Sofiane Benmaghnia preia conducerea Holcim România, de la 1 aprilie

Adina Lateş
Companii / 8 februarie 2016

Noul director general al Holcim România va fi algerian-canadianul Sofiane Benmaghnia, în vârstă de 39 de ani, care va prelua conducerea producătorului de ciment la 1 aprilie, în locul lui Francois Petry, care a fost numit director general al subsidiarei LafargeHolcim din Regatul Unit, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Sofiane Benmaghnia a fost director general al Meftah Cement Operations, Aggregates & Concrete în Algeria din 2011, iar anterior a ocupat poziţia de director financiar al Lafarge Betoane şi Agregate în Orientul Mijlociu timp de trei ani. El a intrat în grupul LafargeHolcim în anul 1999 ca analist financiar.

El şi-a construit astfel cariera pe diferite pieţe în care grupul activează, respectiv America de Nord, Orientul Mijlociu, Africa şi Europa, îndeplinind atât roluri strategice, cât şi operaţionale, şi acumulând peste 16 ani de experienţă în industria cimentului.

"Parte a grupului, Holcim România este una dintre companiile cu performanţe foarte bune. Echipa din România, alături de oportunităţile pe care noul Grup le aduce - cercetare şi capacitate de inovare, expertiză globală, capital financiar solid - va continua acest trend ascendent. Îmi asum angajamentul de a păstra poziţia Holcim România ca o companie care creează valoare pentru toate părţile interesate, de la angajaţi la clienţi, parteneri şi comunităţi", a declarat Benmaghnia într-un comunicat.

Noul director general este licenţiat în Comerţ la Universitatea din Tunisia, deţine o certificare în contabilitate de gestiune de la Universitatea Concordia din Montreal (Canada), precum şi un executive MBA de la Universitatea Sherbrooke din Canada.

Francois Petry, în vârstă de 48 de ani, a condus subsidiara din România a Holcim în ultimii doi ani, fiind numit la 1 decembrie 2015 CEO al Aggregates Industries, subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.

Holcim deţine în România două fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are circa 800 de angajaţi.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care constituit în urma fuziunii de anul trecut dintre Lafarge şi Holcim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb