100 miliarde de euro pentru reducerea timpului de lucru, pe timpul Covid 19

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 aprilie 2020

Comisia Europeană a propus cel mai mare pachet de sprijin pentru sus­ţinerea statelor membre afectate de criza provocată de coronavirus, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de la Bruxelles. Este vorba despre înfiinţarea unui fond numit SURE, în valoare de 100 miliarde de euro, din care statele membre vor putea lua împrumut sumele necesare pentru a susţine direct angajaţii.

Mai precis, este o schemă de program de lucru redus la nivelul Uniunii Europene pentru a evita concedierile, urmând ca o parte din salariul angajaţilor să fie suportată de statele membre prin intermediul împrumuturilor din fondul SURE. Cu acest ajutor, firmele vor putea să reducă temporar timpul de lucru al angajaţilor în loc să îi trimită în şomaj sau şomaj tehnic, iar statul va susţine o parte din efortul financiar. Schema se va putea aplica şi celor care lucrează sub diferite forme de self employment.

Împrumuturile luate din acest fond vor fi susţinute de garanţii furnizate de state, potrivit comunicatului Comisiei Europene. Este un tip de program care permite firmelor aflate în dificultate să reducă temporar orele de muncă ale angajaţilor, angajaţi care primesc ajutor de la bugetul de stat pentru orele de lucru tăiate.

Majoritatea statelor membre UE au deja asemenea scheme de ajutor, în diferite forme. În România, o formă a schemei este dată de susţinerea angajaţilor trimişi în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă.

Pentru a alimenta fondul, Comisia Europeană se va împrumuta de pe pieţele financiare. Dobânzile la care se împrumută Comisia Europeană sunt mult mai mici decât dobânzile la care se împrumută statele supraîndatorate din sud, care sunt şi cele mai afectate de criză. Din aceşti bani atraşi de pe pieţele internaţionale, Comisia Europeană va împrumuta la rândul său statele membre "în condiţii favorabile", potrivit comunicatului Comisiei. Statele membre vor garanta aceste împrumuturi cu garanţii - probabil active ale fiecărui stat.

O altă măsură propusă este redirecţionarea sumelor alocate în fondurile structurale pentru lupta împotriva Covid 19.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat: "Trebuie să folosim toate mijloacele aflate la dispoziţia noastră. Fiecare euro disponibil din bugetul UE va fi redirecţionat pentru a-l folosi în lupta împotriva Covid 19, fiecare regulă va fi uşurată pentru a permite finanţării să curgă rapid şi eficient. Printr-un nou mecanism de solidaritate, vom mobiliza 100 de miliarde de euro pentru a menţine oamenii în locuri de muncă şi afacerile. Prin aceasta, ne unim forţele cu statele membre pentru a salva vieţi şi a proteja mijloacele de trai. Aceasta este solidaritatea europeană ".

Pachetul propus de Comisie trebuie aprobat de Consiliul European, pentru a intra în vigoare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb