40% dintre ucrainenii refugiaţi care şi-au găsit loc de muncă în ţara noastră lucrează în industria prelucrătoare

G.D.
Miscellanea / 17 aprilie 2022

40% dintre ucrainenii refugiaţi care şi-au găsit loc de muncă în ţara noastră lucrează în industria prelucrătoare

Aproape 40% din totalul refugiaţilor ucraineni care, după începerea războiului, şi-au găsit de muncă în ţara noastră lucrează în industria prelucrătoare, potrivit unor date centralizate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, informează Agerpres.

Statisticile MMPS arată că, de pe 24 februarie şi până în prezent, s-au angajat în România 1.891 cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia, 754 (reprezentând 39,4%) activează în industria prelucrătoare.

Pe locul al doilea în topul angajărilor în funcţie de domeniul de activitate se află construcţiile, care au preluat 311 refugiaţi, în timp ce pe locul al treilea se află sectorul de restaurante şi hoteluri, care a angajat 177 de cetăţeni din Ucraina.

De asemenea, 135 de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina desfăşoară în România activităţi de comerţ cu ridicata, iar 117 desfăşoară activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport.

Documentul MMPS arată că aproximativ un sfert din totalul refugiaţilor ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă în România, adică 452 de persoane, s-au angajat la companii din municipiul Bucureşti.

În provincie, cei mai mulţi ucraineni care au fugit din calea războiului şi-au găsit de muncă în judeţul Bistriţa Năsăud, acolo unde au fost încheiate 270 de contracte individuale de muncă. Judeţul Arad a oferit şi el locuri de muncă pentru 167 de cetăţeni ucraineni, în timp ce judeţul Timiş a asigurat posturi pentru 126 de persoane din Ucraina, menţionează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. 2012-2021 Sunt istoriile aranjamente?

    Cum apar profetiile? Sunt un sambure de adevar? Sau de minciuna? 

    Profetiile au fost facute si de astrologi si alte persoane culturale din diferite motive si diferite scopuri istoriografice si ale imaginarii timpurilor si epocilor. Inca din cele mai vechi timpuri ale civilizatiilor oamenii au obsevat tipare in miscarea naturii, anilor, stelelor si ale statelor... E posibil ca cea mai realista/simpla/normala si foarte intalita forma de organizare a statelor sa fie tulburarea bipolara cu 2 poli de putere care apare in istoria imperiilor inca din cele mai vechi timpuri: Egiptul-Babilonul, etc. Astfel de ce istoriile acestea, pozitiile statelor apar mai des repetitive prin secole. La fel repetitivi sunt si anii suprapopularii,(overcrowding-u l fiind o tulburare sociala care apare foarte des la sobolani, de aici poate ca astrologii au gasit ca anii sobolanilor sunt mai predispusi la tulburari sociale), anii migratiilor, anii furtunilor, anii secetelor ect... care in miscarile astrologice ar avea vagi asemanari cu afeliul si periheliul orbitelor planetelor care corespund in statistica cu parabola de sus si de jos a cresterilor si descresterilor populatiei, a pietelor, a apelor, iar in astrologie cu fazele lunii, ale eclipselor... Astfel astrologii ar fi gasit ca ani ca 2012-2021 apar ca o culme a mai multor conjuncturi/culmi ale orbitelor anilor secetelor, migratiilor, precum anii cardinali, fiind cu mai multe conjunctii ale orbitelor planetelor, iar in statistica ca ani cu mai multe conjuncturi istorice care au mai existat in trecutul imperiilor, a epocilor, a populatiilor. Astfel astrologii si-au imaginat timpuri si istorii posibile ca cele din catrenele cardinale ale anilor posibili.

    Sunt pozitiile statelor din nord mai bune? Posibil din cauza ca au clime pe care nu le doreste nimeni, sunt mai greu de locuit si sunt mai stabile si apar populatii mai rezistente. Imperiile din trecut au avut aceleasi zone? Probabil ca existau aceleasi reliefuri, rase, clime, continente, noduri ale migratiilor si emigratiilor care au fost si in trecut si imperiile au fost cam aceleasi din cauza nodurilor de populatii si emigratii, imperiile reaparand cam la fel pe marginea/orbita acelorasi zone. Astfel se poate considera ca imperiile de astazi au existat si in trecut intr-o forma asemanatoare, avand vagi similitudini din cauza ca migratiile au fost cam acelesi sau similare. De aceea este posibil ca aceeasi de azi sa mai fi existat si cei de ieri sa mai reapara de pe orbitele latente. Care ar fi mai interesanti sa se intoarca din trecut?:)) Deci ar fi posibil ca imperiile sa se mai roteasca si sa fie la fel de adevarate si astazi cele care au mai existat in trecut.:)) 

    1. Oau...

      Uau!

      Cat semidoctisn! Baiete, esti confuz, ocupa-te cu ceva concret, scoate dinti cu clestele, lustruieste pantofi, cara saci la moara! Chestiile astea de gandire lasa-le altora!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb