1.750 MILIARDE DOLARI Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor globale, la cel mai ridicat nivel din 2007

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 iulie 2014

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor globale, la cel mai ridicat nivel din 2007

În SUA, aceste tranzacţii au sporit cu 75%, în Asia-Pacific - cu 85%, iar în Europa - de peste două ori

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor globale a ajuns la 1.750 miliarde de dolari în primele şase luni din anul curent, fiind cu 75% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, respectiv cea mai ridicată din 2007, conform Financial Times.

Publicaţia britanică notează că avansul semnificativ arată o schimbare a modului de gândire în Statele Unite, Europa şi Asia: companiile renunţă la aversiunea faţă de risc şi la extinderea organică a operaţiunilor - opţiuni generate de criza financiară - şi revin la ideea că este mai uşor să cumperi creşterea afacerii decât să o obţii pe cale organică.

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor a crescut puternic pe toate cele trei continente în perioada ianuarie-iunie 2014, întrucât companiile, multe cu rezerve financiare semnificative, au căutat să încheie tranzacţii.

În Statele Unite, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor s-a situat la 748,5 miliarde de dolari în intervalul menţionat, cu aproape 75% mai mare comparativ cu anul anterior. În Asia-Pacific, totalul a sporit cu 85%, la 327,8 miliarde de dolari. În Europa, fuziunile şi achiziţiile anunţate au crescut de peste două ori, la 509 miliarde de dolari.

"Companiile au început să accepte că lumea volatilă în care trăim reprezintă noul normal", declară Peter Tague, şef al diviziei Global M&A din cadrul "Citibank", adăugând: "Va exista întotdeauna un Irak sau o criză a datoriilor suverane gata să se întâmple pe undeva. Tot mai des companiile vor să dea rezultate bune, pe care nu le pot asigura doar prin reduceri de costuri şi activitate organică".

Activitatea de fuziuni şi achiziţii a revenit în cele mai multe domenii, cu excepţia celui financiar, unde apetitul este limitat de reglementările stricte. Multe tranzacţii au avut loc în sectorul îngrijirii sănătăţii, în semestrul întâi, valoarea acestora ajungând la 317,4 miliarde dolari - sumă record, cu 15% mai mare decât recordul anterior, înregistrat în prima jumătate din 2007.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb