9,3 miliarde dolari, împrumutaţi Indiei de către Banca Mondială

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iunie 2010

Banca Mondială a decis să împrumute Indiei suma de 9,3 miliarde dolari în anul fiscal 2010, se arată într-un material postat ieri pe site-ul instituţiei financiare internaţionale, citat de Agerpres.

"Faţă de economia Indiei de 1,2 trilioane dolari, 9,3 miliarde dolari este o sumă mică, dar ea reprezintă o creştere substanţială faţă de cele 2,2 miliarde împrumutate Indiei anul trecut de BM", se arată în articolul de pe site-ul BM.

Din suma de 9,3 miliarde (1% din PIB-ul Indiei), 2,6 reprezintă un credit fără dobândă acordat de International Development Association, iar 6,7 miliarde sunt credite pe termen lung, cu dobândă mică, de la BIRD (Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare), ambele din Grupul BM.

Împrumutul către India a fost acordat în urma deciziei G20 din noiembrie 2009 ca instituţiile financiare internaţionale să sprijine economiile emergente şi a faptului că economia indiană are nevoie de un ritm de creştere de 8-10%, pentru a asigura ridicarea a 400 de milioane de oameni peste pragul sărăciei.

Resursele financiare venite din partea BM sunt distribuite conform solicitărilor guvernului indian. În 2010, 3 miliarde USD sunt alocate susţinerii acţiunilor de combatere a efectelor crizei financiare, 2 miliarde dolari urmând a fi folosite de autorităţile de la New Delhi pentru consolidarea unor bănci cu capital de stat, pentru ca acestea să poată creşte creditele acordate în economia indiană.

Un credit de 1,2 miliarde dolari de la BM va fi alocat pentru dezvoltarea prin parteneriate public - private a infrastructurii rutiere, energetice, portuare şi aeroportuare.

Un alt miliard de dolari va fi alocat dezvoltării reţelei de distribuţie a energiei electrice, pentru a dirija surplusul de curent electric către zone deficitare.

Un credit fără dobândă, în valoare de 2,6 miliarde dolari, va fi afectat îmbunătăţirii calităţii serviciilor publice din sfera educaţiei, sănătăţii, irigaţiilor, alimentării cu apă potabilă şi construirii de reţele de canalizare.

Realizarea de sisteme sustenabile de transport urban, protecţia zonelor de coastă, reducerea poluării industriale în zonele afectate, scăderea pericolelor create de cicloni şi creşterea eficienţei energetice a microîntreprinderilor şi IMM-urilor sunt alte domenii către care va fi îndreptat creditul obţinut de India de la BM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb