ABIA SOSIT DIN TURKMENISTAN,  Băsescu dă de pământ cu liderii PSD

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2009

Preşedintele Traian Băsescu: "România are nevoie de continuarea mecanismului de cooperare pe Justiţie".

Preşedintele Traian Băsescu: "România are nevoie de continuarea mecanismului de cooperare pe Justiţie".

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat, ieri, pe şeful Senatului, social-democratul Mircea Geoană, susţinând că acesta nu îşi asumă răspunderea pentru criticile aduse de Comisia Europeană în raportul pe justiţie privind blocarea unor dosare de politicieni în Parlament pentru care s-a cerut urmărirea penală.

"Înţeleg, domnul Geoană, lucrând la Dăbuleni şi fiind şef peste bostănărie, nu peste Senatul României, nu are nicio responsabilitate pentru întârzierea dosarelor în Parlament, mai ales că, din câte am înţeles, dânsul nu este nici membru al PSD", a declarat ironic Băsescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Reacţia sa vine după ce Mircea Geoană a declarat că Traian Băsescu este responsabil pentru mare parte din aspectele negative ale raportului CE pe justiţie privind România.

În context, Băsescu şi-a recunoscut o parte din responsabilitatea pentru eşecurile din justiţie, declarându-se solidar cu instituţiile din sistem.

Traian Băsescu a declarat: "Nu are nimeni niciun dubiu că, dacă ar fi fost în puterea mea să nu se întârzie urmărirea penală pentru demnitari, aş fi făcut-o fără reţinere, cum de altfel am făcut-o în toate cazurile când depindea de mine. (...) În calitate de şef al statului, dacă priviţi în Constituţie, pot fi prezent în toate cele trei puteri ale statului. (...) Deci, nu mă pot desolidariza. Ceea ce pot spune este că nu am posibilitatea să mă substitui Parlamentului".

Blocarea dosarului lui Năstase, deficit de imagine pentru Parlament

Preşedintele Traian Băsescu consideră că blocarea în Parlament a dosarului deputatului social-democrat Adrian Năstase aduce un deficit de imagine asupra Legislativului, în condiţiile în care raportul Comisiei Europene pe justiţie critică această instituţie.

În context, şeful statului a opinat că fostul premier ar trebui să renunţe la imunitatea parlamentară şi să accepte anchetele procurorilor în cazul său.

Traian Băsescu a declarat: "Este evident că blocarea dosarului său (n.r. al lui Adrian Năstase) este unul dintre elementele care aruncă o lumină extrem de proastă pe Parlament. A venit vremea ca domnul Năstase să înţeleagă că deasupra persoanei dânsului se află interesul naţional".

Şeful statului a făcut apel la "bunul-simţ al lui Adrian Năstase", care, în opinia lui Traian Băsescu, "ar trebui să meargă în faţa procurorilor".

Băsescu: "Andronescu face compromisuri inadmisibile"

Referindu-se la situaţia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şeful statului consideră că aceasta face compromisuri inadmisibile, blocând reforma învăţământului.

Băsescu a declarat că politicieni precum ministrul social-democrat întârzie aplicarea reformelor propuse de Comisia prezidenţială pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării din Româ­nia, condusă de Mircea Miclea.

De asemenea, Traian Băsescu a acuzat şi sindicatele din învăţământ că se opun reformării sistemului.

"Sindicatele sunt elementul major de blocaj în adoptarea soluţiilor Miclea şi, totodată, oameni politici, inclusiv doamna Andronescu, din dorinţa de a nu deranja bazinul electoral al partidului, ezită şi face compromisuri inadmisibile în raport cu situaţia grea în care se află sistemul educaţional din România", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a adus critici sindicatelor din învăţământ şi ministrului de resort, Ecaterina Andronescu, şi în ceea ce priveşte reformarea curriculei, susţinând că aceasta va eşua.

Şeful statului a spus că se vor menţine catedre pentru a păstra şi crea locuri de muncă pentru cei nepregătiţi şi pentru clientela politică.

"Ministerul Educaţie şi sindicatele trebuie să înţeleagă că un optim este undeva între 5-7 materii pe an", a spus şeful statului, citat de Agerpres, care a afirmat că Educaţia trebuie să fie transdisciplinară, ca şi examinarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb