8.000 de elevi din clasele V-XII vor face parte din proiectul WiSTEM2D

A.B.
Comunicate de presă / 28 octombrie 2020

8.000 de elevi din clasele V-XII vor face parte din proiectul WiSTEM2D

Promovat la nivel internaţional din anul 2015, WiSTEM2D - Women in Science, Technology, Education, Mathematics, Manufacture and Design este un proiect destinat elevilor, studenţilor şi profesioniştilor din mediul de afaceri,, conform unui comunicat de presă.

În România, proiectul se concentrează pe orientarea în carieră a elevilor din clasele gimnaziale şi liceale, urmărind stimularea interesului fetelor pentru domenii şi cariere STEM²D, considerate în general ca fiind preferate de băieţi.

Proiectul propune includerea unui număr de 8.000 de elevi din clasele V-XII de la peste 200 de şcoli din întreaga ţară. Materialele educaţionale, dezvoltate şi adaptate pentru învăţarea hibridă, sunt disponibile gratuit în versiune digitală, iar cursurile se vor desfăşura sub coordonarea a peste 260 de profesori şi a voluntarilor Johnson & Johnson.

În calitate de partener strategic, Junior Achievement, împreună cu cadrele didactice înscrise în proiect şi voluntarii Johnson & Johnson România angajaţi în cadrul diviziilor de produse farmaceutice, dispozitive medicale şi produse pentru consumatori, coordonează sesiuni de învăţare online şi faţă în faţă inovatoare, bazate pe atenţie, explorare, reflecţie şi elemente practice, pentru a-i inspira pe elevi să-şi identifice vocaţia profesională printr-o cunoaştere mai îndeaproape a domeniilor STEM2D.

Elevii şi profesorii din clasele înscrise în proiect vor putea alege din peste 10 activităţi în limba română şi peste 40 activităţi în limba engleză. Voluntarii J&J vor contribui cu expertiza lor profesională în domeniile de activitate ale companiei, vorbind despre activitatea lor de zi cu zi, despre motivaţiile şi satisfacţiile lor profesionale.

Ioana Nainer, Patient Engagement, Advocacy & CSR Lead, Johnson & Johnson Romania, a declarat: "Johnson & Johnson susţine femeile de peste 130 de ani oferind instrumente, resurse şi oportunităţi pentru a avea succes la locul de muncă şi acasă. Credem în puterea femeilor de a conduce şi de a inova şi vom continua să susţinem şi să accelerăm dezvoltarea liderilor femei. Încă de la lansarea în 2018 a iniţiativei WiSTEM2D în România ne-am propus să îi imprietenim pe cei mici cu ştiinţa şi să aducem în atenţia lor teme importante care încurajează interesul fetelor pentru inovaţie şi dorinţa de învăţare prin joacă. Dorim să creştem reprezentarea femeilor în domeniile STEM2D, iar obiectivul nostru până în 2025 este să sprijinim şi să inspirăm peste 2 milioane de fete la nivel global prin programul educaţional WiSTEM2D".

Prin intermediul activităţilor de tip learning by doing şi project based, elevii vor exersa şi îşi vor dezvolta abilităţile de lucru în echipă şi rezolvare a problemelor, gândirea logică şi creativă, capacitatea de analiză şi sinteză, precum şi aptitudinile de negociere şi organizare.

Proiectul a fost dezvoltat în contextul în care experţii în resurse umane indică faptul că aproape toate profilurile de locuri de muncă care vor avea cea mai rapidă creştere în următorul deceniu vor necesita cunoştinţe în domeniile STEM. Interacţiunea cu profesioniştii STEM²D le va permite tinerilor să se familiarizeze mai mult cu nivelul de educaţie, responsabilităţile şi abilităţile necesare pentru viitoarele locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb