A fost aprobat Ghidul Aplicantului, în cadrul Programului Interreg IPA România-Serbia 2021-2027

G.D.
Politică / 19 septembrie 2022

A fost aprobat Ghidul Aplicantului, în cadrul Programului Interreg IPA România-Serbia 2021-2027

Astăzi, 19 septembrie, a fost aprobat Ghidul Aplicantului în vederea lansării primului apel pentru propuneri de proiecte aferent Programului Interreg IPA România-Serbia (2021-2027), conform unui comunicat remis redacţiei. Potenţialii beneficiari vor folosi în exclusivitate sistemul informatic JeMS pentru transmiterea documentelor şi vor beneficia de opţiunile de costuri simplificate pentru decontarea cheltuielilor, respectiv de o simplificare a sistemului de implementare a proiectelor.

Potrivit sursei citate, în cadrul primei întâlniri a Comitetului de Monitorizare, ce a avut loc, astăzi, la Veliko Gradişte (Serbia), au fost prezentate şi aprobate toate documentele necesare pentru lansarea primului apel pentru propuneri de proiecte, în valoare de aproximativ 26 de milioane de euro (fonduri IPA).

În perioada 2021-2027, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este Autoritate de Management pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, care va avea un buget total de 87.725.681 de euro şi va finanţa proiecte privind protecţia mediului şi adaptarea la schimbările climatice, sănătate şi educaţie, turism şi cultură, respectiv managementul frontierei.

Finanţarea pentru aceste priorităţi va fi de 85% din Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA III), 13% va fi cofinanţarea naţională, asigurată de către statul român, iar contribuţia proprie va fi de 2% pentru beneficiarii români. Beneficiarii sârbi vor asigura cofinanţarea de 15% integral din contribuţia proprie.

În aria eligibilă a Programului sunt cuprinse trei judeţe din România (Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi), precum şi şase districte din Serbia (Severno Banatski, Srednje Banatski, Ju¾no Banatski, Branièevski, Borski şi Podunavski).

Pentru asigurarea unui cadru transparent de colaborare instituţională, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a organizat consultări cu actorii-cheie din aria Programului şi a postat pe site-ul www.romania-serbia.net, secţiunea dedicată primului apel pentru propuneri de proiecte toate documentele aferente Programului Interreg IPA România-Serbia.

La întâlnire au participat reprezentanţii Autorităţii de Management a Programului, din cadrul MDLPA, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale din Serbia, ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor reprezentate în acest organism, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb