A PRELUAT PREŞEDINŢIA UE Finlanda vrea să consolideze instrumentele europene pentru susţinerea statului de drept

A.V.
Ziarul BURSA #Politică / 5 iulie 2019

Unul dintre obiectivele Finlandei în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului UE este consolidarea instrumentelor europene utilizate pentru susţinerea statului de drept, conform doamnei Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în România.

Domnia sa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă prilejuită de preluarea de către ţara sa, la 1 iulie, a preşedinţiei UE: "Vor exista câteva chestiuni concrete care trebuie întreprinse, în condiţiile în care există raportul de la Comisie cu privire la Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Aşadar, vom prelua şi problema MCV pentru a avea o concluzie din partea Consiliului şi, evident, vom avea şi o analiză, o discuţie cu privire la statul de drept. Se impune o concluzie pe această temă şi sperăm să ajungem la această concluzie. Ideea este să consolidăm setul de instrumente europene utilizate pentru susţinerea statului de drept".

La rândul său, ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că, în condiţiile în care există Cadrul UE pentru statul de drept, nu înţelege de ce mai este necesară menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România şi Bulgaria.

"Din punctul nostru de vedere, MCV nu îşi are sensul într-o Uniune Europeană unde există un sistem global care se referă la respectarea statului de drept de către toate ţările", a spus oficialul român, adăugând: "Nu văd de ce pentru două ţări, pe lângă mecanismul de stat de drept care exis-tă la nivelul UE, există şi un alt mecanism. Misiunea MCV a venit aici. Există toată disponibilitatea de dialog din partea noastră, dar realmente nu ştiu să spun de ce e nevoie pentru Bulgaria şi România de un mecanism, altul decât cel care se aplică tuturor celorlalte ţări, inclusiv României şi Bulgariei".

La acelaşi eveniment, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în Româ-nia, Angela Cristea, a afirmat că au existat discuţii privind posibilitatea suspendării MCV şi a continuării monitorizării în baza Cadrului UE pentru statul de drept, dar în momentul de faţă, pentru România şi Bulgaria, se menţine acest mecanism.

De menţionat că preşedinţia finlandeză a UE are ca priorităţi consolidarea valorilor comune şi a statului de drept, creşterea competitivităţii şi a incluziunii sociale, abordarea modificărilor climatice, protejarea securităţii cetăţenilor.

Marjut Akola: "Trăim în vremuri tulburi, la nivel global fiind resimţite tensiunile dintre SUA şi China, respectiv cele dintre SUA şi Iran. În acest context, este necesar să avem grijă de politica UE, care trebuie ajustată în funcţie de evoluţiile menţionate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stie sa spuna de ce e nevoie de MCV, nu intelege, nici usturoi n-a mancat...

    Clar finii astia e niste nasoi, vrea sa ne deie la gioale, e si ei platiti de Soros, parte din statul paralel... Continua conspiratia globala impotriva pesedistilor buni, blanzi, competenti, cinstiti - mai ales cinstiti! - patrioti si a slugilor lor aldiste!!! Jos Iohannis!!! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb