A DOUA ZI DE PROTESTE MASIVE: Peste 35.000 de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti, alţi zeci de mii în ţară

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Miscellanea / 5 noiembrie 2015

Sursa: Facebook/Rezistenţa Urbană

Sursa: Facebook/Rezistenţa Urbană

Peste 35.000 de oameni au protestat aseară în Piaţa Universităţii, timp de mai multe ore, oamenii fluturând steaguri, scandând şi afişând mesaje împotriva corupţiei şi clasei politice, conform televiziunilor de ştiri.

Numărul protestatarilor adunaţi în centrul Capitalei a fost mai mare decât la protestul de marţi seară, urmat de depunerea mandatului de premierul Victor Ponta şi demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

O parte dintre protestatari au fost la Parlament, după care s-au alăturat din nou mulţimii din Piaţa Universităţii.

"Nu mă cumperi cu două demisii" şi "Nu ne puteţi manipula", a fost scris scris pe două dintre bannerele din mulţime.

Oamenii au declarat că au venit la protest pentru a cere mai mult decât demisii de la politicieni.

Manifestanţii au aprins candele şi adus flori la statuia lui Gheorghe Lazăr din faţa Universităţii din Bucureşti.

Majoritatea celor care au participat la proteste au fost tineri interesaţi de locuri de muncă, situaţia economică, unii dintre ei spunând că ar fi necesar un guvern tehnocrat, mesaj pe care l-au scris pe mai multe pancarte.

De asemenea, protestatarii au scandat mesaje împotriva tuturor politicienilor: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi", "Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi", "Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi", "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi", "Nou partid, nou început", "Jos mafia politică", "Pentru crime şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie", dar şi a Patriarhului Daniel - "Piedone şi Viorel, luaţi-l şi pe Daniel".

Oamenii au mai scandat "Peste tot corupţie, nicăieri justiţie", "Toate partidele fură prin rotaţie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vrem spitale, nu catedrale", "Daniel, Daniel, o să te deranjăm niţel", "Vrem 300, nu 600", "Colectiv", "România, trezeşte-te", "Corupţia ucide", "Jos sistemul mafiot" şi "Anticipate".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Jos capitalismul?!

    1. Nu.

      Vrem pluralul la numele tau. 

    Eliminarea coruptiei nu poate avea loc instantaneu, sub presiunea maselor, insa la cererea maselor se pot elimina imunitatea parlamentarilor si coloanele oficiale (cu exceptia celor ale presedintelui, prim-ministrului si delegatiilor straine cu rang mai mare de secretar de stat - ceilalti politicieni pot sa stea si ei in trafic ca orice cetatean, poate asa se vor lua masuri pentru fluidizarea lui). Iar imunitatea parlamentarilor trebuie clar eliminata pentru ca Parlamentul sa nu mai fie refugiu pentru infracorii cu dare de mana (mituitorii de partide i-as numi)

    1. Pentru fapte comise înaintea mandatului? Cum ar fi foloase necuvenite din falsificarea unui certificat de moștenitor?

      Imunitatea parlamentară este mult mai mică decât cea prezidențială. Și se ridică destul de ușor dacă procurorii au motive temeinice. Arestarea este mai dificil de acceptat de Parlament pentru că arestul preventiv a fost folosit ca mijloc de propagandă politică. 

      Am vazut in multe cazuri (cel mai recent fiind Udrea) cat de usor se ridica imunitatea parlamentarilor. In plus, borfasii se ascund in Parlament (pentru ca pot intra usor, la gramada, pe liste) si nu in fotoliul de presedinte. Acolo este problema. Oricum ar fi, trebuie eliminata imunitatea politicienilor.

      Este Udrea anchetată ... oh da. A rezistat puțin Parlamentul ... da. Ei și? Nici nu cred că vroiam să bată din palme. Până la urmă sunt ramuri diferite ale statului aflate pe același rang. Este normală o ușoară altercație între cele două dar lucrurile au mers mai departe. Încearcă tu ceva cu președintele și vezi dacă îți merge....

      Checks and balances între instituții paralele ale statului ... o ușoară tensiune constructivă.

      Ai o fixactie cu presedintele cand in realitate paravanul pentru infractori este imunitatea parlamentarilor. Ce este atat de greu de inteles? In spatele imunitatii presedintelui se poate ascunde unul singur care oricum este filtrat de populatie prin vot diresct si deci putin probabil sa ajunga acolo vreun infractor, pe cand in Parlament se pot ascunde multi pe listele partidelor si nu pot fi filtrati de populatie pentru a fi eliminati intrucat nu sunt alesi nominal ci in grup de partid. Asta nu inseamna ca sustin cumva imunitatea presedintelui. Nimeni nu trebuie sa fie imun in fata legii pe motive politice (de breasla, statut, sex, avutie etc.)

    Pe scurt si simplificat , tragedia de la clubul Colectiv a fost provocata de niste oameni iresponsabili si incompetenti care au pus foc intr-o cladire captusita cu materiale combustibule , cu o singura iesire , in care se aflau 500 de oameni.A pune aceste lucruri pe seama coruptiei generalizate din sistem , care e o realitate , reprezinta o exagerare.

    Manifestatiile de strada din ultima vreme mi-au amintit in mod inexplicabil de suspendarea Stadionului National pentru unele meciuri de la Europene , de cei care au murit degeaba la Revolutie impuscandu-se intre ei , de blatul generalizat pe care il fac tinerii pe RATB in Bucuresti , de incapacitatea de a actiona logic si pragmatic a ciobanului din Miorita. 

    Elogierea continua a celor care au blocat traficul la Universitate , facuta de presa , televiziuni, presedintele statului , e un act de inconstienta, care a amplificat fenomenul. 

    Majoritatea celor intervievati in piata nu stiau de ce sunt acolo . Cineva a amintit de Ana Pauker. Initiativa unor parinti de a-si aduce copiii prescolari , profitand de vremea frumoasa, e de-a dreptul ciudata iar cerintele privind alegerile anticipate seamana suspect de mult cu niste cerinte mai vechi ale PNL.

    Invitam participantii la manifestatii sa-si faca un partid si sa participe la alegerile de anul viitor. Pot sta si in strada cat vor , dar sa nu blocheze circulatia. 

    1. Te rog, nu te atinge de "Miorita", cit timp nu i-ai inteles logica de ritual al razboiului.

      Eu zic sa circuli spre granita incet si sa pleci din tara asta spre alta in care nu se blocheaza traficul in timpul protestelor. Si mai ales nu protesta niciodata pentru ca oricum traiesti degeaba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb