6.260 de elevi s-au înscris la finala naţională a concursului european de educaţie financiară European Money Quiz

A.F.
Miscellanea / 29 martie

6.260 de elevi s-au înscris la finala naţională a concursului european de educaţie financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de şcoli, licee şi colegii de la nivel naţional s-au înscris la ediţia a VI-a a finalei naţionale a concursului European Money Quiz organizată de Asociaţia Română a Băncilor în parteneriat cu Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Finanţelor şi Institutul Bancar Român. European Money Quiz este o competiţie europeană care s-a desfăşurat în cadrul Global Money Week şi European Money Week, în luna martie 2024, acestea fiind programe internaţionale de conştientizare privind creşterea nivelului de educaţie financiară şi digitală, conform unui comunicta remis redacţiei.

Conform comunicatului, în urma celor trei sesiuni organizate anul acesta în cadrul concursului naţional European Money Quiz, locul I a fost câştigat de elevi din Bucureşti, respectiv de la Colegiul Naţional Spiru Haret Bucureşti, Şcoala Gimnazială "Nicolae Labiş" Bucureşti şi de la Şcoala nr. 41 Bucureşti.

În cadrul fiecărei sesiuni, câştigătorii locului I primesc un premiu în valoare de 3.000 lei net, câştigătorii premiului II beneficiază de 2.000 lei, iar ocupanţii locului III primesc un premiu în valoare de 1.000 lei.

Dintre câştigătorii locurilor I, doi elevi cu cel mai bun punctaj, de la Colegiul Naţional Spiru Haret Bucureşti şi Scoala Gimnazială "Nicolae Labiş" Bucureşti, vor reprezenta România şi vor concura la finala europeană a concursului de educaţie financiară European Money Quiz care se desfăşoară la data de 19 aprilie 2024 la Bruxelles.

La competiţie participă peste 30 de state europene, iar câştigătorii vor primi titlul de campioni europeni ai banilor în 2024 şi premii în bani.

Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Educaţiei, Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Română a Băncilor realizează programe comune de educaţie financiară şi au elaborat proiectul Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară ce urmează să fie aprobat până la sfârşitul trimestrului doi al acestui an. Creşterea nivelului de educaţie financiară contribuie la îmbunătăţirea rezilienţei financiare a cetăţenilor, a gradului de bunăstare economică individuală şi la dezvoltarea economică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb