Programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti a anunţat cele 15 poveşti antreprenoriale româneşti finaliste ale ediţiei a VI-a

A.F.
Piaţa de Capital / 27 septembrie 2023

 Programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti a anunţat cele 15 poveşti antreprenoriale româneşti finaliste ale ediţiei a VI-a

Made in Romania, programul Bursei de Valori Bucureşti, şi-a anunţat şi premiat marţi, 26 septembrie, companiile finaliste ale ediţiei din acest an, viitoarele motoare de creştere ale economiei româneşti, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, dintre cele 15 poveşti antreprenoriale de succes, 3 sunt din sectorul IT&C, ocupând cea mai mare pondere din totalul companiilor finaliste, urmate de companiile din sectoarele Agricultură, Industria alimentară, Industria farmaceutică şi Industria prelucrătoare, fiecare sector fiind reprezentat de câte 2 companii. De asemenea, cu câte o companie dintre cele 15 finaliste sunt reprezentate şi sectoarele: Energetic, Home & Deco, Servicii şi Îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii.

Cele 15 companii finaliste, enumerate în ordine alfabetică sunt:

1Adrem Engineering

Compania sprijină digitalizarea infrastructurii româneşti de energie prin proiecte complexe de automatizare.

2Amber

Agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferă o paletă largă de soluţii de dezvoltare a jocurilor video.

3Apidava

Afacere de familie care, în cei 31 ani de activitate, a devenit brand internaţional, exportând miere în peste 12 ţări ale lumii.

4Ascendia

Domeniul de activitate este axat pe dezvoltarea de produse proprii şi servicii aferente industriei de e-learning.

5Bookster

Bookster aduce cărţile aproape de oameni, inspirând peste 1.200 de companii să se dezvolte prin lectură.

6Chic Bijoux

Cu 12 ani de activitate, are propriul atelier de bijuterii personalizate pe care le comercializează online în România şi internaţional.

7Croco

Lider la categoriile de produse: "Brezel", "Crackers", "Sticks", "Petit Beurre" şi "Biscuiţi cu Crema", se bucură de la înfiinţarea din 1994, de o prezenţă permanentă pe piaţă.

8Exonia

Companie antreprenorială 100% românească, produce anual peste 100 milioane de sacoşe personalizate din hârtie, majoritatea fiind exportate în Germania, Austria, Franţa, Olanda, dar şi către SUA.

9Farmacia Tei

Înfiinţată din dragoste pentru oameni în 1992, în prezent este liderul pieţei farmaciilor online

10Fiterman Pharma

Perseverenţa, pasiunea şi dedicarea sunt motoarele care definesc activitatea de peste 25 de ani a companiei din domeniul farmaceutic şi medical.

11Grup Serban

Grup de firme cu capital românesc, care activează în domeniul agribusiness, aflat în plină expansiune, activitatea sa începând în 1994.

12Kinderpedia

Kinderpedia este soluţia digitală completă de management şi comunicare pentru şcoli şi grădiniţe.

13Mobexpert

Companie vertical integrată, care realizează de la designul şi proiectarea produselor, producţia în fabricile Mobexpert şi până la vânzarea de mobilier şi decoraţiuni în magazinele fizice şi online.

14Qfort

Compania activează în industria produselor de folosinţă îndelungată, fabricând tâmplărie termoizolantă la cele mai înalte standarde.

15Ultragreens

Povestea companiei începe în 2014, având obiectivul de a duce microplantele în toate restaurantele şi în bucătăriile celor ce vor să mănânce sănătos.

"Antreprenoriatul românesc continuă să evolueze de la an la an, la fel şi iniţiativa noastră Made in Romania dedicată fondatorilor de companii, care contribuie la dezvoltarea economiei naţionale. Prin intermediul programului, continuăm să oferim o platformă testată şi cu fiecare ediţie îmbunătăţită, prin care finaliştii şi semifinaliştii Made in Romania pot găsi soluţii de promovare complete şi pot accesa strategii care să îi ajute în a deveni jucători importanţi în economia noastră. În esenţă, proiectul Made in Romania vizează conectarea capitalului cu ideile inedite ale antreprenorilor români, iar în fiecare an descoperim companii cu proiecte şi reuşite deosebite, în a căror traiectorie de creştere suntem bucuroşi să contribuim. Felicitări celor 15 finaliste din această ediţie! Aşteptăm cu interes să descoperim împreună noi soluţii prin care să îşi implementeze toate planurile de expansiune." a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

" Made in Romania este un concept în care credem şi ne dorim să vedem tot mai multe companii mândre de acest statut. Prin acest program avem oportunitatea de a realiza o radiografie a mediului de afaceri românesc, iar rezultatele din fiecare ediţie ne arată că tot mai mulţi antreprenori îşi doresc să devină repere în industria pe care o reprezintă la nivel naţional şi să promoveze România dincolo de graniţele ţării prin intermediul activităţii lor. Vedem o deschidere din ce în ce mai mare a acestora de a accesa oportunităţi de dezvoltare, iar în acest sens organizăm şi adaptăm sesiunile de workshop-uri care acoperă nevoi concrete ale companiilor şi implementăm noi instrumente prin care să îi ajutăm în promovare, precum lansarea din acest an a podcastului Made in Romania, dedicat companiilor finaliste. Fiecare dintre cele 15 companii are o poveste extraordinară şi ne bucurăm că putem oferi această platformă pentru a le face cât mai vizibile.", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti

Programul Made in Romania de identificare şi premiere a companiilor româneşti cu potenţial de creştere a fost împărţit în 3 mari etape şi anume: de nominalizare a companiilor româneşti, de selectare a celor 50 de companii semifinaliste şi de vot. În prima etapă, derulată în perioada 29 martie - 31 mai 2023, au fost înregistrate 386 de nominalizări valide prin intermediul platformei www.investingromania.com. Dintre acestea, în perioada 1 - 30 iunie 2023, Comitetul de Nominalizare a selectat semifinalistele ediţiei de anul acesta pe baza unor criterii bine definite, precum cifra de afaceri, performanţele relevante din anii precedenţi, lansarea de prototipuri sau perspectivele de inovare pe pieţele de nişă. În cea de-a treia etapă desfăşurată între 3 - 31 iulie a avut loc votul publicului, care a trimis direct în finală 3 din cele 15 companii finaliste ale programului Made in Romania. Etapa de Vot al Publicului a adunat un număr de 13.774 de voturi validate, cu peste 26% mai multe voturi faţă de ediţia anterioară. Cea mai votată companie a obţinut 2.224 voturi valide, următoarea clasată a adunat 2.209 voturi, iar a treia companie 1.456 de voturi. Celelalte 12 companii au fost desemnate pe 3 august de către Juriul Made in Romania, format din experţi în diverse domenii ale economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb