A TREIA ZI DE PROTESTE Peste 10.000 de protestatari s-au adunat în Piaţa Universităţii

A.C.
Miscellanea / 5 noiembrie 2015

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

Actualizare 22:00

Peste 10.000 de oameni protestează în acest moment în Piaţa Universităţii, scandând "Colectiv", "Solidaritate" şi "Singura soluţie, înc-o revoluţie", conform televiziunilor de ştiri.

Reporterul nostru la faţa locului transmite că atmosfera este calmă. Oamenii discută despre evenimentele din ultimile zile şi despre politică. Mesajele sunt transmise, preponderent, în scris, prin intermediul bannerelor.

Aceştia poartă pancarte cu mesaje precum: "Vrem un viitor în propria ţară", "Tată, mamă, îmi iau ţara înapoi", "România lucrului bine făcut?", "Eu nu sunt Preafericit şi vreau doar lideri pe merit".

În mulţime sunt foarte mulţi tineri, şi studenţi, şi angajaţi, familii cu copii mici, precum şi persoane de vârsta a treia, printre care foşti revoluţionari.

Oamenii agită steaguri naţionale, suflă în fluiere şi vuvuzele şi, din când în când, scandează "Colectiv", "Solidaritate", "Singura soluţie, înc-o revoluţie" şi "România, trezeşte-te".

(S.A.)

---------------

Actualizare 21:33 La Constanţa protestează peste 2.000 de persoane

Peste 2.000 de persoane protestează la Constanţa, faţă de sistem, dar şi pentru a-şi arăta solidaritatea cu victimele din clubul Colectiv, manifestanţii pornind într-un marş pe principalele bulevarde ale oraşului, conform unor surse din presă.

Oamenii aveau mai multe pancarte pe care scria: "Dacă ne înfruntă munţii, cu munţii ne vom bate pentru viitor şi libertate", "Curajul e la noi, frica e la ei", "Corupţia ucide", "Respect 112", "Vrem spitale, nu catedrale", "Bunicii au fost la război, părinţii la Revoluţie, e rândul nostru", "Vrem dreptate, aşa nu se mai poate", "Eroi în halate, nu şpăgari cu cravate", "Piedone şi Viorel, luaţi-l şi pe Daniel", "Demisia nu-i de ajuns pentru sângele ce a curs".

Protestatarii au scandat "Dacă vă pasă ieşiţi din casă", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD şi PNL, aceeaşi mizerie", "Ăsta e momentul, jos cu Parlamentul", "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă", "Colectiv, colectiv", "Făgădău, nu uita, aşteptăm demisia", "Nu aveţi coloană, decât oficială", "Peste tot miliţie, nicăieri justiţie", "Vine Revoluţia, asta e soluţia".

(S.A.)

------------

Actualizare 20:58 Peste o mie de persoane protestează în ţară

Peste o mie de persoane s-au adunat în Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Arad, continuând protestele "antisistem", dar şi în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, transmit televiziunile de ştiri.

De asemenea, participanţii la protestul de la Timişoara au formulat şi o listă de revendicări după căderea Guvernului Ponta, printre acestea numărându-se: Parlament unicameral, ridicarea imunităii parlamentarilor şi demnitarilor, schimbarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, dizolvarea CNA şi refacerea instituţiei cu "oameni credibili", închiderea TVR, dar şi formarea unui guvern de tehnocraţi sau anchetarea marilor averi.

(S.A.)

------------

Actualizare 20:30 Mult mai multe bannere decât aseară, la protestul de la Universitate

Numărul de bannere al protestatarilor din Piaţa Universităţii este cu mult mai mare decât în seara trecută, transmite corespondentul nostru la faţa locului.

De asemenea, la Universitate tocmai s-a alăturat un grup de protestatari, care au venit dinspre Piaţa Unirii, iar intersecţia cu metroul a fost blocată. Membrii galeriei de fotbal prezenţi aseară nu se mai află în centrul mulţimii, aceştia părăsind locul protestelor. Cel puţin pentru moment, influenţa galeriilor de fotbal a dispărut.

Reporterul nostru ne-a mai transmis că a fost abordat de doi tineri. Unul dintre aceştia, un inginer de 33 de ani, dorea înfiinţarea unui partid politic, având şi un formular de afiliere care putea fi completat. Celălalt tânăr realiza un sondaj de opinie despre motivele pentru care oamenii au ieşit în stradă, dorind să identifice direcţia înfiinţării unui eventual ONG.

-------------

Actualizare 19:47 Peste 3.000 de protestatari în Bucureşti

Peste 3.000 de oameni se află în Piaţa Universităţii, unde bulevardul Nicolae Bălceascu este blocat, oamenii scandând "Plecaţi, plecaţi şi nu mai candidaţi!", transmite Mediafax.

Manifestanţii scandează "Nu daţi afară tinerii din ţară!", "Hoţii" şi "Plecaţi, plecaţi şi nu mai candidaţi!", "Corupţia ucide!", "Parlament penal, marş la tribunal!". Oamenii au cântat Imnul naţional, agită steaguri şi suflă în vuvuzele.

Spre deosebire de zilele precedente, când la manifestaţie au fost în majoritate tineri, acum tinerii sunt în număr mai mic, iar în piaţă sunt grupuri dispersate şi neomogene, reprezentanţi ai unor diverse asociaţii. Manifestanţii au mesaje diverse, cerând de la căderea Parlamentului şi până la monarhie sau majorări salariele, însă tema centrală rămâne "Colectiv".

Unul dintre grupurile de manifestanţi a venit cu un banner uriaş pe care scria "Jos Iohannis", scandând acest slogan pentru scurt timp. Printre protestatari se află şi reprezentanţi ai grupului Anonymous, cu celebrele măşti albe, care spun că susţin pacea mondială.

De asemenea, în mulţime sunt împărţite coli format A 4, în culorile roşu, galben şi albastru, pe care srcie "Jos mafia politică, viitorul României, meritocraţia, profesionalism, moralitate, patriotism.

(A.C.)

------------------

Manifestanţii din Piaţa Universităţii care s-au adunat în această seară, începând cu ora 18:00, au blocat bulevardul Nicolae Bălcescu din Capitală, iar numărul acestora creşte, la ora transmiterii acestei ştiri fiind aproximativ 2.000 de persoane, transmit Mediafax şi HotNews.

Manifestanţii strigă "Corupţia ucide!", "Parlament penal, marş la tribunal!", iar unii dintre ai agită steaguri tricolore.

Noile proteste au fost anunţate tot pe Facebook, pentru a treia zi la rând, după ce revolta din stradă, generată de tragedia din Clubul Colectiv, a dus la demisia Guvernului Victor Ponta.

Manifestaţii au început sau urmează să înceapă şi în alte oraşe: Cluj-Napoca, de la ora 19:00, Constanţa, de la ora 18:30, Galaţi, începând cu ora 19:00, Iaşi, începând cu ora 19:00. La Ploieşti, sunt anunţate proteste începând cu ora 18:30, la Sibiu - de la ora 19:00, în timp ce la Timişoara, Piteşti şi Suceava oamenii au început deja să se strângă, conform Mediafax.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb