TechAngels România, rezultate stabile în primul semestru al anului şi o ţintă strategică ambiţioasă

A.F.
Companii / 11 septembrie

 TechAngels România, rezultate stabile în primul semestru al anului şi o ţintă strategică ambiţioasă

Membrii TechAngels, cea mai experimentată reţea de business angels din România, au investit în prima jumătate a anului, peste 1 milion de euro în mod direct în startup-uri din domeniul tehnologiei. Dintre membri, 14,6% au sprijinit startup-uri noi, cu un total de 725.000 de euro, iar 13% au participat în runde de finanţare "follow on", cu o sumă de 250.000 de euro. Sondajul intern, pentru semestrul al doilea, arată că alţi 1,8 milioane de euro sunt disponibili pentru investiţii până la finalul acestui an.

Grupul TechAngels a adoptat, de asemenea, o nouă viziune privind contribuţia la dezvoltarea ecosistemului tech din România, subliniind necesitatea unei abordări mai îndrăzneţe şi a unei ţinte pentru această evoluţie: contribuţia la crearea a cel puţin 10 unicorni - companii tehnologice evaluate la peste 1 miliard de dolari - în următorii 10 ani.

"Acum este momentul perfect pentru a construi companii de tehnologie extraordinare din această parte a lumii. România şi ţările din regiune au oportunităţi fără precedent pentru antreprenorii tech. Credem că potenţialul nostru nu este doar local, ci global", a declarat Marius Istrate, Preşedintele Board-ului TechAngels. "În ciuda provocărilor, România şi CEE au oportunităţi fără precedent pentru antreprenorii din domeniul tehnologiei. Cu o economie în creştere, niveluri ridicate de talent tehnic şi o incluziune economică în creştere, credem că este momentul potrivit pentru ca regiunea noastră să realizeze lucruri importante, să viseze cu îndrăzneală în domeniul tehnologiei."

Viziunea TechAngels se bazează pe trei piloni strategici: investiţia în campioni globali, crearea unei "plăci turnante" pentru inovaţia tech, pe baza experienţei companiilor româneşti cu succes global şi valorificarea talentului local prin parteneriate internaţionale. "Fondatorii noştri nu construiesc doar campioni regionali, ci lideri globali", a adăugat Marius Istrate.

În primele şase luni ale anului, membrii TechAngels au evaluat peste 100 de startup-uri, dintre care 45 au participat la sesiuni de pitching. Alte peste 50 de startup-uri au fost în atenţia membrilor în cadrul proiectelor în care aceştia au fost implicaţi, cum sunt acceleratoarele şi competiţiile specializate. TechAngels a colaborat cu acceleratoare, competiţii şi asociaţii tech atât în România, cât şi în Republica Moldova şi Marea Britanie.

Pentru perioada următoare grupul se va concentra pe implementarea direcţiei strategice stabilite, prin intensificarea contactelor cu membri şi membri potenţiali, cu parteneri internaţionali. TechAngels va facilita schimbul de experienţă în comunitate, va continua participarea şi susţinerea evenimentelor industriei şi va capacita comunităţile de afaceri şi profesionişti din tech în a se alătura ecosistemului prin finanţare şi mentorat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb