A murit legendarul muzician britanic David Bowie

Ioana Dogaru
Internaţional / 11 ianuarie 2016

A murit legendarul muzician britanic David Bowie


Actualizare 16:43 Ministerul german de Externe îi este recunoscător lui David Bowie pentru contribuţia la căderea Zidului Berlinului

Ministerul german al Afacerilor Externe şi-a manifestat astăzi, într-un mesaj pe Twitter, recunoştinţa faţă de David Bowie pentru faptul că a "ajutat la căderea Zidului Berlinului" cu piesa sa "Heroes", cântec celebru din perioada Războiului Rece, transmite AFP.

"La revedere, David Bowie. Acum eşti printre «Heroes». Îţi mulţumim că ai ajutat la căderea Zidului", a scris ministerul.

Piesa a fost compusă în perioada când Bowie locuia la Berlin, la sfârşitul anilor 1970. El a văzut atunci, lângă Zidul Berlinului, doi îndrăgostiţi sărutându-se, scenă care se regăseşte în "Heroes" ca apel la iubire pentru depăşirea greutăţilor: "Îmi amintesc, la poalele Zidului, puştile trăgeau deasupra capetelor noastre, iar noi ne sărutam ca şi când nimic nu s-ar fi putut întâmpla", spunea David Bowie în cântec.

(S.A.)

-----------

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, conform conturilor sale de Twitter şi Facebook, transmite luni AFP.

"David Bowie a murit în pace astăzi înconjurat de familia sa după o luptă curajoasă de 18 luni cu cancerul. În timp ce mulţi dintre voi ne vor fi alături în această pierdere, vă rugăm să respectaţi intimitatea familiei în această perioadă de durere", se spune în mesajul de pe contul de Twitter, citat de Reuters.

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, conform conturilor sale de Twitter şi Facebook, transmite luni AFP.

Pe 8 ianuarie 2016, ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani, David Bowie a lansat un nou album de studio - al 28-lea din carieră -, intitulat "Blackstar". Potrivit presei internaţionale, noul material discografic - care include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil - i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi a reflectat pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale, transmite Mediafax.

Înainte de lansarea "Blackstar", cel mai recent album al starului britanic a fost "The Next Day", un material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani şi care a ajuns în magazine în 2013, precizează sursa citată.

Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

După cinci decenii pe scena rock 'n' roll, David Bowie este renumit pentru faptul că-şi reinventa destul de des stilul de a cânta,

Cântăreţul britanic a câştigat multe premii, între care BRIT, MTV Music Video şi Grammy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb