A LANSAT PROPUNEREA OFICIALĂ: Euronext oferă 625 milioane euro pentru preluarea Bursei din Oslo

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 ianuarie 2019

Euronext oferă 625 milioane euro pentru preluarea Bursei din Oslo

Operatorul bursier pan-european Euronext a lansat ieri, în mod oficial, o ofertă de 625 de milioane de euro (729 de milioane de dolari) în numerar pentru preluarea Bursei din Oslo (Norvegia), transmite Reuters, adăugând că propunerea a venit la numai câteva ore după ce Consiliul de Administraţie al Oslo Bors anunţase că a găsit oferte alternative.

Euronext s-a oferit să plătească 145 de coroane norvegiene pentru o acţiune Oslo Bors, ceea ce evaluează întrea­ga companie la 6,24 miliarde de coroane norvegiene (625 de milioane de euro). Oferta expiră în data de 11 februarie.

În luna decembrie a anului trecut, Euronext şi-a anunţat planul de a lansa o ofertă de preluare a Oslo Bors şi a precizat că peste 50% dintre acţionarii pieţei norvegiene şi-au dat acordul pentru această tranzacţie. Ca reacţie la oferta iniţială a Euronext, Oslo Bors a anunţat că va căuta alţi potenţiali cumpărători. Euronext deţine deja o participaţie de 5,1% din Bursa norvegiană.

Consiliul de Administraţie al Oslo Bors a informat, ieri, că a primit oferte alternative şi că va emite o recomandare până la sfârşitul lunii februarie. De asemenea, consiliul le-a recomandat acţionarilor să aştepte recomandarea sa înainte să-şi exprime angajamentul faţă de oferta Euronext.

"Boardul director vrea să găsească cea mai bună soluţie pentru acţionari şi pentru piaţa de capital din Norvegia", a declarat Per Eikrem, purtătorul de cuvânt al Oslo Bors, adăugând: "Nu ştim deocamdată care ofertă va fi cea mai bună până la urmă. Încercăm să aflăm".

Dacă tranzacţia se va realiza, Norvegia ar deveni a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Marea Britanie, Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

Eventuala preluare a Bursei din Oslo va sprijini eforturile Euronext de a concura cu rivalele mai mari, London Stock Exchange (LSE) şi Deutsche Börse.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb