STOENESCU:  "România acordă o atenţie deosebită proiectelor de protejare a dialectului istro-român"

Adina Lateş
Politică / 25 februarie 2016

Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit, joi, pe ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, Davor Vidis, căruia i-a transmis că partea română acordă o atenţie deosebită proiectelor destinate protejării şi păstrării dialectului istro-român, parte a patrimoniului cultural european, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Stoenescu a exprimat aprecierea faţă de sprijinul pe care autorităţile croate l-au acordat implementării proiectelor ce vizează comunitatea lingvistică istro-română.

În cadrul întrevederii au fost evidenţiate caracterul foarte bun al relaţiilor bilaterale româno - croate şi rolul comunităţii româneşti din Croaţia în "dinamismul dialogului" dintre cele două ţări.

"Ministrul delegat a reafirmat susţinerea statului român pentru intensificarea interacţiunii interculturale dintre comunitatea românilor care trăiesc în Croaţia şi societatea croată, reamintind de contribuţia pozitivă a comunităţii româneşti la viaţa socială, culturală şi economică din ţara de reşedinţă. De asemenea, a apreciat importantă existenţa unui schimb constant de opinii în ceea ce priveşte problemele minorităţilor naţionale din Europa Centrală şi Balcani pentru a se asigura standardele europene în domeniu, se mai arată în comunicatul MAE.

Conform sursei citate, în cadrul întrevederii, Stoenescu a evocat importanţa aplicării, de către Croaţia, a programului de cooperare în domeniul educaţiei, care prevede predarea limbii române ca limbă maternă în instituţiile publice de învăţământ pentru comunităţile românofone din Croaţia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb