiv circa patru milioane de euro", a spus Luminiţa Zamfir, director adjunct departament vânzări, Alpha Leasing.

Portofoliul societăţilor de leasing din România este dominat în prezent de leasingul auto, cu 55 - 60% la BCR Leasing, circa 70% la Alpha Leasing şi 60% la TBI Leasing. Cele mai importante scăderi în acest an au fost înregistrate pe segmentul de maşini second - hand. "S-au înregistrat scăderi în special la leasingul pentru maşini second - hand, cu o vechime între unu şi patru ani. Noi oricum avem o parte importantă din portofoliu reprezentat de leasingul imobiliar şi echipamente - 40%, şi este posibil ca în următorii ani să crească această cotă în dauna leasingului auto", a spus Levandovschi, citat de Rompres.

Asociaţia de Leasing şi Servicii Financiare Nebancare a estimat pentru 2007 un total al bunurilor finanţate în sistem leasing de către membrii acesteia de 3,2 miliarde euro, volumul total estimat la nivelul României, pentru 2007, este de circa 4,3 miliarde euro, reprezentând un ritm de creştere, faţă de 2006, de 32%. În prezent, ALB reprezintă peste 72% din piaţa de leasing din România şi concentrează un total de 20 societăţi de leasing şi trei societăţi de credit de consum (AFIN Leasing IFN SA, Alpha Leasing Romania IFN SA, BCR Leasing IFN SA, BRD Sogelease IFN SA, BT Leasing Transilvania IFN SA, Credit Europe Leasing IFN SA, Cyprus Leasing Romania IFN SA, EFG Eurobank Leasing IFN SA, Estima Finance IFN SA, Global Finance & Leasing (Fortis Lease) IFN SA, IMMORENT România IFN SA, ING Lease Romania IFN SA, Italo Romena Leasing IFN SA, Motoractive IFN SA, Piraeus Leasing România IFN SA, Provident Financial Romania IFN SA, Raiffeisen Leasing IFN SA, Romexterra Leasing IFN SA, TBI Credit IFN SA, TBI Leasing IFN SA, Ţiriac Leasing IFN SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA, Volksbank Leasing Romania IFN SA). Valoarea capitalului subscris de membrii ALB la 31 decembrie 2006, conform Standardelor Internaţionale de Contabilitate, este de 80,78 milioane euro, iar cea a capitalurilor proprii atinge suma de 319,77 milioane euro, în timp ce totalul activelor a ajuns la 2,862 miliarde euro. Membrii ALB au un număr total de 2.348 de angajaţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb