A ŞASEA ZI DE MANIFESTAŢII: Peste 600.000 de persoane au protestat în ţara noastră

Mina Irina
Politică / 5 februarie 2017

Peste 600.000 de persoane au protestat în ţara noastră

Actualizare 22:55

Peste 600.000 de persoane au protestat în ţara noastră, din care 300.000 la Guvern, transmite Digi24.

----

Actualizare 22:33 Peste 40.000 de oameni au strigat numele preşedintelui Iohannis, în faţa casei acestuia din Sibiu

Cei peste 40.000 de manifestanţi de la Sibiu s-au oprit în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis şi au scandat numele acestuia şi lozinca "Iohannis nu uita, Sibiul e de partea ta".

În jurul orei 22.00, cei peste 40.000 de manifestanţi de la Sibiu s-au oprit pentru câteva minute în faţa casei preşedintelui Iohannis, transmite News.ro.

Oamenii au scandat "O dorinţă sinceră, România liberă", "Iohannis nu uita, Sibiul e de partea ta", dar şi numele şefului statului.

Ca în fiecare seară, un cordon al forţelor de ordine a fost aşezat în dreptul porţii şi gardului, dar niciodată nu a fost nevoie de intervenţia acestora.

Sibienii au scandat şi "Jandarmeria, jos pălăria", în fiecare seară de protest, oamenii dăruindu-le flori jandarmilor. Unii dintre ei, la rândul lor, ofereau florile primite copiilor care participau la protest.

La câteva case distanţă de casa soţilor Iohannis, reprezentanţii unui restaurant le-au oferit oamenilor gogoşi şi ceai cald.

Protestatarii au aplaudat gestul şi s-au servit bucuroşi.

-----

Actualizare 22:18 Peste 10.000 de braşoveni în Piaţa Sfatului

Peste 10.000 de oameni se află în Piaţa Sfatului, din municipiul Braşov. Pe clădirile din Piaţa Sfatului, unde se află şi sediul PSD, au fost proiectate mesaje în care au cerut demisia Guvernului, iar oamenii au cântat Imnul Naţional.

După marşul pe străzile oraşului la care au participat aproape 9.000 de oameni, protestatarii au venit în Piaţa Sfatului, unde erau deja aşteptaţi de alţi manifestanţi, numărul protestatarilor depăşind 10.000 de persoane, conform News.ro.

La ora 21.00, braşovenii au cântat Imnul Naţional şi au aprins la unison lanternele de la telefoanele mobile. Apoi au continuat să strige: "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "PSD Ciuma Roşie" sau pur şi simplu "Hoţii, Hoţii". Protestul din Piaţa Sfatului a durat aproximativ o oră.

-----

Actualizare 22:11 Numărul protestatarilor de la Ploieşti s-a dublat, depăşind 6.000

Peste 6.000 de ploieşteni continuă protestul început, oamenii mărşăluind pe cele mai mari bulevarde din oraş. Protestatarii au plecat din centru pe Bulevardul Republicii, spre nordul oraşului, după care au revenit în centru, plecând spre cartierul de sud.

O tânără a venit la manifestaţie cu un câine ciobănesc german care poartă o pancartă pe care scrie: "Sunt neagră de supărare", conform News.ro.

La un moment dat un grup de protestatari a cântat refrenul lui Tudor Gheorghe: "Acolo este ţara mea/Şi neamul meu cel românesc/ Acolo eu să mor aş vrea/Acolo vreau eu să trăiesc".

-----

Actualizare 21:54 Oradea: Aproape 5.000 de oameni au cerut demisia Guvernului

Aproximativ 5.000 de oameni au ieşit în stradă la Oradea, protestatarii solicitând prin "Declaraţia bihorenilor cinstiţi şi responsabili către ţară" demisia Guvernului, demisiile preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu dar şi organizarea de alegeri anticipate.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 19.00 în Piaţa Unirii din Oradea cu steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje împotriva Guvernului, transmite News.ro.

-----

Actualizare 21:46 Sibiu: 40.000 de oameni strigă "Ne-aţi unit, aţi reuşit" pe străzile oraşului

Numărul celor care mărşuluiesc pe străzile din municipiul Sibiu a depăşit 40.000 oamenii scandând "Ne-aţi unit, aţi reuşit".

Oamenii au făcut deja mai mult de jumătate din traseul pe care şi l-au propus, fiind mulţumiţi că au atins ţinta de 40.000 de protestatari pe care şi-au propus-o pentru această seară, conform News.ro.

Cu acest număr de oameni în stradă, la Sibiu are loc cel mai mare protest de la Revoluţie încoace, iar oamenii refac traseul pe care l-au făcut revoluţionarii în decembrie 1989.

Printre ei, este şi un student sirian, în vârstă de 22 de ani care a venit alături de colegii săi de la Facultatea de medicină.

"Este impresionant cât de mulţi tineri vor un viitor mai bun", a spus acesta.

Pe traseul marşului, sunt mai multe cămine studenţeşti, la cele aflate în cartierul Vasile Aron alăturându-se protestatari cu pancarte pe care scrie "Nu vă fie frică, studenţii se ridică" şi "Uniţi îi facem KO".

În plus, sunt pancarte care mulţumesc întregii lumi care susţine protestele din România.

----

Actualizare 21:37

În Piaţa Victoriei a avut loc un moment de reculegere pentru tragedia din Colectiv şi Decembrie 1989.

-----

Actualizare 21:21

La ora 21:30 în Piaţa Victoriei din Capitală va avea loc un moment de reculegere, transmite redactorul ziarului BURSA aflat la protest.

-----

Actualizare 21:17 Peste 40.000 de clujeni protestează şi mărşăluiesc pe străzile oraşului

Peste 40.000 de oameni protestează la Cluj, grupul de manifestanţi pornind în marş, din Piaţa Unirii, pe străzile din centrul oraşului, aceştia cerând demisia Guvernului şi scandând lozinci antiguvernamentale.

Grupul de protestatari a pornit în jurul orei 20:00 în marş pe străzile din centrul oraşului. Astfel, coloana kilometrică de oameni a pornit din Piaţa Unirii, pe traseul Bulevardul Eroilor, Calea Dorobanţilor, Bulevardul 21 Decembrie şi se vor întorce în Piaţa Unirii.

Oamenii scandează, conform News.ro, mesaje antiguvernamentale şi au pancarte cu mesaje adresate liderilor PSD, ministrului Justiţiei, dar şi premierului Sorin Grindeanu. Pe câteva dintre pancarte se pot citi mesaje precum "Copiii revoluţiei sunt aici", "Dragnea scriitor", "Dragnea între bare", "Continuăm până plecaţi" sau "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi".

În Piaţa Unirii, în momentul în care oamenii au început să se adune, şi-a făcut apariţia şi o "caracatiţă" de hârtie care poartă mesajul "Vreau ca România să nu mai fie ţara... ", iar participanţii la manifestaţie sunt încurajaţi să scrie pe "tentacule" o continuare la această frază şi care în "capul" realizat tot din hârtie are mai multe obiecte mici în culorile tricolorului, care vor fi aruncate prin piaţă la un moment dat.

Pe o clădire din Piaţa Unirii, în timpul manifestaţiei, sunt proiectate cu ajutorul unui laser mai multe mesaje precum "#rezist" sau "#continuăm".

----

Actualizare 21:12

Câteva persoane au venit cu articii, însă alţi protestatari au strigat "Fără artificii", transmite redactorul ziarului BURSA aflat la protest.

----

Actualizare 21:10

În Piaţa Victoriei din Capitală se intoneză Imnul Naţional

----

Actualizare 21:00 Protestatarii din Piaţa Victoriei au ridicat lanterne şi lumini de la telefoane spre cer

----

Actualizare 20:50

Aproximativ 200.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei din Capitală, conform Hotnews.

----

Actualizare 20:48 Peste 2.000 de arădeni cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate

Peste 2.000 de arădeni participă la o nouă manifestaţie de protest, de această dată cerând doar demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

În jurul orei 19.00, s-au adunat primii oameni, iar când grupul a ajuns la aproximativ 500 s-au mutat din faţa Palatului Administrativ în faţa sediului PSD.

Participantii au scandat, conform News.ro, "Hoţii, hoţii", " Jos Guvernul!", " Anticipate", iar după 30 de minute au pornit în marş prin centrul oraşului.

Pe traseu, li s-au alăturat numeroşi arădeni, iar numărul acestora a depăşit 2.000, la ora ora transmiterii acestei ştiri.

Pe unele pancarte purtate de manifestanţi scrie: "Dizolvarea parlamentului Dragnea", " Victor Ciorbea: Nu văd cu ochi buni această ordonanţă", "Demisia", " Legalizaţi şi copiatul la BAC?".

Manifestanţii scandează, au fluiere, tobe şi vuvuzele.

Traficul rutier este blocat de marşul manifestanţilor.

-----

Actualizare 20:40 Aproape 9.000 de oameni în marş pe străzile Braşovului

Aproape 9.000 de oameni mărşăluiesc, în pofida ploii, pe străzile din centrul Braşovului, coloana de manifestanţi îndreptându-se spre Piaţa Sfatului, unde protestul va continua.

Pe unele pancarte se poate citi, potrivit News.ro: "Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie", sau "V-ar sta bine între-bare".

Oamenii scandează "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!", "DNA să vină să vă ia!", "Jos, jos, jos! Guvernul mincinos!", "Dragnea nu uita, puşcăria e a ta!".

------

Actualizare 20:31 Peste 5.000 de persoane protestează în zona centrală a municipiului Galaţi şi scandează lozinci împotriva Guvernului

Peste 5.000 de persoane protestează în zona centrală a municipiului Galaţi şi scandează lozinci împotriva Guvernului şi a PSD, cerând demisia membrilor Executivului şi reclamând abuzurile celor aflaţi în funcţii de conducere.

Protestatarii s-au strâns iniţial în faţa sediului Prefecturii, unde au scandat, conform News.ro, "Demisia", "Altă întrebare, marş la închisoare", "La închisoare, nu la guvernare", "PSD - ciuma roşie" şi au pancarte pe care scrie: "Jos corupţia", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie", "Bucureşti, nu uita, Galaţiu-i de partea ta".

-----

Actualizare 20:28

În jur de 150.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei, potrivit Digi24.

------

Actualizare 20:26 Români au manifestat în faţa Ambasadei din Luxemburg în semn de solidatitate cu protestatarii din ţară

Români din Luxemburg s-au adunat în faţa Ambasadei ţării lor de pe bulevardul Petrusse, vineri şi duminică, pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de mişcarea masivă de contestare din ţară a unei ordonanţe care, consideră ei, slăbeşte lupta împotriva corupţiei, relatează site-ul Wort.lu, citat de News.ro.

-----

Actualizare 20:14 Aproximativ 20.000 de oameni participă la mitingul de la Timişoara strigând: "Grindeanu, ai pătat onoarea din Banat"

Aproximativ 20.000 de oameni protestează la Timişoara, după ce grupuri de manifestanţi au sosit în Piaţa Victoriei din toate cartierele oraşului, iar în momentul în care organizatorii au anunţat că premierul Sorin Grindeanu nu va demisiona, aceştia au strigat "Grindeanu ai pătat onoarea din Banat".

Puţin înainte de ora 20.00, aporximativ 20.000 de oameni se aflau la manifestaţie, printre aceştia fiind şi primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, potrivit News.ro.

În momentul în care organizatorii au anunţat că premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu va demisiona din funcţie, timişorenii au strigat: "Grindeanu ai pătat, onoarea din Banat" şi "Nu va mai vrem".

-----

Actualizare 20:09 Marş PPDA la Chişinău de susţinere a protestelor din ţara noastră

Numeroase persoane participau duminică la un marş de susţinere a protestelor din ţara noastră organizat de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), care denunţă "PD şi PSD - aceeaşi mafie!", relatează Unimedia.

Manifestanţii au pornit în marş de la Filarmonica Naţională din Chişinău, către Ambasada României şi Monumentul lui Ştefan cel Mare, potrivit News.ro.

Participanţii la proteste scandau "PSD, ciuma roşie!", "Corupţia ucide!" şi "Jos regimul criminal!".

PPDA s-a întrunit anterior în al doilea Congres extraordinar şi a dezbătut probleme statutare şi situaţia social-politică din ţară.

Congresul s-a desfăşurat în incinta Teatrului "Ion Luca Caragiale" din Chişinău, iar participanţii au adoptat o rezoluţie.

------

Actualizare 20:03

În Piaţa Victoriei s-a cântat Imnul Naţional.

------

Actualizare 20:00

Aproximatix 100.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei, conform Digi24.

----

Actualizare 19:49 Prahova: Peste 1.500 de persoane la protestul de la Ploieşti

Peste 1.500 de persoane, între care foarte mulţi tineri şi copii, protestează în centrul Ploieştiului, cerând demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Manifestanţii s-au strâns în faţa Palatului Administrativ în care îşi au sediul cele mai importante instituţii din judeţ şi cer altă guvernare, scandând totodată împotriva PSD, potrivit Agerpres.

Protestarii au steaguri, unele de mari dimensiuni, dar şi fluiere şi vuvuzele şi foarte mulţi dintre ei au adus pancarte cu mesaje precum: "Statul suntem noi", "Zi de zi aici vom fi", "Aţi reuşit, ne-aţi unit", "#Rezist" şi "Uniţi salvăm toată România".

Totodată, aceştia strigă: "PSD nu uita, România nu-i a ta!", "Jos Guvernul!", "Veniţi, scandaţi, nu vă mai uitaţi", "ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie", "Nu plecăm până nu plecaţi" şi "Altă întrebare, altă guvernare".

La protest se află şi o parte din ultraşii echipei Petrolul Ploieşti, care afişează "Ultras nu e infractor şi nici ţap ispăşitor".

----

Actualizare 19:46

Numărul protestarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 70.000, potrivit Digi24.

----

Actualizare 19:37 Galaţi: Peste 600 de persoane la protest

Peste 600 de persoane care protestează pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi au blocat circulaţia pe strada Domnească, iar o parte s-au instalat chiar pe treptele de la intrarea în instituţie, repetând astfel scenariul din serile precedente.

Manifestanţii sunt în continuare nemulţumiţi şi spun că vor continua să iasă în stradă până când Guvernul şi Parlamentul vor scăpa de persoanele care au probleme cu justiţia, transmite Agerpres. Protestatarii suflă în fluiere şi vuvuzele şi agită drapele naţionale şi pancarte şi strigă "Demisia!", "Altă întrebare/ marş la închisoare", "La închisoare, nu la guvernare!" şi "Hoţii".

Victor Vasilescu a spus: "N-au dat nicio explicaţie, nu au ţinut nicio conferinţă de presă... Nu au anunţat demisia niciunui ministru, başca a întregului Guvern, că toţi au aprobat OUG 13... deci toţi ar fi trebuit să plece şi să vină alţii, tot de la PSD că ei au câştigat alegerile, dar să vină unii mai curaţi".

O tânără aflată la protest spune că guvernul actual nu mai prezintă garanţii de bună credinţă şi că ea va continua să vină la proteste. "Oamenii ăştia nu ne mai reprezintă, nu avem nicio garanţie că mâine nu vor băga altă lege pe şestache, de aceea ieşim în continuare. Sunt de două săptămâni aici şi nu plec", a spus tânăra.

De asemenea, alţi protestatari spun că au venit în stradă pentru că, dincolo de abrogarea OUG 13, îşi doresc instituţii curate, cu politicieni fără dosare penale.

----

Actualizare 19:33 Români din Franţa, Marea Britanie şi Italia cântă imnul naţional în stradă şi protestează faţă de corupţia din ţară

Zeci de români din diaspora au protestat faţă de corupţie duminică după-amiază în apropiere de Turnul Eiffel, la Paris, la Institutul Cultural Romând de la Londra, la Jersey sau la Torino, în Italia, după ce Guvernul de la Bucureşti a abrogat ordonanţa de urgenţă care a provocat, în ţară, cele mai ample proteste de la căderea comunismului, în 1989.

La Paris, persoane de toate vârstele au purtat pancarte cu mesaje în română, dar şi în franceză şi steaguri româneşti, potrivit News.ro.

La Paris s-a cântat imnul naţional. Imnul naţional a fost cântat şi la Madrid, sâmbătă după-amiaza, în faţa Ambasadei române.

Pe bannere şi pancarte purtate de români duminică la Paris se puteau citi mesaje ca "Anulaţi şi plecaţi", prin care protestatarii cer demisia Guvernului de la Bucureşti, "Cu ochii pe voi. Vă vedem" sau "Nu corupţie. Nu graţiere".

La miting au luat parte numeroşi tineri, dar şi copii însoţiţi de părinţi.

Proteste împotriva corupţiei au avut loc duminică, dar şi sâmbătă, la Londra, la ICR, iar duminică la Jersey, unde un grup de tineri s-a adunat în stradă.

Români au protestat faţă de corupţie şi la Torino, într-un grup numeros, purtând steagul naţional.

-----

Actualizare 19:28 Peste 4.000 de timişoreni la un nou protest început cu intonarea Imnului Naţional

Peste 4.000 de timişoreni s-au adunat din nou pe platoul din faţa Operei Naţionale, la un nou protest început cu intonarea Imnului Naţional.

Oamenii sosesc în Piaţa Victoriei din toate cartierele oraşului, protestatarii venind încolonaţi din toate cartierele oraşului, unde şi-au dat întâlnire. Printre cei prezenţi se numără şi primarul liberal Nicolae Robu, potrivit News.ro.

Înainte cu o oră de începerea protestului de la Timişoara, organizatorii au adus apă îmbuteliată în faţa Operei pentru protestatari, dar şi pentru forţele de ordine. Tot atunci, şi-au făcut apariţia în piaţă şi primii oameni. Aceştia au purtat steaguri tricolore şi au aşteptat să înceapă manifestaţia.

Printre cei prezenţi la manifestaţie se numără şi primarul liberal Nicolae Robu.

Imediat după ora 19.00, în Piaţa Victoriei au început să sosească şi grupuri de protestatari din diferite cartiere din oraş care au fost primite cu aplauze de cei deja prezenţi.

-----

Actualizare 19:23

Sunt 20.000 de oameni în stradă, la Guvern, potrivit Digi24.

-----

Actualizare 19:17 Peste 2.000 de oameni protestează în Piaţa Sfatului din Braşov

Peste 2.000 de persoane protestează în Piaţa Sfatului, din municipiul Braşov scandând "Uniţi, salvăm, toată România!", "Demisia! Demisia!". Protestatarii au anunţat că vor pleca într-un marş prin centrul oraşului.

Protestul de la Braşov a fost anunţat pentru duminică, la ora 16.00, în faţa Prefecturii, dar oamenii au început să se strângă la ora 17.00. La început au fost 100 - 150 de persoane, numărul a crescut rapid la 1.000, iar la ora transmiterii acestei ştiri peste 2.000 de persoane protestează în Piaţa Sfatului.

Oamenii scandează, conform News.ro: "Uniţi, salvăm, toată România!", "Demisia! Demisia!", "Hoţii! Hoţii!", "PSD, Ciuma Roşie!".

Protestatarii au anunţat că şi în această seară vor porni într-un marş pe străzile din centrul oraşului pe traseul Piaţa Sfatului- Prefectură - Cinema Patria - Ceasu' Rău - Casa Armatei - Piaţa Sfatului.

-----

Actualizare 19:12 Peste 500 de constănţeni au început să se strângă în faţa Prefecturii cerând demisia Guvernului

Peste 500 de constănţeni au început să se strângă în faţa Prefecturii judeţului, solicitând demisia Guvernului şi scandând lozinci împotriva PSD şi a preşedintelui social-democrat Liviu Dragnea.

Ei spun că nu renunţă la proteste până când membrii Executivului nu vor demisiona, adăugând că au fost minţiţi şi că nu mai au încredere în aceşti guvernanţi.

Protestatarii strigă, potrivit News.ro: "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "Hoţii" "Hoţii", "PSD - Ciuma roşie". "Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă/ până nu recâştigăm România noastră". "Dragnea şi cu Nicuşor în acelaşi dormitor".

Manifestanţii au şi pancarte pe care se poate citi: "O nouă revoluţie un loc de evoluţie", "Ne minţiţi şi ne furaţi de 27 de ani", "Făgădău şi cu Shaidehh sunt tot din haita PSD", "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor", "Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta".

Câţiva manifestanţi au adus o coroană de flori pe care scrie: "Din tot sufletul. Semnat Poporul român" şi o cruce pe care scrie: "PSD".

De asemenea, o femeie împarte flori jandarmilor aflaţi în faţa Prefecturii.

-----

Actualizare 19:08 Aproape 3.000 de clujeni au început să se adune în Piaţa Unirii din municipiu

Aproape 3.000 de clujeni au început să se adune în Piaţa Unirii, din municipiu pentru a protesta pentru a şasea zi consecutiv cerând demisia Guvernului şi scandând lozinci antiguvernamentale.

Cei mai mulţi dintre ei sunt tineri şi copii, dar şi persoane de vârsta a treia, care au pancarte pe care sunt scrise mesaje împotriva coaliţiei parlamentare PSD - ALDE, cum ar fi: "PSD - Ciuma Roşie", "Dragnea nu uita, va veni şi vremea ta", "Iordache - demisia", transmite News.ro.

În premieră faţă de protestele din zilele precedente, pe o clădire monument din Piaţa Unirii vor fi proiectate diverse mesaje cu ajutorul unui proiector.

Manifestanţii sunt în Piaţa Unirii, urmând ca la un moment să pornească în marş prin câteva din cartierele oraşului, traseul nefiind încă stabilit.

Protestatarii sunt supravegheaţi de echipaje de jandarmi, dar şi de echipaje de la Poliţia Rutieră, care dirijează traficul în zonă şi care îi vor însoţi pe protestatari pe traseu.

-----

Actualizare 19:05 Peste 2.000 de oameni protestează în Piaţa Unirii din Iaşi cerând demisia Guvernului

Peste 2.000 de oameni protestează, pentru a şasea zi consecutiv, în Piaţa Unirii, din Iaşi, cei prezenţi cerând demisia Guvernului Grindeanu.

----

Actualizare 18:26

La protestul de la Guvern s-au adunat aproximativ 15.000 de persoane. Lumea strigă în continuare "Hoţii", "Demisia", "DNA să vină să vă ia", transmite Hotnews.

-----

Actualizare 17:57

În jur de 10.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei, potrivit Digi24.

-----

Actualizare 17:36

Peste 6.000 de manifestanţi sunt în Piaţa Victoriei. Traficul dinspre Kiseleff spre Calea Victoriei a fost blocat, manifestanţii au ocupat această latură a Pieţei, transmite Hotnews.

------

Actualizare 17:27

Un tânăr a fost lovit în mulţimea din Piaţa Victoriei, acesta fiind transportat la spital, potrivit Antena 3.

------

Actualizare 16:37

În jur de 5.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei din Capitală, transmite Digi24.

------

Actualizare 16:27 Alba Iulia: Peste 500 de persoane la un nou protest cerând demisia Guvernului şi scandând "Ne-am ars cu voi/ Vrem alţii noi!"

Peste 500 de persoane participă, astăzi, la Alba Iulia, la un nou protest de această dată protestatarii solicitând demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Oamenii au pornit într-un marş pe străzile oraşului şi scandează "Hoţii, hoţii!",""Demisia" şi "România, trezeşte-te!", transmite News.ro.

Protestatarii s-au adunat, în jurul orei 16.00, în faţa Prefecturii Alba purtând pancarte cu mesaje precum "Ne-am ars cu voi/ Vrem alţii noi!", "Morţii voştri pot vota, dar nu şi protesta", "Să vă fie frică, Ardealul se ridică!", "Nu accept acest abuz", "În democraţie, hoţii stau în puşcărie" dar şi "Asta-i trădare, nu guvernare!".

Coloana de protestatari a pornit într-un marş pe străzile oraşului oamenii scandând "România, trezeşte-te!", "Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!", "DNA să vină să vă ia!", "Dragnea nu uita/ România nu-i a ta!", "Hoţii, hoţii!", "România, trezeşte-te!", "PSD - ciuma roşie" şi "Demisia".

"Acest guvern marionetă al lui Liviu Dragnea a încercat să violeze această ţară. De aceea, îi cerem demisia şi să părăsească scena politică pe care a făcut-o de ruşine!" a spus unul dintre participanţi la începutul protestului.

În faţa coloanei se află şi duminică un grup de tineri care poartă un imens steag tricolor pe care au lipit mesajul "Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta".

De asemenea un tânăr poartă pe umăr, ca la înmormântare, o cruce pe care este scris numele liderului PSD Liviu Dragnea, poza acestuia şi mesajul "Liviu Dragnea vreau să ştie/ Sunt gropar de meserie!".

------

Actualizare 16:08

Sunt aproape 2.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Unii au aflat deja că Guvernul a abrogat Ordonanţa 13, dar sunt neîncrezători şi spun că nu vor pleca până nu vor fi deplin lămuriţi despre ce este vorba, transmite Digi24.

------

Actualizare 15:59

În Piaţa Victoriei a sosit şi un grup de protestatari din Constanţa, transmite Hotnews.

------

Actualizare 15:03

Aproximativ 1.500 de persoane protestează în Piaţa Victoriei, transmite Digi24.

-----

Actualizare 14:03

Un bărbat care a venit să susţină PSD şi să strige "Jos Iohannis" a fost rugat de protestatari să părăsească protestul.

Totodată, un alt bărbat care vindea steaguri cu 40 lei bucata a fost somat de jandarmi să plece, manifestanţii fiind cei care au alertat jandarmii, transmite Hotnews.

------

Actualizare 14:01

În piaţă a ajuns şi un grup de protestatari sosit de la Buzău, potrivit Hotnews.

------

Actualizare 13:13

Circa 500 de protestatari sunt în faţa Guvernului, o parte fiind cu copiii. Pe străzile adiacente sunt numeroase maşini de poliţie şi de jandarmerie, transmite Hotnews.

-----

Actualizare 12:35

Peste 100 de persoane protestează în Piaţa Victoriei faţă de OUG privind codurile penale.

------

Actualizare 12:11 Alexandru Petrescu, despre adoptarea OUG privind Codurile: "Nu cred că a fost o greşeală; lucrurile ar trebui puţin regândite"

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a declarat duminică, la Parlament, că nu consideră că a fost o greşeală adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, dar lucrurile ar trebui "puţin regândite şi aşezate într-un echilibru", iar oamenii din stradă sunt "perfect îndreptăţiţi" să protesteze.

Ministrul Economiei a declarat, potrivit News.ro: "Cred că trebuie să identificăm un echilibru perfect între lupta anticorupţie şi drepturile cetăţenilor şi acest echilibru încă nu s-a găsit. Dar trebuie împreună, şi cei din stradă, şi cei din birouri, din Guvern, şi funcţionarii, şi cei din zona privată trebuie să găsim un consens şi să trecem la treabă".

Întrebat dacă consideră că a fost o greşeală adoptarea OUG privind Codurile penale, Alexandru Petrescu a răspuns negativ.

Alexandru Petrescu a conchis: "Nu cred că a fost o greşeală, cred că trebuie să analizăm foarte bine ce se întâmplă în ceea ce priveşte politica juridiciară a acestei ţări. Că trebuie analizat mai bine, este clar că trebuuie analizat mai bine şi oamenii din stradă sunt perfect îndreptăţiţi să iasă, să-şi menţină punctul de vedere. Şi eu îmi fac o idee şi mă gândescc că lucrurile ar trebui puţin regândite şi aşezate într-un echilibru (...) Cert este un lucru: la masă trebuie să rezolvăm problemele, şi nu în stradă".

Ministrul Economiei a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis "ar trebui să fie iniţiatorul medierii".

(M.I.)

-------

Actualizare 11:40 Peste 30 de persoane protestează în faţa Guvernului

Peste 30 de persoane protestează în faţa Guvernului împotriva OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale.

Oamenii spun că vor să vadă publicată în Monitorul Oficial decizia de abrogare, transmite Agerpres.

Protestatarii au pancarte pe care scrie: "Operaţiunea «Hoţii afară din ţară» - misiune îndeplinită!", "Suntem cu ochii pe voi", "Bun venit, Cluj!".

Printre manifestanţi se află şi opt tineri care au venit cu bicicletele. Ei au susţinut că nu au vrut să renunţe la hobby-ul lor şi că, totodată, au vrut să-şi arate nemulţumirile.

În cursul dimineţii, în Piaţa Victoriei au manifestat câteva zeci de studenţi veniţi din Cluj. Ei au plecat să se cazeze în cămine, dar au promis că se vor întoarce la protest şi vor rămâne în stradă până la ce ordonanţa de abrogare va fi publicată în Monitorul Oficial.

Tinerii au scandat "O dorinţă sinceră, România liberă!", "Uniţi salvăm toată România!", "Nu plecăm până nu vedem!", "Cine nu sare, nu vrea schimbare", "Nu vrem să fim o naţie de sclavi", "Demisia!", "România, trezeşte-te!", "Bucureşti nu uita, Clujul e de partea ta!".

(M.I.)

-------

Actualizare 11:05 Graţiela Gavrilescu: "Oamenii îndreptăţiţi să iasă în stradă, de mâine, de poimâine, se vor retrage"

Oamenii care au fost "îndreptăţiţi" să iasă în stradă şi să protesteze faţă de ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, "de mâine" sau "de poimâine" se vor retrage şi vor fi cu gândul cum să îşi crească mai bine copiii, a declarat ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu a afirmat, fiind întrebată ce variantă va alege Guvernul în privinţa OUG de modificare a Codurilor penale, potrivit News.ro: "Cred că vom susţine, în primul rând, varianta care este legală. O să vedem la ora 14.00, în momentul în care va începe şedinţa de Guvern exact care este propunerea. Cu certitudine va fi o propunere din punct de vedere legal fără probleme, astfel încât situaţia din stradă să se poată dezamorsa. Cred că avem mult prea multe de făcut din programul de guverare, românii au alte aşteptări de la Guvernul României".

Ministrul şi-a exprimat încrederea că oamenii care protestează se "vor retrage" în zilele imediat următoare.

Ea a precizat: "Eu consider că toţi cei care au fost îndreptăţiţi să iasă în stradă, de mâine, de poimâine bineînţeles se vor retrage şi vor fi cu gândul cum să îşi crească mai bine copiii şi să aibă grijă de tot sistemul nostru naţional".

Întrebată când va ajunge proiectul la Parlament după ce se întâmplă în Guvern retragerea, Graţiela Gavrilescu a spus: "Bineînţeles că imediat. Înseamnă că mâine va fi trimis către Parlament, întâi Senat şi pe urmă Camera Deputaţilor".

(M.I.)

--------

Zeci de studenţi din Cluj au ajuns în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Piaţa Victoriei din Capitală.

Pictaţi pe faţă în culorile drapelului naţional, tinerii, escortaţi de jandarmi, au oprit prima dată la DNA, unde au scandat "Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura", apoi îndreptându-se spre Piaţa Victoriei, transmite News.ro.

Tinerii au plecat din Cluj sâmbătă seară, direct de la manifestaţiile care au avut loc în oraş, unde 40.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta.

Sosiţi cu aproape o oră întârziere în Bucureşti, tinerii au scandat "Să vă fie frică, studenţii se ridică!". Ei au fost aşteptaţi cu cafea, ceai şi covrigi.

Studenţii clujeni au pancarte pe care scrie "Clujul e aici din 1989", "Bucureşti, nu uita!/Clujul e de partea ta", "Protestez pentru că-mi iubesc ţara".

Coloana de manifestanţi se îndreaptă către Piaţa Victoriei.

Şi din alte oraşe ale ţării sunt aşteptaţi manifestanţi, duminică Guvernul urmând să decidă abrogarea OUG privind codurile penale, a cărei adoptare se află la originea protestelor începute în urmă cu cinci zile.

Opinia Cititorului ( 59 )

  1. Antena 3 si Romania TV le-au dat cafea...Atentie puneti-l pe Gadea sa bea primul,,,,el va considera ca ati venit pentru "lovitura de stat" si .......nu se stie ce ganduri are.

    1. De la aceste televiziuni sa nu consume nimic.

      Sunt. Televiziuni foarte bune

      Si marmota invelea ciocolata in staniol.

    unii sunt mai EGALI ca ALTII: era dreptul protestatatarului sa strige jos IOhannis ; dece l-au alungat

    IOHANNIS DNA si pe tine SA TE IA

    CINE are 6 KASE LUATE cu ACTE FALSE? 

    HAI la COTROCENI !

    Sprijiniti GUVERNUL faceti MITING! 

    _KLAUSE are 6 KASE

    _Luate cu Acte False 

    _NU voi regreta DELOC

    _Daca o lua vreuna FOC! 

    IOHANNIS is NOT me PRESIDENT!

    NU mai VREM 'GUVERNUL MEU!

    NUSUNTEM TOTI POPORUL TAU!

    HUUOOO SAMSAR de Case care TE PLIMBI TOATA ZIUA prin STRAINATATE si stai la Hoteluri SCUMPE! 

    JOS MAINILE de pe CASELE BATRANILOR

    HOT de CASE din SIBIU 

    SUS in DEAL la COTROCENI ...canta CUCUVEAUA SEFA =FUHRER-ul Romaniei!

    NU mai asteptati GUVERNUL APARATI

    Altfel regretati! NU va LUATI dupa FRICOSUL DRAGNEA!

    PSD LUPTA-TE!

    Haideti la MITING

    sa mergem la Cotroceni 

    In casa nu mai stati  

    LUI IOHANNIS sa-i STIGATI:  

    DNA iohannis si pe tine sa te ia! 

    _PSD NU CEDA

    _Altfel RAU vei REGRETA 

    _HAIDEEETi la MITING

    _HAIDETI la COTROCENI 

    HOTUL de case striga : HOTII! si fura Casele BATRANILOR si se plimba de colo-colo prin STRAINATATE! Hai la Cotroceni

    Cuza Unire

    Iohannis INVRAJBIRE 

    Cuza cel MARE 

    Iohannis DEZBINARE 

    Daca va pasa  

    Aparati GUvernul si 

    Iesiti din Casa 

    HAi la COTROCENI la MITING! 

    Acolo acum?

    Cel care vindea steag sa fie legitimat bon fiscal, amenda. 

    Faceti MITING "LEGAL" la COTROCENI ca ala din PIATA VICTORIEI

    Haideti la COTROCENI: Klaus DNA SA VINA sa TE IA! 

    NU-i LASATI sa TRANTEASCA GUVERNUL!

    NU SUNTEM TOTI "ROMANII LUI"! 

    Noi suntem POPORUL

    JOS MEDITATORUL! 

    Alo

    Miticilor iesiti in strada

    1. stai calm ca in piata acum mai sunt doar votantii usr si pnl, 15-20000 de oameni.

      Societatea civica a inteles manipularea si s-a retras dupa ce guvernul a retras ordonanta. Acum au ramas doar papagalii de partid. 

      ciuma rosie a adus 50000 de oameni pe stadionul national

      atat poate ebola userista curand condamnata penal pentru coruptie, plicusor ban? doar 20000???? 

    Minciunile se tin lant. Piata Victoriei nu poate suporta 170000 oameni decat unul in carca altuia. Pur si simplu nu exista spatiul fizic in Piata, impreuna cu spatiul adiacent al bulevardelor. Pot participa cel mult 100-110 mii de oameni. Cifra de 170 de mii este o minciuna enorma.

     

    Potrivit estimărilor vehiculate în media, în București s-au strâns circa 150.000 de protestatari, adică 8% din populația Capitalei. Tot pe atâți oameni au ieșit în stradă și în alte orașe din țară, în semn de protest față de decizia guvernului de a aproba Ordonanțele de Urgență privind amnistia și grațierea. 

     

    Piața Victoriei din București are aproape 32.000 de metri pătrați, potrivit unei măsurători realizate cu ajutorul site-ului daftologic.com și a aplicației Google Maps. Dacă în fiecare metru pătrat se adună câte trei oameni, cum s-a putut observa la protestele de miercuri seară, rezultă că în Piața Victoriei s-au strâns, într-adevăr, peste 90.000 de oameni, ținând cont că zona era plină. 

     

    Metoda lui Jacobs 

     

    Jurnalistul Herbert Jacobs a studiat mulțimile adunate la manifestații și a propus o metodă de măsurare a numărului de participanți. 

     

    Jacobs a ajuns la concluzia că, în funcție de densitatea de oameni a mulțimilor, estimările se pot face în funcție de trei măsurători prealabile: fie un om dispune de un spațiu de mișcare a corpului de zece picioare pătrate (puțin sub un metru pătrat), fie dispune de 4,5 picioare pătrate (circa 0,4 metri pătrați), fie de 2,5 picioare pătrate (o tremie de metru pătrat). 

     

    Altfel spus, în prima variantă un om ocupă puțin sub un metru pătrat, în al doilea caz intră cam doi oameni într-un metru pătrat, iar în al treilea caz – trei. În primul caz, mulțimea este aerisită, iar participanții au un spațiu de mișcare înainte-înapoi și stânga-dreapta de un pas. La polul opus, în cazul al treilea din teoria lui Jacobs, mulțimea este foarte compactă, iar persoanele stau lipite unele de altele. 

    1. Iar daca participa 100000 de oameni, sunt atat de inghesuiti incat multi lesina dupa o ora. Sunt atat de inghesuiti incat nu se pot misca, sau se pot misca atat de greu ca si cum ar incerca sa traverseze un tren de metrou Pipera-Berceni la ora de maxima aglomeratie.

      daca digi spune ca sunt o suta de mii, fiind capacitatea maxima a pietei, atunci sunt de fapt vreo 50-60 de mii

      digi creste cu 20000 de oameni la fiecare 20 de minute... acum sunt 150000 scopul este recordul desi nu incap fizic in piata. ce idioti

      E clar ca nu ai fost in zona niciodata sau te faci ca nu ai fost. Nu e vorba doar de piata ci si de strazile care pleaca din ea.

      Eu vad 1

      nu sunt decat cateva mii de oameni pe acele strazi, vreo 5 la numar

      se vede pe imagini 

      ce, vrei sa spui ca ajungi pana la romana sau depasesti antipa

      nu, nu mai minti 

      perimetrul masurat a fost nu doar spatiul din fata guvernului ci pana la trecerile de pietoni ale bulevardelor care intra in spatiu, adica include parcarea, bdul Iancu de Hunedoara pana la iesirea din pasaj, pana la Orange shop, la inceputul Caii Victoria, Titulescu pana deasupra pasajului si pana la gradina din fata Antipa.

      Toata suprafata este de 32 de mii mp. Nu incap mai mult de 100 de mii. Asta spune matematica. Propaganda va spune ca au fost 200 de mii in seara asta. 

      Oamenii sunt pe bulevard pana la Aviatorilor.

    Sunt 40 000 in Cluj

    1. in bucuresti securistii vor declara 200 000

      piata victoriei nu cuprinde decat 100 000

      dar cu minciuna inainte 

      sau o fi la Chisinau?

      Esti beat? 400000 in tara.

      Haha

      ti-l recomand si tie

    Daca e adevarat ca metroul nu opreste seful de la metrou si Firea sa isi puna demisia maine la 8.

    Grindeanu la Romania tv cu Petre Roman.

    Ceausescu zilelor noastre nu pleaca dar are elicopterul pregatit. 

    Unul plange ca au intrat puscarie spagari.

    1 mil de oameni promisi lui nea Dragnea si adusi 1500-2000.

    Bugetari, asistati sociali, pensionari plang ca nu mai primesc "100" de lei! 

    Digi 200k vs Romania tv 100k, Bursa da 150k haha ce presa e asta?

    Tokes L "isi baga capul in piata victoriei, geaca rosie" vede acela care l-a mustrat pe cel de la Csm

    El vrea sa lucreze pt tara.21:01

    1. Razboi civil vede.

      O mana intins,a la Iohannis. 

      Poate sa isi dea demisia Tariceanu dupa aceasta interventie. Nu il intereseaza ambasadele ca suntem un stat suveran, cu 40% datorie Pib.

    Sunt votant PDL si am pierdut la urne. Nu vreau sa fie democratie si nu recunosc rezultatul votului. Merg in piata. Doar eu am dreptate. Ai mei sa castige, PSD sa piarda chiar daca are mai multe voturi. Nu conteaza cati baga votul in urna. Conteaza pe cine lasa strada la putere.

    Cel mai important mesaj.

    Eu am afirmat-o primul aici, ma bucur ca a fost preluata. 

    Noi cei din tara in epoca internetului o sa ne asiguram ca o sa puteti vota cu un mail pe CNP. Sau ca in epoca de piatra sa votati pe hartie si o trimiteti recomandata la Ambasada, in tara. Sunteti 4 mil de oameni contati. 

    Momentan doar partidul lui Nicusor Dan merita sa mai prinda Parlamentul si ce partide ss nasc in Piata.

    Fara cei din vechiul regim in Parlament gen Vacaroiu, Stolojan, Tariceanu, Dragnea, Basescu etc. 

    1. securistii anunta 300000 in bucuresti, in strada

      in numai o ora, a sarit de la 150 la 300 de mii 

      nici metroul nici spatiul nu permit numerele astea 

      minciuni pe banda rulanta

      sunt oameni in piata, multi, dar scenografia este una profesionista, amplificata de tv-uri 

      e doar propaganda. Adevarata televiziune A3 e credibila...

      tv anunta ca piata s-a golit la 22:30.

      la ora 20 erau 20 000 

      la ora 22 erau 300 000 

      la ora 22:30 s-a golit 

      cine organizeaza lucrurile astea?

      cu metroul nu ai loc, ai nevoie de 2-3 ore sa misti masa asta de oameni, au mers pe jos? 

    Cu luminile Bursa pe maine vreau sa mi-o prezentati, sinteza pe orase.

    Iohannis, nu uita, Sibiul e de partea ta, condamnat pentru fals, hot de casa de la stat, samsar de case si evazionist fiscal. Hai Sibiul.

    Pancarda pe mana la un teatru e buna ideea la locul de munca.

    Superba imaginea cu telefoanele. Bravo miticilor! 

    Stegarul pe metrou, superba!

    Mesaj din Ardeal: Noi Ardeleni ne prindem mai greu dar cand o facem va (o injuratura) Dumnezeu! 

    Cei care si-au dorit si au stimulat prezenta de duminica in toata tara au vrut un milion. Au obtinut cel mult 500 000 desi au umflat numerele de aproape 2 ori.

    La alegerile parlamentare din 2016 au votat 7 212 000 persoane. Azi au iesit in strada 500 000. Adica 7% dintre cei care au votat. Nu ai niciun fel de legitimitate sa ceri demisia cuiva cu 7%. 

    1. Dar ai legitimitate sa tragi un semnal de alarma pentru societate. Foarte bine.

    Celor care fac curatenie in Piata V.

    Bursa deranjeaza extrem, altfel n-ar fi plina de comentarii prostesti de la PSD-isti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb