5 paşi care te ajută să obţii un job în IT (P)

Miscellanea / 5 noiembrie 2021

5 paşi care te ajută să obţii un job în IT (P)

Mulţi oameni se tem de necunoscut, iar o schimbare în carieră este presărate cu numeroase aspecte care te pot lua prin surprindere. De aceea, te poţi confrunta cu îndoieli, ba chiar cu anxietate.

Vrei să-ţi schimbi perspectiva? Raportează-te la o mutare în carieră ca la un proiect pe termen lung, luând în considerare cât mai multe aspecte. Creează o foaie de parcurs clară şi nu pierde timp preţios intrând în panică. Mulţi oameni sunt în aceeaşi barcă cu tine. Mai jos găseşti 5 paşi care sper să-ţi netezească un pic drumul.

Text: Mihaela Pascari

Pasul 1: află ce se ascunde în spatele nevoii de schimbare

Analizează-ţi motivele care te determină să-ţi schimbi cariera. Simţi nevoia să evadezi din locul în care te afli în prezent sau îţi doreşti ceva complet nou? Aceasta este o diferenţă-cheie în ceea ce priveşte modul în care ar trebui să abordezi schimbarea. Dacă sentimentele tale sunt legate de nevoia de a părăsi locul actual de muncă, s-ar putea să descoperi că nu ai nevoie de o schimbare de domeniu, ci doar de o schimbare de companie. Acest lucru este încă dificil, dar poate fi mai puţin provocator decât o schimbare completă. Există şi alte companii care se potrivesc mai bine cu valorile şi personalitatea ta? Există roluri similare, dar cu un accent diferit? Îţi poţi reduce orele/zilele de lucru pentru a crea un echilibru mai bun cu viaţa personală?

Pasul 2: revizuieşte-ţi CV-ul

Un CV bine realizat îţi sporeşte sansele de a fi invitat la un interviu. CV-ul trebuie să fie unul bine structurat. Atenţie la fonturi şi la organizarea acestuia, cu cât este mai bine structurat, cu atât CV-ul tău va fi mai uşor de citit şi vei reuşi să atragi atenţia asupra aspectelor care te pot scoate în evidenţă. În ceea ce priveşte conţinutul, acesta ar trebui să includă: numele, datele de contact, dacă ai sau nu permis de conducere, studii, certificate, diplome şi, desigur, experienţa profesională.

Pasul 3: fă un upgrade al setului de abilităţi

De multe ori, contrar temerilor şi credinţele noastre interne, nimeni nu începe niciodată de la 0. În funcţie de jobul pe care-l vizezi, sunt şanse să ai deja cel puţin unele dintre abilităţile aşteptate pentru post. După ce ai parcurs câteva descrieri de joburi în companii pentru care te-ai vedea lucrând, ţi-ai făcut probabil o idee mai bună despre unde te afli în acest moment, unde ai vrea să fii şi de ce ai concret nevoie pentru a ajunge acolo.

Pasul 4: determină cea mai bună strategie

Fă-ţi un plan în ceea ce priveşte modalităţile de identificare a oportunităţilor de carieră şi felul în care ai putea să te promovezi. O primă posibilitate o reprezintă portalurile de joburi. Stabileşte o listă cu portalurile de joburi în cadrul cărora poţi să identifici oportunităţi potrivite ţie. Dacă respectivul portal are şi newslettere, abonează-te pentru a fi la curent cu cele mai noi poziţii. Urmareşte şi aplică constant şi nu uita să te asiguri că CV-ul tau este complet.

O altă posibilitate de identificare şi accesare a unui job îl reprezintă networking-ul. Reţeaua ta de contacte se poate extinde de la persoane din familie, prieteni, cunostinţe, foşti colegi, până la persoane cu care ai interacţionat într-un anumit punct al carierei tale. Nu te rezuma doar la a menţiona faptul că eşti interesat de o nouă oportunitate în carieră, ci asigură-te că persoanele în cauză au CV-ul tău pentru a-l putea redirecţiona către HR sau alte persoane din companie.

Pasul 5: înscrie-te rapid la un curs de profil

Dacă nu ai lucrat până acum în domeniul IT-ului, ideal ar fi să urmezi cursuri gratuite organizate de eJobs, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. În funcţie de abilităţile tale poţi fie cursul cursul de tester, ideal dacă eşti atent la detalii şi la identificarea erorilor în site-uri sau cursul de Programator Java, ideal dacă ai înclinaţie spre design.

În cadrul cursului de Tester:

●Vei învăţa de la zero cum să descoperi defecte ale website-urilor, aplicaţiilor şi programelor dezvoltate de programatori.

●Vei contribui la dezvoltarea celor mai tari site-uri şi aplicaţii.

●Acest curs este ideal dacă nu ai experienţă în IT

În cadrul cursului de Programator Java:

●Vei învăţa de la zero JavaScript, HTML, CSS şi cum să creezi pagini web cu ajutorul acestora.

●Vei învăţa cum să creezi aplicaţii web.

●Acest curs este ideal pentru persoanele fără experienţă în programare.

●Cursurile sunt 100% gratuite, finanţate prin fonduri europene

Cursurile loc de luni până vineri, între 18:00-20:00, şi sâmbătă, între 09:00-12:00. Ele te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT, se desfăşoară 100% online şi te învaţă o abilitate practică, căutată pe piaţa muncii. Acestea includ şi consiliere în carieră.

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@ejobsgroup.ro

0729.729.843

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb