A fost inaugurată staţia pilot pentru tehnologia berii la Facultatea de Agricultură din Cluj

Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 4 octombrie 2005

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV), în parteneriat cu URSUS Breweries, inaugurează staţia pilot pentru tehnologia berii din cadrul Facultăţii de Agricultură.

Începînd cu acest an universitar, studenţii Facultăţii de Agricultură din Cluj vor putea beneficia de staţia pentru tehnologia berii, ce oferă dotările necesare pentru realizarea procesului de fabricare a berii, precum şi pentru controlul tehnologic de calitate pe fluxul de producţie.

"Parteneriatul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară cu Ursus Breweries, în acest an universitar, a condus la realizarea staţiei pilot de bere, asigurînd astfel integrarea procesului de învăţămînt cu cercetarea şi producţia. Colaborarea cu Ursus Breweries, membră a SABMiller plc, lider mondial în producţia berii, reprezintă garanţia unui important transfer tehnologic şi informaţional pentru studenţii şi cadrele noastre didactice", a declarat Prof. Dr. Liviu Mărghitaş, Rector al USAMV.

URSUS Breweries, membră a SABMiller plc, este o companie responsabilă, prezentă în viaţa socială a comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea, prin programe educaţionale, de formare profesională şi de promovare a responsabilităţii civice în rîndul tinerilor.

"Investiţia reprezintă continuarea politicii URSUS Breweries de a sprijini tînăra generaţie. Cluj este centrul universitar în care compania noastră s-a implicat permanent, alături de studenţi şi profesori. În anul 2004, am desfăşurat programul educaţional "Cei Buni Reuşesc!", în parteneriat cu Junior Achievement România. Acum, URSUS Breweries a investit în staţia pilot pentru tehnologia berii peste un miliard de lei (ROL) şi va asigura materia primă şi asistenţa specializată necesare procesului de producţie", a declarat Octavian Buzoianu, Vicepreşedinte Corporate Affairs URSUS Breweries.

URSUS Breweries, subsidiară a SABMiller plc, este al doilea mare producător de bere de pe piaţa românească, cu o cotă de piaţă anuală estimată la 24%. URSUS Breweries deţine, în acest moment, patru fabrici de bere, cu o capacitate totală de peste 3 milioane de hectolitri şi aproximativ 1.300 de angajaţi. Compania îşi desfăşoară activitatea în Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău, Braşov şi Tunari. Mărcile URSUS Breweries sunt: Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni şi Pilsner Urquell.

SABMiller plc este unul dintre cei mai mari trei producători de bere din lume, cu un volum de peste 148 milioane de hectolitri de bere, înregistrat în perioada 1 aprilie 2004 - 31 martie 2005. Compania este prezentă în peste 40 de ţări de pe 4 continente, dispune de un portofoliu de mărci solid şi ocupă o poziţie de vîrf în multe dintre ţările unde sunt amplasate fabricile sale de bere. În afara Statelor Unite, SABMiller plc se situează printre cele mai importante companii din lume care îmbuteliază produse Coca-Cola. Grupul a încheiat, la data de 31 martie 2005, exerciţiul financiar cu un profit (înainte de impozitare) de 2.194 milioane USD şi o cifră de afaceri de 14.543 milioane USD. Compania SABMiller plc este cotată la bursele din Londra şi Johannesburg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb