Primul centru extern de distribuţie al LPP Logistics şi-a început operaţiunile în România

A.F.
Companii #Construcţii / 9 ianuarie

 Primul centru extern de distribuţie al LPP Logistics şi-a început operaţiunile în România

LPP Logistics a deschis în România primul său centru extern de distribuţie, la doar un an de la demararea construcţiei sale. Depozitul va consolida reţeaua de distribuţie a Grupului în Europa de Sud, aprovizionând magazinele brandurilor LPP şi Centrul de Fulfillment din România dedicat gestionării comenzilor online din regiune, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, centrul este cel de-al doilea depozit gestionat de operatorul polonez pe această piaţă şi al optulea din întreaga reţea de aprovizionare, care însumează în prezent aproape 0,5 milioane de metri pătraţi. Soluţiile de automatizare proiectate vor permite LPP Logistics să opereze 450 de magazine în acelaşi timp şi să expedieze până la 6 milioane de articole pe săptămână către pieţele din România, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Macedonia, Serbia sau Grecia.

Noul centru de distribuţie, situat în CTPark Bucharest West, lângă Bucureşti, în comuna Bolintin-Deal, este al doilea depozit administrat de compania din Gdañsk în România şi al optulea din întregul portofoliu al grupului. În prezent, suprafaţa totală de depozitare a LPP Logistics se apropie de 0,5 milioane de metri pătraţi. Construcţia centrului a fost demarată în ianuarie 2023, iar la începutul lunii decembrie compania a început aprovizionarea unităţii şi primele operaţiuni logistice. Noul depozit este dedicat aprovizionării unui grup de pieţe sudice - România, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Croaţia, Serbia şi Grecia, precum şi Macedonia de Nord.

"Locaţia centrului de distribuţie din Europa de Sud a fost determinată de aşa-numitul centru de greutate în raport cu distanţa faţă de reţeaua de magazine fizice a grupului. La sfârşitul celui de-al patrulea trimestru al anului financiar 2023/24, portofoliul brandurilor LPP din această regiune va include deja peste 500 de magazine, iar planurile companiei sunt de a continua expansiunea în anii următori în ţări precum România sau Grecia. Prin urmare, asigurarea suportului logistic al livrărilor către o astfel de reţea de vânzări extinsă este esenţială pentru implementarea strategiei de business a grupului", indică Sebastian Soltys, Preşedintele LPP Logistics.

Centrul este, de asemenea, conceput să susţină livrările către Centrul de Fulfillment din România şi să acţioneze ca un hub cross dock pentru o parte din livrările din Polonia. Datorită locaţiei sale strategice, depozitul oferă posibilitatea de a diversifica transportul maritim prin portul Constanţa de la Marea Neagră, şi asigură condiţii excelente de securitate pentru o rută alternativă de aprovizionare a pieţei ucrainene. De asemenea, utilizarea infrastructurii celui mai mare port din România permite grupului să primească comenzi direct de la furnizori din Asia.

"Deshiderea primului nostru centru extern de distribuţie reprezintă un punct de cotitură în funcţionarea modelului nostru de lanţ de aprovizionare. Până acum, toate magazinele de îmbrăcăminte ale brandului LPP erau aprovizionate din Polonia, iar porturile naţionale erau principalul loc de primire a comenzilor de la furnizori. De acum înainte, prin utilizarea potenţialului portului Constanţa optimizăm rutele şi timpii de transport şi pentru mărfurile din Asia. Asta înseamnă o scurtare a aşa-numitului "last mile" pentru magazinele din sudul Europei şi, în consecinţă, o mai bună viteză de livrare şi o reducere a costurilor de transport", subliniază Preşedintele LPP Logistics.

Noul model de distribuţie implică, de asemenea, schimbări în ceea ce priveşte termenii formali, procesele operaţionale şi mecanismele de cooperare cu partenerii externi care participă la manipularea transporturilor. Echipele de gestionare a lanţului de aprovizionare ale LPP Logistics, responsabile de livrarea importurilor, de distribuţie şi de controlul vamal, au fost implicate în pregătirea acestui nou model şi s-au asigurat că toate procesele au fost adaptate cerinţelor vamale ale pieţei româneşti.

Datorită naturii interdisciplinare a proiectului, a fost necesară integrarea tuturor competenţelor de specialitate. Echipa responsabilă de proiect a fost formată din experţi în domeniul ingineriei de proces şi al automatizării, care au proiectat noi soluţii cross-system, au definit următoarele puncte din lanţul de aprovizionare şi din zona de distribuţie şi au organizat structura operaţională. În prezent, echipa de proiect poloneză împreună cu echipa operaţională locală lansează alte procese şi măreşte treptat capacitatea depozitului, în conformitate cu calendarul de implementare.

Centrul de distribuţie din România a fost construit pe baza unui concept de depozit dezvoltat şi standardizat de noi. În conformitate cu acest concept, unitatea a fost pusă în funcţiune imediat ce a atins gradul de funcţionalitate minim necesar. În luna decembrie, la scurt timp după recepţia clădirii, am început testele de proces şi de sistem, precum şi punerea în funcţiune iniţială a depozitului, cu primele sale stocuri regulate. În doar două zile de la acceptarea livrării la depozit, am sortat şi expediat primul lot de provizii către magazine. Începând cu luna ianuarie, am asigurat livrări regulate către reţeaua de vânzări şi am susţinut aprovizionarea Centrului de Fulfillment din România, informează Micha³ Moteka, Manager de dezvoltare a proceselor logistice şi a automatizărilor, LPP Logistics.

Unitatea de 65.000 de metri pătraţi are o capacitate de 45.000 de paleţi, cu posibilitatea de depozitare a până la 720.000 de cutii de carton. Datorită soluţiilor de proces optim proiectate şi echipamentelor moderne de depozitare, capacitatea sa ţintă va permite expedierea a până la 6 milioane de articole pe săptămână.

Operaţiunile noului Centru de Distribuţie din România vor fi susţinute de un sistem automat de sortare cu lungimea de 140 m. Tehnologia, care a avut deja succes în proiectul anterior al centrului de distribuţie de la Brze¶ć Kujawski, va creşte de mai multe ori eficienţa sortării mărfurilor, permiţând ca până la 450 de magazine tradiţionale să fie deservite în acelaşi timp. În zona de recepţie şi expediere, a fost proiectată o linie de transportoare automate cu o lungime de 1,2 km, integrată cu aplicatoare de etichete sau porţi volumetrice. De asemenea, au fost incluse soluţii pentru accelerarea procesului de încărcare a vehiculelor prin echiparea porţilor de expediere cu transportoare telescopice. Susţinerea operaţiunii de depozitare este asigurată, de asemenea, de o flotă de aproximativ 40 de stivuitoare multifuncţionale. Toate soluţiile utilizate în cadrul facilităţii sunt concepute pentru a asigura atât eficienţa operaţională a depozitului, cât şi pentru a sprijini activitatea echipei.

"Menţinerea unui echilibru între progresul tehnologic şi inovare, pe de o parte, şi standardizarea şi reproductibilitatea soluţiilor, pe de altă parte, ne permite să accelerăm ritmul de implementare şi punere în funcţiune a următoarelor depozite", comentează Anna Goćwin, Programme Manager LPP Logistics.

Noua unitate va avea aproape 300 de angajaţi în diverse specializări. Compania se concentrează nu numai pe a crea un loc de muncă modern şi prietenos, ci şi pe formarea şi pregătirea echipei locale conform standardelor logistice şi de bune practici. De asemenea, se va asigura infrastructura necesară transportului angajaţilor - sunt prevăzute 2 linii de transport public, cu posibilitatea de a lansa linii de autobuz dedicate. De asemenea, în parcarea companiei au fost amenajate şapte staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Construcţia, realizată pentru operatorul logistic polonez de către dezvoltatorul CTP România, a durat mai puţin de un an, devenind acum parte din CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa Centrală şi de Est.

"Parteneriatul nostru cu LPP ilustrează capacităţile CTP de a găzdui centre de distribuţie regionale în parcurile noastre majore, cum ar fi CTPark Bucharest West, şi de a ne adapta rapid la nevoile specifice ale clienţilor noştri. Expertiza echipei CTP asigură o analiză amănunţită şi o implementare precisă a detaliilor tehnice, garantând livrarea unui rezultat excepţional. Acest lucru include construirea unei clădiri care se aliniază la cele mai recente şi mai înalte standarde de sustenabilitate în mai puţin de un an", spune Andrei Bentea, Senior Business Developer la CTP România.

Clădirea a fost proiectată ţinând cont de standardele de certificare ISO14001 pentru construcţii şi managementul proprietăţii, precum şi de principiile de construcţie durabilă. Centrul de distribuţie este în curs de certificare BREEAM. Facilitatea este alimentată de surse de energie regenerabilă, cu 10.000 de metri pătraţi de panouri solare cu o capacitate totală de 2 MW instalate pe acoperiş. Alimentarea cu energie de la instalaţia fotovoltaică va acoperi 30 % din necesarul de energie al unităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb