17 firme şi Universitatea "Dunărea de Jos" realizează studiul de fezabilitate pentru aeroportului Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 6 decembrie 2022

17 firme şi Universitatea "Dunărea de Jos" realizează studiul de fezabilitate pentru aeroportului Galaţi

Construcţia Aeroportului Internaţional Galaţi-Brăila a intrat în linie dreaptă. Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat astăzi cine va realiza studiul de fezabilitate pentru unul dintre cele mai importate obiective din Regiunea SE.

"Am făcut astăzi un nou pas pentru ca visul gălăţenilor şi brăilenilor, acela de a avea un aeroport în această zonă, să devină realitate. Astfel, a fost încheiată procedura de licitaţie pentru Planul de investiţii/Master Plan şi Studiul de Fezabilitate, necesare pentru obiectivul de investiţie «Realizarea Aeroportului Internaţional Galaţi-Brăila», precum şi pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF. Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, vor fi efectuate studii topografice, studii arheologice, studii geotehnice, studii hidrogeologice, studii de mediu, studii obstacolare şi hidrologice.

Totodată, în cadrul aceluiaşi contract, se vor realiza şi activităţi de proiectare pentru terminal cargo şi de pasageri, proiectare piste, sisteme de instalaţii, sisteme de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu, instalaţii electrice şi proiectare-relocare utilităţi.

"Pas cu pas, document cu document, lucrăm pentru ca la Galaţi să fie construit un aeroport internaţional de persoane şi mărfuri, de care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova", mai transmite Costel Fotea.

Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Judeţean Galaţi lucrează împreună cu Consiliul Judeţean Brăila, în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud.

Amintim că, potrivit comunicatului de presă trimis de Consiliul Judeţean, în cursa pentru aeroportul Galaţi -Brăila au fost despuse, iniţial, două oferte.

"Cele două oferte înseamnă 22 de firme înscrise la această licitaţie, fie în asociere, fie ca subcontractanţi pentru cei doi ofertanţi. Urmează acum o perioadă de evaluare şi analiză a ofertelor, după care, dacă toate condiţiile impuse vor fi îndeplinite, vom avea o firmă care, în mai puţin de un an, trebuie să ne spună cum va arata aeroportul de la Galaţi, inclusiv cu terminal cargo pentru transportul mărfurilor. Pentru această investiţie, care este prinsă în Master Planul General de Transport al României, avem şi sprijinul specialiştilor de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România", a spus Costel Fotea, în luna august 2022.

Pentru construirea unui aeroport care să deservească această zonă a ţării, Consiliul Judeţean lucrează împreună cu Consiliul Judeţean Brăila, având deja semnat un parteneriat în acest sens.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. se vor inaugura linii aeriene tulcea-galati si braila-galati?

    o regiune depopulata, populata doar de batrini si speciali isi face aeroport....cita minciuna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb