Sphera Franchise Group beneficiază din 4 iunie de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group

Piaţa de Capital / 4 iunie

 Sphera Franchise Group beneficiază din 4 iunie de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group

Sphera Franchise Group, grup din industria de foodservice din România, care operează în sistem de franciză restaurantele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, beneficiază din 4 iunie de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group. Sphera Franchise Group a fost listată în 2017 pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, iar în prezent are o capitalizare de 1,3 miliarde lei (268 milioane euro), conform unui comunicat remis redacţiei.

"Programul dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru Market Makeri face parte din eforturile noastre de a îmbunătăţi lichiditatea pieţei acţiunilor. Ne bucură numărul mare al companiilor listate care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului şi interesul brokerilor de a se implica activ în susţinerea lichidităţii. Avantajele sunt resimţite de către toţi stakeholderii pieţei de capital: companii listate, intermediari, investitori. Felicit echipa Sphera Franchise Group pentru implicarea constantă în promovarea businessului şi a acţiunilor SFG, şi BRK Financial Group pentru dedicarea în creşterea lichidităţii pieţei de capital", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

"La Sphera Franchise Group, suntem bucuroşi că performanţa noastră financiară şi comercială solidă a fost recunoscută de piaţă, aşa cum se reflectă în evoluţia acţiunilor SFG la Bursa de Valori Bucureşti anul trecut. În plus faţă de preocuparea noastră principală pentru creşterea continuă a businessului, suntem dedicaţi să relaţionăm cu investitorii noştri şi să le răsplătim încrederea. Încă de la IPO, am fost un plătitor constant de dividende, iar din 2020 am implementat o strategie de creştere a lichidităţii acţiunilor SFG, oferind astfel acţionarilor noştri şi potenţialilor investitori oportunităţi extinse de tranzacţionare şi investiţii. Prin urmare, suntem încântaţi că, începând de astăzi, Sphera Franchise Group şi toţi investitorii noştri vor beneficia de un al doilea market maker, făcând astfel ca investiţiile în SFG să fie şi mai atractive decât până acum. Mulţumim BRK Financial Group pentru acest parteneriat şi ne bucurăm pentru colaborarea noastră", a declarat Valentin Budeş, CFO, Sphera Franchise Group.

Acţiunea SFG este al 19-lea instrument financiar al unui emitent listat la bursă pentru care BRK Financial Group oferă servicii de Market Maker al Emitentului. Numărul total de acţiuni, de pe ambele pieţe ale BVB, care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge la 25.

"Anunţăm cu satisfacţie semnarea unui nou parteneriat privind serviciile de market maker destinate emitenţilor, în cadrul căruia ne propunem să susţinem îmbunătăţirea lichidităţii acţiunilor Sphera Franchise Group. O lichiditate crescută contribuie la reducerea volatilităţii şi poate asigura o mai bună reprezentare în indicii locali sau internaţionali. Am calibrat un pachet de cotare care să contribuie la îndeplinirea obiectivului de creştere a lichidităţii, iar angajamentul nostru în cadrul acestui parteneriat constă în cotarea unui volum de minim de 4.000 de acţiuni, atât pe sensul cumpărare, cât şi pe sensul de vânzare, la un spread de maxim 3%, şi o prezenţă în piaţă de minim 90% din durata şedinţelor de tranzacţionare", a declarat Paul Stiopei, Director Operaţiuni BRK Financial Group.

Acţiunile Sphera Franchise Group sunt incluse în indicii de referinţă BET şi BET-TR, indicele care include şi dividendele acordate de companiile din BET. Acţiunile SFG sunt prezente şi în indicii BET-BK, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN şi BETPlus. De asemenea, compania este inclusă în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente, FTSE Global Micro Cap, şi în indicii MSCI pentru Pieţe de Frontieră.

Sphera Franchise Group beneficiază, din 2023, de servicii de Market Maker al Emitentului furnizate şi de Raiffeisen Bank International. Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar. Parametrii specifici aplicabili activităţii de Market Maker al Emitentului efectuate de BRK Financial Group pentru acţiunile Sphera Franchise Group sunt disponibili AICI.

Mai multe informaţii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb