A fost eliminat şi ultimul obstacol care împiedica nominalizarea Kristalinei Georgieva la şefia FMI

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2019

Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat, ieri, că boardul său executiv a propus eliminarea limitei de vârstă pentru cei care ocupă postul de director general al instituţiei financiare, renunţând astfel la un ultim obstacol care stătea în calea nominalizării candidatului european, Kristalina Georgieva, pentru acest post, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

În prezent, regulile interne ale FMI cer ca directorul general să aibă vârsta sub 65 de ani în momentul preluării postului şi că nu poate să ocupe acelaşi post după ce a împlinit 70 de ani. Kris­talina Georgieva, care anterior a ocupat postul de director general al Băncii Mondiale, a împlinit 66 de ani săptămâna trecută.

Într-un comunicat de presă, FMI a precizat că boardul său executiv, format din 24 de membri, a recomandat ca eliminarea limitei de vârstă să fie aprobată de consiliul guvernatorilor FMI, instanţă ce include reprezentanţi din toate cele 189 de state membre ale Fondului. Procedura de vot ar urma să se deruleze în perioada cuprinsă între 21 august şi 4 septembrie, iar pentru adoptarea modificărilor este suficientă o majoritate simplă.

Potrivit FMI, eliminarea limitei de vârstă pentru postul de director general va aduce normele care se aplică postului de director general în linie cu cele pentru alte posturi de conducere de la FMI, directori şi guvernatori, precum şi cu cele care se aplică postului preşedinte al Băncii Mondiale. Niciuna din aceste poziţii nu este supusă unei limite de vârstă, a precizat FMI.

Kristalina Georgieva a fost desemnată de Uniunea Europeană pentru a-i succeda în funcţie lui Christine Lagarde, prima femeie care a condus vreodată Fondul Monetar Internaţional. Începând cu data de 31 octombrie 2019, Christine Lagarde urmează să preia postul de postul de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) de la Mario Draghi.

Conform unei tradiţii nescrise, care datează de la înfiinţarea Băncii Mondiale (BM) şi a Fondului Monetar Internaţional, în fruntea BM a fost numit un american, iar europenii au desemnat persoana de la şefia Fondului Monetar Internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb