PMP cere comisie parlamentară de anchetă privind tragedia de la Colectiv

George Forcoş
Politică / 26 octombrie 2017

 PMP cere comisie parlamentară de anchetă privind tragedia de la Colectiv

Partidul Mişcarea Populară (PMP) cere constituirea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la incendiul produs în urmă cu doi ani în clubul Colectiv, în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 128 au fost rănite, informează organizaţia, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a precizat:" În memoria victimelor de la Colectiv şi în semn de respect pentru familiile acestora şi pentru supravieţuitori, avem datoria să restabilim adevărul cu privire la evenimentele care au avut loc la 30 octombrie 2015. În acelaşi timp, trebuie să facem tot ce e omeneşte posibil astfel încât asemenea nenorociri să nu se mai întâmple''.

Eugen Tomac a criticat faptul că ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a negat existenţa unui raport privind intervenţia autorităţilor în cazul incendiului de la Colectiv.

"Nu înţeleg cum e posibil ca actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, să nege existenţa unui raport care conţine informaţii privind intervenţia autorităţilor sanitare în cazul Colectiv, când fostul ministru spune clar că există un asemenea raport elaborat la începutul anului 2017, care a fost înregistrat la cabinetul ministrului. Dacă Bodog nu a găsit un document pe această temă, trebuia să ceară să fie elaborat. Dezinteresul autorităţilor faţă de cauzele şi consecinţele tragediei de la Colectiv denotă ori prostia, ori complicitatea politicienilor responsabili de sănătatea şi securitatea românilor", a mai spus Eugen Tomac.

Preşedintele executiv al PMP afirmă că şi-ar fi dorit ca, după doi ani, să se cunoască exact cine se face vinovat de tragedia de la Colectiv.

"Dreptate pentru victimele şi supravieţuitorii de la Colectiv nu există nici în sistemul sanitar, nici în justiţie. Mi-aş fi dorit ca, după doi ani de zile, să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil şi să aflăm ce măsuri s-au luat deja pentru protejarea, în asemenea situaţii, a tinerilor care sunt îndreptăţiţi să asculte muzică împreună cu prietenii într-un club, privind cu optimism la ziua de mâine", a subliniat Eugen Tomac.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb