Camera Deputaţilor a adoptat azi, în Parlament, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, potrivit News.ro.
Textul adoptat azi indică: "Prevederile art. 55 indice 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate, a măsurilor preventive privative de libertate, minorilor care execută măsuri educative în centre de detenţie, în centre educative sau în penitenciare, respectiv minorilor care au executat pedepse în penitenciare, potrivit legii nr. 15/1968 privind Codul penal al României, cu modificările şi completările ulterioare, şi care execută, la data intrării în vigoare a prezentei legi, măsuri educative în centre de detenţie, în aplicarea art. 21 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 289/2019 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru o perioadă cuprinsă între 24 iulie 2012 şi data intrării în vigoare a prezentei legi", potrivit surse menţionate.
Proiectul a fost susţinut, în ultima perioadă, de Guvernul Orban, care a afirmat în multiple rânduri, că îşi va asuma răspunderea în cazul în care legea recursului compensatoriu nu va fi abrogată.
S-au înregistrat şi cinci abţineri, trei din partea unor deputaţi ai PSD şi două din partea deputaţilor UDMR