13 OCTOMBRIE, ZI CU GHINION PENTRU GUVERNUL BOC? Liberalii şi social-democraţii, convinşi de reuşita moţiunii de cenzură

CRISTINA MIHALAŞCU
Ziarul BURSA #Politică / 8 octombrie 2009

Liberalii şi social-democraţii, convinşi de reuşita moţiunii de cenzură

Partidele de opoziţie PSD şi PNL şi-au exprimat, ieri, convingerea că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc 2, ce urmează să fie votată, marţi, 13 octombrie, va avea mari şanse de reuşită.

În şedinţa de ieri a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, parlamentarii au decis ca moţiunea de cenzură "11 împotriva Guvernului" să fie citită în Plen, astăzi, şi să fie supusă votului marţi, 13 octombrie.

Totodată, parlamentarii au decis ca pe 14 octombrie, în situaţia în care Guvernul nu va fi demis, să propună o dată la care premierul Emil Boc va veni în Plen să-şi asume răspunderea pe Legea Pensiilor.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că "data de 13 octombrie va fi ziua în care ghinionul se va sparge pentru că există şanse mari ca, în premieră, o moţiune de cenzură să treacă şi Guvernul nelegitim să plece acasă".

Mircea Geoană a mai declarat că de la angajarea răspunderii şi de la ruperea Protocolului Coaliţiei, ţara noastră se află într-o "agonie", lucru care duce la un cost de nesuportat pentru populaţie.

"În loc să se ocupe de locuri de muncă, preşedintele Traian Băsescu a renunţat oficial la criza economică, declarând public că actualul Guvern nu se luptă şi nu trebuie să se lupte cu criza, iar această declaraţie a fost privită cu consternare de mediul economic naţional", a acuzat preşedintele PSD.

Conform spuselor sale, intenţia majorării TVA din 2010 şi angajarea răspunderii pe Legea pensiilor reprezintă o abatere a atenţiei PD-L de la "vuietul străzii".

"Da, este nevoie de o Lege a pensiilor, dar angajarea răspunderii pe un text care nu a fost oferit consultării minimale cu partenerii sociali, un text în care se propune creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru femei, este un lucru de neconceput", a conchis Geoană.

Eugen Nicolăescu, PNL: "Sunt convins că Guvernul va cădea în urma moţiunii de cenzură"

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat că nu se ştie dacă Guvernul va rămâne în funcţie după votul moţiunii de cenzură "11 împotriva Guvernului". Un argument în acest sens este, în opinia sa, faptul că Birourile Permanente au amânat pentru săptămâna viitoare data la care va fi stabilită asumarea răspunderii pe Legea pensiilor, după dezbaterea moţiunii de cenzură.

"O angajare a răspunderii Guvernului este abuzivă şi sunt convins că Guvernul va cădea în urma moţiunii de cenzură", a afirmat Nicolăescu.

Liberalul a mai apreciat că "este absurd" din partea Guvernului să îşi angajeze răspunderea pe Legea pensiilor înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură, în urma căreia ar putea fi demis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb