Preşedintele oferă 500 de euro pe lună, bonus, pentru medicii care luptă cu Covid-19

M.A.
Politică / 2 aprilie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele a transmis că Spitalul din Suceava va fi preluat de o echipa care va "militariza" spitalul pentru a rezolva problemele. "Ne vom confrunta cu situaţii delicate în Suceava şi cu siguranţă şi în alte zone", a spus preşedintele, care a transmis că a discutat cu Guvernul astfel încât medicii care lucrează cu pacienţii COVID să primească bonus lunar de 500 de euro.

Şeful statului a precizat: "Chestiunea Spitalului Judeţean din Suceava. Este o unitate în care ştim cu toţii că, din păcate, au apărut probleme care s-au propagat. Acum nu este momentul să vedem ce şi cum s-a întâmplat până în acest moment. Aceasta este treaba altor autorităţi. Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcţiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătăţii, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcţiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun şi este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate.

Este nevoie, evident, ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar, în aşa fel încât personalul medical, medicii, să fie protejaţi. Din informaţiile mele, în acest moment, în spital au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici şi personalul medical, de asemenea, 20.000 de măşti de protecţie, de mănuşi, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID.(...)

Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi COVID. Şi vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil.Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puţin timp vor veni cu soluţii foarte concrete.

Trebuie să ştiţi că mă bazez pe dumneavoastră toţi, şi autorităţi centrale, şi autorităţi locale din Suceava, să rezolvăm repede şi bine această situaţie, cum vreau să ştiţi că am toată încrederea că autorităţile locale, împreună şi coordonate de autorităţile centrale, vor rezolva problemele care apar şi în alte zone.

Este extrem de important să fim fermi, să reacţionăm rapid, să dăm toate informaţiile necesare specialiştilor, dar şi populaţiei. Vă solicit tuturor să aveţi o comunicare rapidă, eficientă şi transparentă.

Vă doresc tuturor mult succes în acest demers extrem de complicat! Vă doresc tuturor sănătate şi aştept foarte rapid rezultate pozitive concrete din Suceava."

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Pe autoritatile locale din Suceava eu zic sa nu va bazati ca nu mai exista, plus ele sunt vinovate de toata epidemia din oras.

    500 euro brut inseamna 1452 lei net, in mana. Ma indoiesc ca isi va risca cineva viata pentru o astfel de suma.

    1. sunt sofer de microbuz, in fiecare zi fac 2 curse intrajudetene cu microbuzul full,

      de persoane, nici un leu in plus la salariu, masti am cumparat din bani mei,  

      vreau si eu 500 euro in plus la salariu pentru ca inca imi fac treaba pentru

      care am semnat un contract............. 

      500 de heuro pe luna sau pe pamant, se vede ca astia in ardeal is mai inceti, bulgarii au luat masura acum 2-3 saptamani daca nu ma insel si ei au si populatia mai mica ma refer la cotizari, romania la 16-17-18-19-20 cate milioane om mai fi aceeasi suma, pentru ce platesc cas si cass unde sunt bani ? Inchinamas la mormantu .....

    Ceaușescu a dat 100 lei. Care da mai mult? Îmi miroase a panică totala.

    De la domnu presedinte, SE STIE, sa fie sanantos haules baules.

    Eu nu stiu cred ca a stat prea mult in casa, trebuie internat la suceava sa vedem daca merita aia 500 de euro pentru o singura luna sau doua daca sunt nebuni romanii can suceava cum am mai vazut si aia cu nunta In curte, aia inca mai au perioada de incubare ;) risti sanatatea pentru 500 euro, nici nu stiu la cat ajunge tratamentul dupa, In caz ca ajungi pana acolo, dupa atatia ani si politicianisme iti arunca 500 de euro bonus macar de ar fi pe viata 

    boss.....cate generozitate! wow....speechless!!......si ceausescu a iesit la balcon cu 100 lei in plus.......ce caricatura de prezident.....

    Iata-l și pe primul prost al țării - înalt, frumos, somnoros, încuiat - când vorbește face de ras doua neamuri dintr-o lovitură, și pe noi și pe nemți! Iohannis vezi că și prostia ucide, chiar daca nu doare!

    De data haios io-ha-nos a dat-o-n bara de jos.

    Greseala totala presedintele nostru iubit !!!  

    Panica i-a scos o pasarica proasta pe gura, s-a impuscat in statura politica cu 500 de euro ! 

    BRAVAAAA !!!  

    Măsură e una corectă și trebuia luată încă de la început, adică înainte de amenințări cu statul militar și curtea marțială. Rămâne de văzut dacă cineva își va risca viața pentru acești bani, pentru că ne aflăm într-un moment în care daca iei virusul, banii contează mai puțin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb