A ZECEA ZI DE PROTESTE ANTIGUVERNAMENTALE: Peste 5.000 de persoane au manifestat în Piaţa Victoriei

Andrei Stan
Politică / 9 februarie 2017

Proteste în Piaţa Victoriei (Sursa foto: captură Youtube)

Proteste în Piaţa Victoriei (Sursa foto: captură Youtube)

La Palatul Cotroceni au continuat protestele împotriva preşedintelui Iohannis

--------

Actualizare 22:42 Protestul din Piaţa Victoriei, aproape de final

Protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei din Capitală se apropie de final, oamenii îndreptându-se către staţia de metrou.

În Piaţă au mai rămas aproximativ 200 de persoane care scandează "Demisia".

-----------

Actualizare 22:30 În Piaţa Victoriei din Capitală mai sunt câteva sute de protestatari. Ei strigă: "Zi de zi aici vom fi" şi "Jandarmeria, jos pălăria".

---------

Actualizare 22:22 Aproximativ 1.000 de protestatari se mai află în Piaţa Victoriei din Capitală la acest moment

----------

Actualizare 22:10 Manifestanţii au început să plece din Piaţa Victoriei; cei rămaşi scandează "Rezistăm, rezistăm!"

Manifestanţii din Piaţa Victoriei din Capitală au început să plece. Au mai rămas aproximativ 2.000 de oameni, care scandează "Rezistăm, rezistăm!".

Mai mult de jumătate dintre cei 5.000 de manifestanţii care se aflau în faţa Guvernului în aceastp seară au plecat spre case, în condiţiile în care temperatura înregistrată în Bucureşti este de minus 5 grade. Grupuri mari continuă să plece spre intrările metroului, relatează News.ro.

Manifestanţii rămaşi în Piaţă scandează: "Rezistăm, rezistăm!", "Zi de zi aici vom fi" şi "Cine nu sare are dosare".

La o portavoce, un manifestant strigă "Te lepezi de Dragnea?", iar mulţimea răspunde: "Mă lepăd".

Pe pancartele demonstranţilor scrie: "Vrem legi pe faţă, nu pe sub mustaţă", "DNA, fii tare, vrem deratizare", "E prea bine în închisoare, v-aş închide în spitale", "Şi penali şi penibili'.

Un manifestant poartă o pancartă roşie cu fotografia lui Liviu Dragnea lângă o seceră, cu inscripţia "Erdogan de Teleorman".

-----------

Actualizare 21:25

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a urcat la circa 5.000, iar lumea continuă să vină.

"Vrem să muncim, nu să vă păzim", scandează protestatarii, potrivit Hotnews.ro. Lumea a aprins luminile telefoanelor. Totodată, se strigă "Hoţii", "Demisia" şi "Dragnea, nu te vrem, ieşi afară din sistem".

-----------

Actualizare 21:12 Protestele antiguvernamentale continuă şi în restul ţării

Protestele antiguvernamentale din ţară au fost reluate şi ele în această seară.

În timp ce în Piaţa Victoriei sunt 3.000 de oameni, în Piaţa Mare din Sibiu s-au adunat 1.000 de manifestanţi. Alţi 2.000 de oameni demonstrează pe străzile din Cluj-Napoca, transmite Digi24.

-----------

Actualizare 21:08 Protestul de la Cotroceni s-a încheiat; aproximativ 400 de persoane au cerut, a cincea zi la rând, demisia lui Iohannis

Protestul de la Palatul Cotroceni împotriva preşedintelui Klaus Iohannis s-a încheiat, după aproape patru ore, circa 400 de manifestanţi solicitând, pentru a cincea zi la rând, demisia şefului statului.

Protestul a fost mai mic în amploare decât zilele trecute.

Numărul protestatarilor nu a depăşit 500 de persoane, potrivit News.ro. Ei au venit în faţa Palatului Cotroceni în jurul orei 17.00 şi s-au grupat pe trotuarele de pe Bulevardul Eroii Sanitari.

Faţă de zilele trecute, circulaţia în zona platoului oficial al Palatului Cotroceni nu a mai fost întreruptă.

Manifestanţii au scandat împotriva şefului statului şi au fluturat steaguri naţionale. Ei au cerut demisia lui Iohannis şi au strigat "Preşedinte trădător, ţi-ai bătut joc de popor", "Dictatorul", "Trădător de ţară" şi "Rezistăm, votul apărăm".

-----------

Actualizare 21:00

Aproximativ 3.500 de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei împotriva Guvernului.

Pe clădirea BRD sunt proiectate cu lasere mesaje precum #Continuăm, #Rezist, #Exist, #Demisia, iar oamenii strigă "Uniţi salvăm toată România", relatează Hotnews.ro.

De asemenea, un banner uriaş pe care scrie "Respectăm votul dat. Cerem guvern nou, competent şi curat" a fost întins în Piaţă.

Traficul dinspre Kiseleff spre Calea Victoriei a fost întrerupt.

-----------

Actualizare 20:06 Aproximativ 1500 de protestatari în Piaţa Victoriei

Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a început să crească după ora 19:00. Astfel, a ajuns în câteva minute de la circa 500 de oameni la 1.500.

În faţa Palatului Cotroceni protestează aproximativ 400 de oameni la acest moment, potrivit Digi24.

-----------

Actualizare 19:35 Câteva sute de protestatari, la Palatul Cotroceni

Câteva sute de protestatari s-au adunat în faţa Palatului Cotroceni, aceştia solicitând demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

La miting, unei femei i s-a făcut rău, iar jandarmii au scos-o din mulţime şi au dus-o la echipajul SMURD aflat în apropiere, transmite Digi24. Femeia a fost transportată la Spitalul Universitar.

Oamenii spun că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu avea motive să demisioneze şi că gestul lui a fost unul de onoare.

-----------

Actualizare 19:25 Aproximativ 300 de persoane protestează în Piaţa Victoriei

Aproximativ 300 de persoane se află în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru cea de a zecea zi de proteste. Manifestanţii scandează "Hoţii", "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie" şi suflă în vuvuzele.

Circulaţia se desfăşoară normal în zonă, relatează News.ro. Oamenii care s-au adunat în faţa sediului Guvernului nu depăşesc perimetrul împrejumuit cu graduri de jandarmi. Ei fluieră, suflă în vuzuzele şi strigă: "Noaptea ca hoţii".

Majoritatea şoferilor care trec prin Piaţa Victoriei claxonează în semn de solidaritate cu demonstranţii.

Pe pancartele din piaţă se pot citi mesajele: "#rezistăm","Rezistenţa devine datorie", "Îndrăzneşte să crezi. Noi suntem generaţia care o să vă schimbe", "Nu pot ei minţi, cât putem noi gândi", "Jos Guvernul".

Unii protestatari flutură steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite.

----------

Câteva sute de persoane s-au adunat în această seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, aceasta fiind cea de a zecea zi de proteste antiguvernamentale.

Manifestanţii solicită demisia Guvernului Grindeanu. Ei au curăţat o parte din zăpada aflată în perimetrul împrejumuit cu garduri de jandarmi şi au scris pe jos, în zăpada rămasă: #Rezistăm, #Existăm.

Şi în faţa Palatului Cotroceni protestele continuă, pentru a cincea zi la rând. Acolo s-au adunat peste 100 de persoane care scandează lozinci de susţinere a Guvernului Grindeanu şi cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, relatează News.ro.

Ei au pancarte cu mesaje precum "Demisia", "Suspendare pentru instigare", "Iohannis nu e preşedintele meu", "Iohannis, agent al intereselor străine din România".

Aseară, preşedintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor şi a stat acolo câteva minute, încercând să aibă un dialog cu protestatarii. "Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor şeful statului. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara. Ei au strigat "Demisia".

Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor, şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri". El a precizat că este dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat.

------------

Un nou protest antiguvernamental, anunţat pentru duminică

Peste 1 milion de oameni sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei

Kovesi declară pentru BBC că se teme de desfiinţarea DNA

Un nou protest antiguvernamental a fost anunţat pentru duminică, peste un milion de persoane fiind aşteptate la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

"Invitaţi-vă prietenii şi haideţi duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la Bucureşti", se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a avertizat, într-un interviu acordat postului britanic BBC, asupra unui "risc uriaş la adresa sistemului judiciar, zilnic".

Aceasta a evocat faptul că se teme de modificări legislative care pot afecta lupta împotriva corupţiei, care pot modifica jurisdicţia sau desfiinţa instituţia pe care o conduce.

"Încrederea românilor în DNA este destul de remarcabilă", a declarat Kovesi în interviu, potrivit News.ro. Ea a adăugat: "Tot mai mulţi oameni vin şi depun plângeri, sunt dispuşi să depună mărturie în cazuri de corupţie. Iar toate acestea pentru că cetăţenii români au observat că legea este egală pentru totată lumea. Asta facem".

Criticii ei susţin că agenţia pe care o conduce a vizat în mod nedrept anumite persoane şi partide, că face echipă cu serviciile secrete şi că lucrează mână în mână cu judecători, acuzaţii pe care Kovesi le-a respins, scrie publicaţia britanică. "Toate partidele au membri anchetaţi de DNA", a afirmat şefa DNA.

Kovesi a apreciat că modificările aduse de recentele ordonanţe de urgenţă ar fi avut un impact în unul din trei cazuri la nivelul DNA.

"Începând de acum va exista un risc uriaş la adresa sistemului judiciar, zilnic", a subliniat ea.

"Pentru că zilnic putem afla despre o nouă modificare, putem afla despre modificări ale jurisdicţiei noastre sau poate că biroul nostru poate fi dizolvat şi să nu mai existe", a mai declarat Kovesi pentru BBC.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La ora 22:20 sunt in Piata Victoriei si ii pot numara pe oameni. Nu sunt 1000 ci 4-500. Ca de obicei, Digi dubleaza numarul.

    sunt curios care va fi urmatoarea tema a agaricilor astora dupa ce o sa se lamureasca care este situatia cu aceste minuni de ordonante .. incerc un mic pariu si cred ca va fi mustata lu' Dragnea .. de ce are domle mustata? O sa iasa Frankestein si o sa zica ca e de-a dreptul scandalos ca acest PSD-ist are mustata ..

    M-am lamurit ca 98% habar nu au de ce protesteaza..ma refer la ce ii nemultumeste punctual .. am zis 98% ..dar din discutiile mai in detaliu pe care le-am avut cu cei care ies in piata Victoriei niciunul nu a stiut sa imi zica concret acest motiv .. o masa de manevra utila .. la distanta de un click pe FB  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb