17 şantiere de construcţii au fost închise pentru că prezentau un pericol iminent de accidentare

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 iulie 2009

Inspecţia Muncii a dispus închiderea a 17 şantiere de construcţii din ţară, în urma controalelor efectuate între 6 şi 10 iulie, pentru că prezentau "un pericol grav şi iminent de accidentare", a declarat, ieri, şefa biroului pentru Inspecţia Muncii, Cecilia Alecu, citată de NewsIn.

"În urma controalelor efectuale în cursul săptămânii trecute de către inspectorii agenţiei s-a decis închiderea a trei şantiere de construcţii din Capitală, pentru că activitatea desfăşurată în aceste unităţi punea în pericol viaţa angajaţilor. Totodată au fost închise două unităţi de construcţii din Cluj, cinci din Botoşani, cinci din Brăila, o firmă de construcţii din Galaţi şi una din Olt", a precizat Cecilia Alecu.

Inspectorul general de stat în Inspecţia Muncii, Constantin Miclău, a afirmat că din cei 1.517 angajatori controlaţi în perioada 6-10 iulie au fost sancţionaţi contravenţional 1.351 de firme şi au fost date amenzi în valoare de 1,578 milioane lei.

"Nu s-au folosit echipamente individuale de protecţie în 17,27% din cazuri, iar în 15,76% din cazuri s-a constatat că nu au fost protejate platformele de lucru, pasarelele şi scările. Totodată, în 18% din cazuri s-a constatat lipsa măsurilor de prevenţie a căderilor de la înălţime şi lipsa balustradelor. Au fost descoperite şi firme de construcţii care lucrau cu schele necorespunzătoare ce nu erau întreţinute şi puteau să se prăbuşească în orice moment", a spus Miclău.

Reprezentantul Inspecţiei Muncii susţine că cele mai multe deficienţe constatate de inspectori s-au găsit în judeţele Alba, unde 7% din firmele de construcţii controlate prezentau un risc ridicat de accidentare. În Argeş, inspectorii au descoperit 91 de firme cu probleme de protecţia muncii, iar media unităţilor de construcţii care nu respectă normele europene în judeţele Galaţi, Hunedoara, Vaslui şi Sălaj este de 5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb