Vernisajul Vinului Moldovenesc are loc în acest weekend, la Bucureşti

V.G.
Miscellanea / 27 octombrie 2022

 Vernisajul Vinului Moldovenesc are loc în acest weekend, la Bucureşti

Weekend-ul acesta are loc la NORD Events Center by Globalworth din Bucureşti, Vernisajul Vinului Moldovenesc, un eveniment care reuneşte cele mai rafinate gusturi şi arome din Republica Moldova, peste 85% dintre vinurile expuse fiind premiate la competiţii internaţionale.

Organizat de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), vernisajul îmbină degustările de vin cu mâncarea bună şi muzica live, dar şi cu multe alte atracţii pentru participanţi.

Pentru incursiunea în lumea cramelor renumite de peste Prut, biletele pot fi achiziţionate online de pe www.vernisajulvinului.ro, bilete.ro şi reţeaua iabilet.ro sau direct de la intrare, în fiecare bilet fiind incluse 10 degustări.

Potrivit sursei citate, evenimentul se desfăşoară în intervalul orar 12:00-20:00, iar pasionaţii de vin de pretutindeni vor fi întâmpinaţi de o selecţie savuroasă de peste 40 de crame din Republica Moldova, atât nume cu notorietate, cât şi mici producători ce au pregătit vinuri exclusiviste, autentice, pe care le produc într-un număr limitat. De asemenea, vizitoatorii vor avea ocazia să testeze şi gusturi noi, fiind pregătite o mulţime de lansări.

Atmosfera va fi completată de Bucharest Jazz Orchestra, Cătălin Josan şi Pasha Parfeni, care vor asigura muzica live, în tandem cu vinul bun. Totodată, organizatorii pun la dispoziţie şi un magazin specializat, unde participanţii pot descoperi şi achiziţiona aromele preferate. Preţurile vinurilor încep de la 1,7 euro şi ajung până la 30 euro. De la eveniment nu vor lipsi nici zona de food trucks, cu preparate delicioase, sau zonele de InstaCorners, unde cei prezenţi pot realiza fotografii cu decoruri inedite ca amintire.

România este principala ţară de desfacere pentru vinurile din Republica Moldova, în 2021 înregistrând o creştere a exporturilor de vinuri moldoveneşti în creştere cu 19% faţă de anul anterior. Aromele de peste Prut sunt cele mai premiate din Europa de Est la concursurile internaţionale de profil, iar, în premieră pentru Republica Moldova, un vin autohton a fost desemnat cel mai bun vin roşu în cadrul Concursui Mondial de la Bruxelles, ediţia 2022.

Distincţiile obţinute arată eforturile comune şi colaborarea sporită dintre vinificatorii autohtoni reuniţi sub brandul de ţară "Wine of Moldova" şi Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), iar la această ediţie a Vernisajul Vinului Moldovenesc participanţii sunt invitaţi să descopere o experienţă de neuitat, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb