A PROMULGAT DIMINUAREA SPRIJINULUI PENTRU REGENERABILE Băsescu: "Aştept cu nerăbdare ieftinirea energiei promisă de Guvern"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Politică / 14 martie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, aseară, că a decis să promulge legea de aprobare a ordonanţei care diminuează sprijinul acordat energiei regenerabile şi că aşteaptă acum ieftinirea energiei.

Domnia sa a explicat: "Am constatat o minciună publică consistentă, alimentată de la Guvern. Chiar dacă ieri (n.r. miercuri) v-am informat că ordonanţa este în vigoare de la 1 iulie 2013 şi a produs deja efecte, înţeleg că poveştile din siderurgie, preţul ridicat la energie, este pus pe seama promulgării legii de aplicare a ordonanţei. Înţeleg că Guvernul susţine că prin promulgare va scădea preţul energiei, deşi prin aplicarea ordonanţei acest lucru s-a întâmplat de anul trecut. Aşa că aştept cu nerăbdare ieftinirea preţului la energia electrică".

Şeful statului a amintit că sesizarea pe care a făcut-o nu are nicio legătură cu conţinutul legii, ci doar cu procedura, pentru că Guvernul nu a notificat la Comisia Europeană (CE) diminuarea schemei de sprijin înainte de aplicare, iar ţara noastră riscă acum un infrigement.

Domnul Băsescu a conchis: "Ceea ce eu am contestat a fost lipsa avizului CE şi pot fi consecinţe serioase. Am decis însă, pentru a elimina preşedintele din disputele sindicale, să promulg legea, deşi nu are avizul de la CE. Sigur, pot fi consecinţe neplăcute odată cu sosirea avizului, dar consider că Guvernul şi-a asumat responsabilitatea de a repara consecinţele unui aviz care nu ar agrea integral conţinutul ordonanţei. Sper ca sindicatele să nu mai aibă manifestări nici în faţa Curţii Constituţionale şi nici să aştepte ceva de la preşedinte, pentru că este problema Guvernului, care are foarte mare grijă la preţurile pentru energie, astfel încât de la 1 aprilie introduce o nouă taxă la combustibil. Mă întreb ce promulgare vor aştepta atunci, pentru că vor fi profund afectaţi şi agricultorii, şi cetăţenii de creşterea preţurilor".

Preşedintele a reiterat faptul că, în opinia sa, este o mare eroare introducerea unei taxe suplimentare pe carburanţi pentru că va afecta toate ramurile de activitate economică şi în niciun caz nu va conduce la crearea de locuri de muncă. Traian Băsescu afirmă că această taxă suplimentară nu este necesară pentru că, pe primele două luni ale anului, s-au realizat veniturile în buget la nivelul preconizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb