10.000 de avocaţi s-au înscris pe platforma realizată de UNBR

V.G.
Miscellanea / 16 noiembrie 2022

10.000 de avocaţi s-au înscris pe platforma realizată de UNBR

Noua platformă de intermediere avocat-client este realizată de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi are înscrişi, până în prezent, 10.000 de avocaţi din toate barourile ţării, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, aceştia sunt avocaţi activi, cu drept de exercitare a profesiei şi validaţi prin Tabloul Naţional al Avocaţilor, ceea ce oferă cetăţenilor garanţia consultanţei juridice în condiţii de legalitate de către avocaţi şi în conformitate cu normele deontologice care guvernează profesia.

Înscrierea avocaţilor pe platformă este gratuită şi oferă avantajul unui profil personalizat, cu fotografii, articole, vechime, limbi străine vorbite şi domenii de practică.

În emisiunea "Avocatul Dumneavoastră", difuzată în 14 noiembrie 2022 la TVR Internaţional, telespectatorii din România şi alte state europene, din America, Australia şi Canada au aflat despre cautavocat.ro de la invitaţii în platou, reprezentanţi ai UNBR. Aceştia au vorbit despre proiectul iniţiat în 2020, despre rolul platformei în combaterea avocaturii clandestine şi despre avantajele aduse atât avocaţilor care vor să fie vizibili pe platformă cât şi cetăţenilor care caută un avocat pentru o problemă specifică.

Avocat Antonio Iordan, coordonator Grupul de lucru al Consiliului UNBR privind digitalizarea profesiei a declarat:

"Iniţiativa UNBR a pornit în urmă cu doi ani de zile, nu numai ca urmare a adoptării Regulamentului European privind platformele de intermediere avocat client, ci şi din nevoia efectivă pe care am resimţit-o cu toţii de a fi prezenţi în mediul online printr-un instrument mai modern, mai eficient, care să fie mai aproape de justiţiabili. Astăzi, putem spune că platforma este vizibilă, oricine poate să intre şi să o testeze, să caute avocaţi din toate zonele din România, în toate domeniile de activitate".

"Deosebirile faţă de celelalte platforme sunt fundamentale. Este prima care este asumată de UNBR. Nu negăm existenţa în piaţă şi a altor platforme, dar naşterea acesteia (cautavocat.ro) a fost dictată tocmai de existenţa unora care ofereau servicii intitulate ca fiind avocaţiale, dar fără să existe posibilitatea de a controla în mod efectiv dacă cel care prestează activitatea este sau nu avocat. Ca atare, în acest fel cetăţeanul poate fi lesne indus în eroare, printr-o publicitate agresivă dar cu rezultate îndoielnice în planul intereselor juridice", a spus avocatul Sergiu Capisizu, membru în Consiliul UNBR.

Avocat Sergiu Stănilă, Decan Baroul Timiş, coordonator Grupul de lucru al Consiliului UNBR privind legislaţia profesiei a transmis: "Ce oferă în plus, în mod unic, Uniunea Naţională a Barourilor din România sunt criteriile de promovare transparente şi unitare pentru toţi avocaţii din România. Toate instrumentele puse la dispoziţia avocaţilor sunt menite să le faciliteze activitatea în scopul protejării drepturilor şi libertăţilor cetăţenului. Pe termen scurt, platforma ajută mai mult avocaţii să-şi organizeze activitatea biroului şi relaţia cu clienţii. Pe termen mediu şi lung va ajuta justiţiabilul, pentru că pe măsură ce acesta va afla de platformă, de utilitatea ei, îi va vedea avantajele, iar mijloacele tradiţionale, învechite de contactare a avocaţilor vor fi abandonate în favoarea celor modern".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb