40.000 de concedieri la marile bănci europene, în ultima lună

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 august 2011

40.000 de concedieri la marile bănci europene, în ultima lună

Băncile europene concediază angajaţi într-o manieră care aminteşte de perioada care a urmat falimentului Lehman Brothers, determinând un analist să remarce "o baie de sânge" în rândul bancherilor din regiune, din cauza crizei datoriilor de stat, potrivit unei analize Bloomberg, citate de Mediafax.

Marile bănci europene au anunţat 40.000 de concedieri în ultima lună, reducând în acest an personalul într-un ritm de şase ori mai abrupt decât rivalii din Statele Unite din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din Europa, care afectează sever veniturile din tranzacţii financiare.

UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a anunţat marţi că va elimina 3.500 de locuri de muncă, majoritatea de la banca de investiţii a grupului.

Grupul britanic HSBC a anunţat pe 1 august 30.000 de concedieri. Barclays dă afară 3.000 de angajaţi, iar Royal Bank of Scotland eliberează 2.000 de posturi.

Credit Suisse a anunţat pe 28 iulie 2.000 de concedieri.

Concedierile survin în urma temerilor privind extinderea crizei datoriilor de stat către Italia, Spania şi Franţa, care generea-ză turbulenţe puternice pe pieţele financiare şi taie din veniturile diviziilor de trading ale grupurilor financiare, din afacerile pe subscrieri la emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni şi pe segmentul de fuziuni şi achiziţii.

În plus, criza financiară mondială care a izbucnit în 2008 a determinat autorităţile să ceară băncilor să constituie rezerve de capital mai substanţiale, de o calitate mai ridicată, pentru ca în cazul unor şocuri viitoare să nu aibă nevoie să fie salvate din bani publici.

Preşedintele firmei de recrutare de directori executivi Sammons Associates Londra, Jonathan Evans: "Este o baie de sânge, şi mă aştept să se înrăutăţească. Nu văd perspective de reangajare prea bune pentru cei care îşi pierd locurile de muncă. Indiferent cât eşti de bun, nimeni nu vrea să vorbească despre angajări. Viaţa va fi foarte dificilă timp de doi, trei ani".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb