A început şedinţa CSAT

I.M.
Politică / 30 iulie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în care se va discuta despre cazul de la Caracal, a început în urmă cu câteva momente la Palatul Cotroceni.

La şedinţă participă preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională Ion Oprişor şi secretarul CSAT Mihai Şomordolea.

Directorii SRI şi SIE nu sunt prezenţi şi sunt reprezentaţi de înlocuitori, transmite Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, la finalul săptămânii trecute, că în cadrul acestei şedinţe se va discuta şi despre tragedia de la Caracal.

"Nu mă voi pronunţa pe detaliile acestui caz până la finalizarea anchetei şi a rapoartelor pe care le vom discuta, în mod foarte serios, în CSAT. În mod normal, însă, nu ar fi trebuit să ajungem să discutăm un asemenea caz în CSAT. Şi resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii", spunea duminică şeful statului.

Tot în această şedinţă, preşedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului în legătură cu demisia lui Ionel Vasilca din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Şeful statului a convocat săptămâna trecută această şedinţă a CSAT, conform sursei citate.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţase joia trecută, în contextul discuţiilor despre rectificarea bugetară, că va avea loc o şedinţă a CSAT. "Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei (a rectificării bugetare - n.r.) în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână", a declarat ministrul Finanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb