PRIVIND VÂNZAREA DE ARME CĂTRE SAUDIŢI:   Macron o acuză pe Merkel de "demagogie"

F.B.
Internaţional / 27 octombrie 2018

Emanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Emanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Emmanuel Macron a criticat-o în mod implicit pe Angela Merkel, aliata sa europeană, denunţând "pura demagogie" a unor ţări care, ca Germania, vor să înceteze să exporte armament în Arabia Saudită din cauza scandalului Khashoggi, relatează AFP.

"Este pură demagogie să spui că opreşti vânzările de armament" către Riad, în urma asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit de la Istanbul, la începutul lui octombrie, un caz care provoacă un scandal internaţional.

Vânzările de armament "nu au nimic a face cu domnul Khashoggi, nu trebuie să confundăm totul", a tunat Macron într-o conferinţă de presă la Bratislava, într-o rară exprimare publică a unui dezacord cu principala sa parteneră în Europa.

"Eu îi admir mult pe cei care, înainte să ştie, spun «nu vom mai vinde arme!». Ei vând deja, uneori mai mult ca Franţa, prin joint ventures (coîntreprinderi) pe care le au!", a spus preşedintele francez, răspunzând întrebării unei jurnaliste despre îndemnurile Germaniei şi Austriei la încetarea vânzării de armament către Riad.

"Şi care este legătura între vânzările de armament şi domnul Khashoggi?", a întrebat Emmanuel Macron. "Eu înţeleg legătura cu Yemenul (unde Arabia Saudită, aliata Emiratelor Arabe Unite (EAU) poartă un război contra rebelilor huthi), însă nu există nicio legătură cu domnul Khashoggi! Dacă vrem să impunem sancţiuni, trebuie să impunem în toate domeniile! În acest caz, trebuie să oprim vânzarea de vehicule", a continuat iritat Emmanuel Macron, chestionat de presă.

Automobilul este una dintre perlele coroanei industriei germane.

Cu privire la cazul Khashoggi, preşedintele francez a declarat că aşteaptă "ca faptele să fie stabilite clar, dar mai ales responsabilităţile şi comanditarii, pentru a trage concluziile şi (a impune) sancţiuni", care este necesar să fie "clare, coerente", "în toate domeniile" şi "printr-un răspuns european". "Şi trebuie ca ele să aibe o legătură" cu acest asasinat, pe care el îl "condamnă cu fermitate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Incep sa vada si francezii cum 'partenerul' lor principal la conducerea UE le da la radacina. Prietena Germaniei dintotdeauna, Turcia, le face jocul. Si cum stau eu asa stramb a gandesc drept, Oare chiar cineva crede ca printul...Nu stiu cum...ar fi ordonat omorarea lui Kashoggi in ambasada ? cand putea sa o faca in alta parte, sau macar sa para un accident ? Cred ca aici e un complot in complot, cu 2 tinte: una e Trump si afacerile acestuia in EAU, astfel ca il face sa loveasca in aliatii lui, subminand pe viitor increderea in el ca aliat si a doua in reorganizarea relatiilor de afaceri astfel incat banii arabilor sa curga in alta directie . Si aici Germania, Turcia, Iranul au alte prioritati. Englezii au fost prinsi in offsaid. Rusii insa privesc si invata.China doesn't give a fuck.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb