Retailerul Contakt a deschis 18 unităţi noi în 2020

J.P.
Companii / 17 septembrie 2020

 Retailerul Contakt a deschis 18 unităţi noi în 2020

Retailerul Contakt a deschis anul acesta 18 unităţi noi, ajungând la peste 200 de locaţii active la nivel naţional. Pentru ultimele patru luni ale anului, compania românească are în plan deschiderea de 8 noi locaţii în Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi, Ploieşti şi Turda, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Fondat în 2002, la Timişoara, grupul Contakt a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii cinci ani, extinzându-şi reţeaua de unităţi proprii la peste 200 de locaţii din Bucureşti şi 36 de judeţe, fiind prezenţi în peste 98% dintre cele mai importante galerii comerciale deschise în România, precum şi în magazine stradale. În prezent, grupul controlat de antreprenorii români Darius Petric, Cosmin Preda şi Marcel Ioftor deţine în portofoliu două branduri de retail: Contakt şi magazinele premium Hoco.

În 2019, Contakt a raportat o cifră de afaceri de peste 63 milioane de lei, în creştere cu aprox. 65% faţă de anul anterior. Pentru anul în curs, reprezentanţii companiei estimează o cifră de afaceri de circa 60 milioane de lei şi o creştere a profitului, generată de politica de expansiune a numărului de locaţii precum şi de optimizarea proceselor interne.

În ceea ce priveşte valoare totală a investiţiilor făcute de companie în 2019, aceasta se ridică la peste 2,8 milioane de lei şi a vizat obiective precum deschiderea a 28 de locaţii noi, dezvoltarea noii platforme a magazinului online, amenajarea unei hale logistice, dar şi reînnoirea flotei auto. În anul în curs, până în prezent, valoarea investiţiilor grupului Contakt s-a ridicat la peste 850.000 lei pentru deschiderea de noi unităţi, amenajarea birourilor şi dotarea cu noi echipamente.

"Contakt continuă seria de investiţii şi politica de expansiune în cele mai importante oraşe din ţară, urmând ca până la finalul anului să ajungem la un număr total de 26 de unităţi noi deschise în 2020. Deşi prima parte a anului a fost marcată de o perioadă mai dificilă în contextul provocat de pandemie, previziunile pentru 2020 sunt per total optimiste. Estimăm o cifră de afaceri apropiată celei din 2019 şi o rată a profitului mai ridicată, susţinută de optimizarea proceselor interne şi de obiectivul nostru de extindere atât a numărului de locaţii, cât şi a ofertei de produse", a declarat Cristian Gheran, General Manager Contakt.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în topul oraşelor care au generat cele mai multe vânzări în primele şapte luni ale anului se află Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, urmate de Braşov şi Iaşi. Printre categoriile de produse cu cele mai multe solicitări din partea clienţilor în intervalul de referinţă se numără foliile de protecţie, husele, dar şi produsele de conectică.

Din datele companiei, cea mai mare pondere din totalul vânzărilor Contakt o reprezintă foliile de protecţie, acestea înregistrând o creştere de peste 12% în lunile iulie-august, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cererea tot mai mare a acestei categorii de produse este susţinută de preţul din ce în ce mai ridicat al dispozitivelor mobile şi mai ales al ecranelor lor, iar astfel nevoia de protecţie a acestora este din ce în ce mai mare. Un alt factor este diversitatea mare de produse şi de tehnologii folosite pentru care clienţii pot opta: folii de sticlă, folii anti shock, folii privacy sau cele de silicon, mult mai elastice şi mai rezistente. Totodată, compania oferă clienţilor săi nu doar o gamă variată de opţiuni, ci şi montajul foliei, fiind printre primii retaileri de pe piaţă care oferă acest serviciu gratuit tuturor clienţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb