2,2 miliarde de dolari pentru un teren de 3.000 de metri pătraţi din Hong Kong

Mathias Klein
Internaţional #Imobiliare / 6 ianuarie 2017

2,2 miliarde de dolari pentru un teren de 3.000 de metri pătraţi din Hong Kong

Guvernul din Hong Kong a anunţat scoaterea la vânzare a primei suprafeţe de teren din centrul oraşului din ultimi 20 de ani, transmite Bloomberg.

Terenul, pe care în prezent este construită o parcare supraetajată, are o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, se arată într-un comunicat al Guvernului din Hong Kong.

Vincent Cheung, directorul pentru regiunea Asia de la firma "Colliers International", a precizat că terenul este evaluat undeva la 2,2 miliarde dolari americani, fiind vorba de prima suprafaţă de teren disponibilă pentru dezvoltatori în zona centrală a Hong Kong-ului începând din 1996, scrie Agerpres.

Vânzarea terenului este programată a avea loc în primul trimestru al acestui an şi vine după o serie de tranzacţii record pe piaţa de birouri din Hong Kong, graţie cererii din partea companiilor chineze. În luna iulie 2016, compania "Wheelock & Co." a vândut clădirea de birouri HarbourGate East Tower firmei chineze "Cheung Kei Group" pentru suma de 4,5 miliarde dolari Hong Kong.

Vânzarea terenului va atrage, cel mai probabil, atenţia investitorilor, dată fiind lipsa de spaţii vacante de birouri în zonă, susţine analistul Bloomberg Intelligence, Patrick Wong. Potrivit acestuia, preţul ridicat va stimula investiţiile în spaţiile de birouri din zona centrală a Hong Kongului, iar preţurile de vânzare ale actualelor birouri din zonă va continua să crească.

Pe piaţa rezidenţială, guvernul din Hong Kong şi-a propus să furnizeze 19.460 unităţi private în anul fiscal care se va încheia în luna martie 2017, cu 8% peste ţinta preconizată. Este vorba despre cea mai mare ofertă de locuinţe de după 2010, a subliniat Paul Chan, secretarul pentru Dezvoltare în guvernul din Hong Kong.

Preţurile de vânzare la proprietăţile rezidenţiale din Hong Kong au atins valori record, iar volumul vânzărilor a crescut după ce guvernul a majorat taxa de timbru în luna noiembrie 2016, contrazicând prognozele anterioare potrivit cărora această măsură va duce la reducerea tranzacţiilor cu până la 70%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb